Parental control na OpenWRT

Parental control na OpenWRT
« kdy: 04. 05. 2013, 11:07:07 »
Muzete me prosim nekdo nasmerovat jak zprovoznit nejaky parental control na openwrt?
Potreboval bych urcitym MAC/IP adresam (maji rezervace) v urcity cas zakazat pristup na nejake weby (klasicky zakazat youtube a facebook treba po 9 vecer)

dik !

vn158

Re:Parental control na OpenWRT
« Odpověď #1 kdy: 04. 05. 2013, 12:51:27 »
Squid by to měl určitě zvládnout. Ale psaní pravidel je porod. Nebo snad i nějaká jiná http proxy.

« Odpověď #2 kdy: 04. 05. 2013, 13:00:22 »
dik, o squidu vim, ale rodit se mi prave nechce ... tak jsem doufal v neco privetivejsiho :-)
(paradox je, ze jsem opustil originalni fw TPLinku, protoze jsem doufal, ze tohle rozchodim na openwrt snaze)

Jenda (ale ne tazatel)

« Odpověď #3 kdy: 04. 05. 2013, 14:15:49 »
Fakt doufáš, že se to nenaučí obcházet?

Jinak pokud toho je dost málo, prostě bych si zjistil, jaké IP rozsahy FB a YT používají a bloknul bych to iptables. S tím, že cron by ta pravidla vždycky večer přidal a ráno odebral.

« Odpověď #4 kdy: 04. 05. 2013, 14:38:41 »
ja nepotrebuji neco stopro zakazat, mi staci jen od 9 vecer na hodinu nebo dve zakazat par webu at jim nemusim rvat telefony z ruky. Ale nasel jsem, ze iptables umi omezeni na cas (coz jsem nevedel), tak se to pokousim napsat pomoci iptables pravidel, coz by nemelo byt neresitelne.

V zasade mi chybi akorat vyresit, ze treba facebook ma prilis mnoho ip adres, takze musim predtim udelat nejaky lookup nebo tak neco.

j

« Odpověď #5 kdy: 06. 05. 2013, 14:36:49 »
ja nepotrebuji neco stopro zakazat, mi staci jen od 9 vecer na hodinu nebo dve zakazat par webu at jim nemusim rvat telefony z ruky. Ale nasel jsem, ze iptables umi omezeni na cas (coz jsem nevedel), tak se to pokousim napsat pomoci iptables pravidel, coz by nemelo byt neresitelne.

V zasade mi chybi akorat vyresit, ze treba facebook ma prilis mnoho ip adres, takze musim predtim udelat nejaky lookup nebo tak neco.

Schvalne sem napis, az za tejden ci dva zjistis, ze se tvoje deti pripojujou na wifi k sousedovi nebo nasly jiny reseni ... ;D

Zcela osobne znam clovicka, kterej svuj souboj s rodici dotah do faze, kdy mel i (projistotu 2x) rezervni HW. Z vlastni zkusenosti ti pak muzu rict, ze deti naprosto nejradsi delaj prave to, co jim rodicove zakazali. Tudiz pokud chces zvednou IT schopnosti svych ratolesti, jdes na to velmi dobre ;D.

vty67

« Odpověď #6 kdy: 07. 05. 2013, 18:24:06 »

TomBA

« Odpověď #7 kdy: 07. 05. 2013, 23:00:06 »
Nenechaj sa znechutit tým keď deti tvoju ochranu obídu. To nevadí. Aspoň sa niečomu venujú, študujú, hackujú.... Sám si pamatam ako som na synovom stroji cez scheduler kopíroval v urcitých casoch iný hosts na spravne miesto, ako som neskor pouzival proxy a podobne.... Super. Závidím ti.

« Odpověď #8 kdy: 24. 05. 2013, 10:57:21 »
zkusil jsem google a za 2 minuty našel tohle: http://www.avidz.net/mia/ Mají balíčky pro verze kamikaze a backfire

« Odpověď #9 kdy: 24. 05. 2013, 15:39:31 »
dik, to jsem nasel, ale nevyhovovalo mi to