Pálení na více DVD současně

czjaromir

Pálení na více DVD současně
« kdy: 01. 06. 2013, 13:54:34 »
Zdravím všechny
Nenašel jsem software nebo řešení na současné pálení dvd na více mechanikách. Mám jeden iso soubor a chtěl jsem více kopií a abych nestrávil příliš mnoho času u pc pořídil jsem si celkem 3ks mechanik. (Tohle zní děsně pirátsky) Zcela regulérně potřebuji udělat několik kopií mnou natočeného videa. Ale zjistil jsem že co umí nero na linuxu nějak nedávám. Nezkoušel jsem vícenásobné spuštění k3b či jiného programu, zato jsem zkusil z řádku spustit 3x cdrecord potom grovisofs ale moje pc s 3GHz procesorem nějak nestíhalo. Zkoušel jsem jestli není problém na sběrnicích jako třeba pálit z více disků ale ani to nepomohlo. Možná by pomohl ramdisk o velikosti dvd kde bych si iso soubor nahrál ale nevím jestli bych neměl problém s adresací a velikosti RAM vůbec a nechci to řešit přiliš nestandardně. Neznáte někdo soft co tohle umí?
« Poslední změna: 02. 06. 2013, 20:43:58 od Petr Krčmář »

Re:pálení na více dvd současně
« Odpověď #1 kdy: 01. 06. 2013, 14:08:02 »
Jen tak narychlo mi Google našel tohle: http://linux.softpedia.com/get/Multimedia/BurnerOnFire-51324.shtml Zkus se podívat po novější verzi, tohle je z roku 2009. Osobní zkušenost bohužel nemám.

czjaromir

« Odpověď #2 kdy: 01. 06. 2013, 14:50:35 »
Snaha byla ale problém zůstal, už jsem si stih na něm vylámat zuby. Nepodařilo se mi burneronfire nainstalovat. Mám ubuntu a debianí balík by nemusel být problém. ale tohle mi skončilo hláškou RuntimeError: maximum recursion depth exceeded in cmp. Knihovny mám a s pythonem se moc nekamarádím. Tudíž to nedokážu odladit i když to budu nejspíš ještě chvíli zkoušet.

Trident

« Odpověď #3 kdy: 01. 06. 2013, 15:01:26 »
Zdravím všechny
Nenašel jsem software nebo řešení na současné pálení dvd na více mechanikách. Mám jeden iso soubor a chtěl jsem více kopií a abych nestrávil příliš mnoho času u pc pořídil jsem si celkem 3ks mechanik. (Tohle zní děsně pirátsky) Zcela regulérně potřebuji udělat několik kopií mnou natočeného videa. Ale zjistil jsem že co umí nero na linuxu nějak nedávám. Nezkoušel jsem vícenásobné spuštění k3b či jiného programu, zato jsem zkusil z řádku spustit 3x cdrecord potom grovisofs ale moje pc s 3GHz procesorem nějak nestíhalo. Zkoušel jsem jestli není problém na sběrnicích jako třeba pálit z více disků ale ani to nepomohlo. Možná by pomohl ramdisk o velikosti dvd kde bych si iso soubor nahrál ale nevím jestli bych neměl problém s adresací a velikosti RAM vůbec a nechci to řešit přiliš nestandardně. Neznáte někdo soft co tohle umí?
Palis na vsechny mechaniky z jednoho predvyrobeneho iso image a nebo ho vzdycky vyrabis pro kazdy proces palici na mechaniku? To by mohla byt prvotni pricina.

Vykon je v tomto pripade nepodstatna zalezitost. Replikaci na vice mechanik zvladaly kdejake keply se sempronem.
Dulezite je zpusob vypalovani a diskovy buffery aby se nemuselo hrabat na disky. Kolik mas pameti? Poustis vypalovaci procesy zhruba v jeden okamzik ? Pres jaka rozhrani jsou pripojeny mechaniky a disky? Pouzivas vice radicu nebo je to pripojeno vsechno pres jeden? Nepalis zbytecne moc vysokou rychlosti? Je tu mraky veci co to muze ovlivnit.

czjaromir

« Odpověď #4 kdy: 01. 06. 2013, 15:13:59 »
Paměti jsem měl 1Gb, díval jsem do sledování systému a měl jsem ještě půlku volnou. Procesy pouštím téměř zaráz protože když vyměním dvd tak to pustím. Vše je SATA jedna dvd je přídávném řadiči PCI tam jsem si vyzkoušel že dvě mechaniky to nestíhá. Další dvě jsou na řadiči MB. Palím na nejnižší možnou to je 4x.

