Prodám BTC

Lubos

Re:Prodám BTC
« Odpověď #75 kdy: 28. 08. 2014, 15:14:14 »
Citace
Proto se věřilo zlatu, protože jeho hlavní devizou byla jeho vzácnost.
Proto se veri zlatu, protoze jeho hlavni devizou je jeho vzacnost.

Zlatu uz veri dostatecny pocet lidi na planete, je zakoreneno v kulturach (pohadky, ritualy), funguje uz tisice let a lze si za nej poridit +- porad stejny pocet bochniku chleba, nerezavi, lze ho rozklepat na mensi kousky podle libosti (to s muslemi s oblazky jde tezko).

A hlavne: nepotrebujete elektrinu a pripojeni k internetu, je to robustni system. Ano, mohou mu lide ze dne na den teoreticky prestat verit ale ja platby ve zlatech budu prijimat a platit v nem dal, je to praktictejsi nez barter.

« Odpověď #76 kdy: 28. 08. 2014, 17:08:13 »
ale to, že je těžké tu měnu opatřit.
Např. je obtížné opatřit mnou osobně propocený ponožky.
Kecáš, ty si můžeš opatřit tebou propocené ponožky velice snadno. A to je ten problém.

« Odpověď #77 kdy: 28. 08. 2014, 17:10:54 »
Citace
A hlavne: nepotrebujete elektrinu a pripojeni k internetu, je to robustni system. Ano, mohou mu lide ze dne na den teoreticky prestat verit ale ja platby ve zlatech budu prijimat a platit v nem dal, je to praktictejsi nez barter.
No a? Má to zlato nějakou exkluzivitu? Když mohou mit cenu i virtuální zbraně v MMOčku, proč ne virtuální měna. U toho MMOčka je blbý, že když provozovatel zavře krám, virtuální vlastnictví bude nulové. U bitcoinu něco jako provozovatel neexistuje, tam skutečně jde o důvěru ... jako u toho zlata.

Kdyby někdo objevil způsob, jak zlato namnožit nebo vyrobit, přestalo by se používat jako peníze. Stejně jako bitcoin.

« Odpověď #78 kdy: 28. 08. 2014, 18:06:33 »
Kecáš, ty si můžeš opatřit tebou propocené ponožky velice snadno. A to je ten problém.
Nevím, jak ty, ale já mám kapacitu potních žláz celkem jasně omezenou.

Tomáš Marný

« Odpověď #79 kdy: 28. 08. 2014, 18:22:52 »
Citace
No a? Má to zlato nějakou exkluzivitu? Když mohou mit cenu i virtuální zbraně v MMOčku, proč ne virtuální měna. U toho MMOčka je blbý, že když provozovatel zavře krám, virtuální vlastnictví bude nulové. U bitcoinu něco jako provozovatel neexistuje, tam skutečně jde o důvěru ... jako u toho zlata.

Kdyby někdo objevil způsob, jak zlato namnožit nebo vyrobit, přestalo by se používat jako peníze. Stejně jako bitcoin.

Má to zlato nějakou exkluzivitu? -- ano, má. Není to jen tak ledajaký kov, jako každý jiný. Nachází se v ryzím stavu, nepodléhá zkáze, vypadá nepřirozeně v porovnání s ostatními přirozeně se vyskytujícími materiály v přírodě, má barvu slunce. Proto odedávna lidi fascinovalo. Až někdo objeví způsob, jak zlato vyrábět uměle a levně, tak samozřejmě tuto exkluzivitu ztratí.

Když mohou mit cenu i virtuální zbraně v MMOčku, proč ne virtuální měna. Protože to je trochu obráceně: ve virtuálním světě si za reálné peníze něco kupujete, asi podobně, jako když hodíte minci do videoautomatu na pouti. Ale vy se snažíte v reálném světě platit virtuálními penězi. Neříkám, že to principiálně není možné, ostatně naše peníze nejsou o nic méně virtuální než ty bitcoiny, to spíše naopak. :) Ale za bitcoinem nestojí právě ta autorita, jež garantuje jejich hodnotu. Co nejstabilnější hodnotu! Musí existovat víra, že si za ty bitcoiny můžu něco koupit a že si budu moci koupit +- totéž dnes, zítra, za rok. Schválně si zkuste představit, zda-li by se americký dolar (papírový) stabilizoval na nějaké hodnotě i po té, co by vešel ve známost zánik USA, nebo by lidé začali požadovat nějaké jiné platidlo, tj. jeho hodnota by postupně klesla na nulu. Z historie můžeme posloužit příklady, kdy se toto stalo už mnohokrát. Pravda, bitcoin chce na to jít obráceně. :) Jen si nejsem úplně jist tím, že když nahromadím na kupu hromadu sutin, tak mi nějakým zázrakem postupně začne vznikat méně a méně zchátralá stavba.

« Odpověď #80 kdy: 28. 08. 2014, 20:43:01 »
Nevím, jak ty, ale já mám kapacitu potních žláz celkem jasně omezenou.
To rikas ty....

« Odpověď #81 kdy: 28. 08. 2014, 21:15:25 »
To rikas ty....
Tvrdím to já a Albert Einstein, mockrát děkuju. Na tomhle jsme se náhodou s Albem shodli.

