A která distribuce? Funguje už Crossfire bezproblémově? Každopádně jedna karta je vždy lepší než dvě, pokud na tom chceš hrát.
Windows 7 nebo Windows 8, ještě nevím jistě, který do nového PC dát.
Jinak PC bude z 80% na hry.
To neznám, ale Gentoo by také mohlo být dobré. Nebo mít na hry herní konzoli, která je na hraní vhodnější.
Vy neznáte Windows? To jsem asi špatně pochopil, nicméně, s Linuxem na hraní nepočítám a o konzoli také neuvažuji, protože proti PC je pouze na hraní a ty hry jsou dost drahé.
Děkuji za odpověď.
osobne bych daval jako procak intel core i5 3350p a grafiku nVidia GTX 650 Ti BOOST
O tomto procesoru jsem také uvažoval, ovšem PC nebude pouze na hry samozřejmě. Kromě her se věnuji úpravám videa, fotek apod.
Dále s AMD mám jen dobré zkušenosti, jinak můj kamarád má čtyřjádrový phenom z roku 2009 (nevím přesně který), každopádně stále na tom PC hraje nejnovější hry, sice ne ve Full HD, ale to je kvůli grafice. Procesor ho neomezuje.
Dále jsem se díval sem
www.passmark.com - zde lze najít a porovnat výkon většiny procesorů co existují.
Tyto výsledky vychází z PerfomanceTest V8, kde se otestují všemožné "odvětví" využití CPU a z toho se vytvoří průměr.
i5-3350P má score
6,225 a FX-8350 má
9,155 - zde je vidět, že rozdíl je opravdu velký, jak ve výkonu, tak ve spotřebě

, FX žere mnohem víc (snad o polovinu pokud se nepletu, resp. i5 - 100%, FX - 160%), ale to mi nějak nevadí, pokud je rychlejší.
A dále uvítám možnost přetaktování v budoucnu.
Děkuji za odpověď.