czjaromir

« Odpověď #5 kdy: 01. 06. 2013, 15:49:09 »
Tak paměti už mám 2GB a nepomohlo.  :-[

narcis

« Odpověď #6 kdy: 01. 06. 2013, 17:41:10 »
Kolik je několik kopií? Místo debat by už byly hotové, ne? A narcis? Stačí iso upnout na net.

czjaromir

« Odpověď #7 kdy: 01. 06. 2013, 18:51:58 »
Hmm vzhledem k tomu že to nedělám pro sebe (jako že mi na tom záleží) tak jedno DVD při 4x aby tam nebyly chyby. Cca 50-70 kopií. Hodí to tak týden po chvilkách. Taky je zajímavé že na to není software. Vzhledem k tomu že historie se opakuje tak by se hodilo abych to měl zmáklé.  :)

narcis

« Odpověď #8 kdy: 01. 06. 2013, 19:12:45 »

czjaromir

« Odpověď #9 kdy: 01. 06. 2013, 19:18:41 »
Podrobnosti jsou jistě pikantní, ale ani pro ty které to dělám, nemusí být příjemné kdybych napsal, že z obchodního hlediska je to prodělečné. No s tím netem ano, iso i s návodem, step by step, a stejně pak přijdou že jim to nejede a ve finále zjistím že mají na dvd vypálený soubor s příponou iso. No bohužel asi bych nesouhlasil. Pokousat, předžvýkat a předat.  ;)

narcis

« Odpověď #10 kdy: 01. 06. 2013, 21:03:34 »
Pokud neumí triviální věci, tak potom asi
http://tiskarny.heureka.cz/epson-discproducer-pp-100/

Trident

« Odpověď #11 kdy: 01. 06. 2013, 21:35:41 »
A DVD vypalovacky jsi zkousel zvlast na nastaveni s kterym palis a pak paralelne? Jsou vsechny stejneho typu a nebo ruzne - ruzne casy rozjezdu a rozjeti vypalovani?

Taky zkus v prubehu paleni zmerit IO iostat jak casto vrta na disk pripadne iotop. Tady mi neco nehraje. Palis vsechno z jednoho jedineho iso image? To by melo byt zhruba (zalezi na fs) sekvencni cteni a navic ti cachuje operacni system. Nicmene myslel jsem ze mas alespon 4GB aby se nacachovala vetsi cast dvdcka. A to tajne doufam ze to dvd neni dual.

pavel

« Odpověď #12 kdy: 01. 06. 2013, 21:40:13 »
Co tak si sestavit ze šrotiště pár PC, náklady nízké, požadavky na systém minimální, můžeš současně vypalovat třeba na pěti PC - cesta nejmenšího odporu...

czjaromir

« Odpověď #13 kdy: 01. 06. 2013, 22:09:02 »
Ano tak to asi dopadne uz jsem zvazoval mam doma v podstate dost zeleza abych slepil nekolik pc. Jestli je budu bootovat po síti nebo si tam dam cfdisky na boot jestli pouziji nejaky nas ze ktoreho budu palit. Rad si hraju, to přiznávám. Není to dual DVD. Zkusenost je momentalne taková že když palim jedno DVD tak klidně 16x a když tři tak součet rychlosti je 6x max. Podotýkám že jsem použil řádek, growisofs se mi jeví jako lepší z hlediska reportů. Wodim jakoby občas zapomínal reportovat. Trident mě navedl budu muset prozkoumat i tyhle aspekty.  8)  Kdyby jste někdo věděli jak nastavit generalne sys.setrecursionlimit Tak by se mi mozna podarilo doinstalovat Burneronfire. Samozřejmě bych dal vědět. :)

Trubicoid2

« Odpověď #14 kdy: 01. 06. 2013, 22:28:15 »
A co toto? http://stackoverflow.com/questions/2917210/python-what-is-the-hard-recursion-limit-for-linux-mac-and-windows

Jinak nebude problém ta sata-pci (ne pcie) karta? Ja měl kdysi takovou a neslo poradne ani sata1. Jak rychle vypalujes na dvě mechaniky bez té přes pci?