Trollik

« Odpověď #82 kdy: 28. 08. 2014, 21:27:43 »
To rikas ty....
Tvrdím to já a Albert Einstein, mockrát děkuju. Na tomhle jsme se náhodou s Albem shodli.
Porad je sance Mirku, ze jsi geneticky mutant s 3 plicema a mas neobvykle vyvinute potni zlazy, ktere stacis do obalu a prodavas jako energy drink.

« Odpověď #83 kdy: 28. 08. 2014, 21:44:14 »
Porad je sance Mirku, ze jsi geneticky mutant s 3 plicema a mas neobvykle vyvinute potni zlazy, ktere stacis do obalu a prodavas jako energy drink.
To ne, to bych měl kapacitu pořád omezenou. Jedině že bych byl nesmrtelný nevysychající obnovitelný zdroj potu. To bych pak musel uznat, že BTC je jednoznačně praktičtější prostředek směny než moje ponožky.

Bla

« Odpověď #84 kdy: 28. 08. 2014, 21:50:48 »
Pánové, jsem kokot, mohl jsem mít 10 000 BTC za cenu 20 USD hned na začátku, když o BTC ještě skoro nikdo nevěděl.
Když jsem se o BTC dozvěděl, mohl jsem je za tuto částku koupit.

...teď jsem mohl mít kolik? 120 mega pod zadekí?

Takže Mirku, pamatuj si toto:
"Nezáleží na tom, jak moc velká kravina to je, záleží na tom, kolik je na světě potenciálních kokotů, kteří se pro to mohou nadchnout!"

Moje "chytrá" hlava mi řekla "BTC je letadlo, je to kravina, blbost, ser na to".
Ano, BTC skutečně je kravina, letadlo a blbost, rozhodně za cenu á600$/BTC.
Bohuže na světě je spousta kokotů, kterým toto nedošlo, takže cena vzrostla na takovou absurdní hodnotu.

Co to znamená?
Ne vždy je dobré poslouchat zdravý rozum!

Trollik

« Odpověď #85 kdy: 28. 08. 2014, 22:13:15 »
Pánové, jsem kokot, mohl jsem mít 10 000 BTC za cenu 20 USD hned na začátku, když o BTC ještě skoro nikdo nevěděl.
Když jsem se o BTC dozvěděl, mohl jsem je za tuto částku koupit.

...teď jsem mohl mít kolik? 120 mega pod zadekí?

Takže Mirku, pamatuj si toto:
"Nezáleží na tom, jak moc velká kravina to je, záleží na tom, kolik je na světě potenciálních kokotů, kteří se pro to mohou nadchnout!"

Moje "chytrá" hlava mi řekla "BTC je letadlo, je to kravina, blbost, ser na to".
Ano, BTC skutečně je kravina, letadlo a blbost, rozhodně za cenu á600$/BTC.
Bohuže na světě je spousta kokotů, kterým toto nedošlo, takže cena vzrostla na takovou absurdní hodnotu.

Co to znamená?

Nejbothatsi lide sveta nezbohatli spekulacema na blbostech typu tulipanova sazenice, Bitcoin, Dot.com ale soustavnym delanim poctiveho businessu. Samozrejme, pokud by jsi mel pristup k informacim o chovani lidi a dostatecne si nastudoval socialni situaci, mohl by jsi uspesne odhadnout Bitcoinovou bublinu, kdy se naslo hodne znudenych lidi, kteri to proste chteli vyzkouset a nedokazali si to nasimulovat v hlave (ze je to neprakticka blbost zjistuji az nyni).

Pokud by jsi mi ukazal iPhone pred vydanim a poprosil me o investici, dal bych ti toho vagon, prakticnost z toho srsela.

« Odpověď #86 kdy: 28. 08. 2014, 22:24:00 »
Co to znamená?
Celá tahle úvaha "coby kdyby" je chybná. Dám ti příklad: když budeš koukat třeba na https://www.google.com/finance na kolonku "trends", každý den tam největší gainer toho dne bude mít dvojciferný růst. Třeba dneska je to 35%. Čili za dnešek jsi mohl z milionu vydělat 350 tisíc dvěma kliknutíma myši. A tahle příležitost ti ušla. A to mluvím o veřejně obchodovaných společnostech. Když bys kouknul na firmy v okolí tvýho bydliště, určitě najdeš několik takových, který během pár let vzrostou na několikanásobek.

Každej den ti "uniká" příležitost pohádkově zbohatnout. Jenže jenom teoreticky: "coby kdyby"... Reálně ti nic neuniká, protože prostě v situaci teď a tady nemáš informace k tomu, abys vychytal jenom ty superrostoucí investice a nenamočil se zároveň do propadáků.

Pokud budeš investice posuzovat optikou informací, který máš ex post, tak se z toho tak jedině zblázníš :)

jenda

« Odpověď #87 kdy: 29. 08. 2014, 17:28:59 »
jenom doplnim technickou drobnost - kdyz rozkliknes graf, tak v 90% pripadu je to tak, ze se cena pohne o vetsinu toho rozdilu v meziobchodni fazi. takze vetsinou to nejde "vydelat dneska".

jinak samozrejme souhlas - hodi se na to 'po bitve kazdej general' a 'kdyby byly v riti ryby ...' ;)