Vlastní webmail

Re:Vlastni web mail
« Odpověď #15 kdy: 28. 03. 2013, 20:14:34 »
Omezení se vždy dotklo i existujících účtů. Proč by se měli trápit s tím, že teď nějak omezí ty zbývající malé účty zdarma?
lžeš. naprosto nepokrytě lžeš! Existujících účtů se to nedotklo.
Děkuji za možnost editace příspěvku.

OMG

« Odpověď #16 kdy: 28. 03. 2013, 20:57:13 »
Omezení se vždy dotklo i existujících účtů. Proč by se měli trápit s tím, že teď nějak omezí ty zbývající malé účty zdarma?

Jo nedotklo. Aha. Takže když jsem měl dříve 100 účtů zdarma, tak můžu pořád rušit a zakládat účty do té stovky a mám to pořád zadarmo? Tak to jsi asi u jiného google a u jiných google apps.
Anebo máš jinou definici slova nedotklo.

Každopádně i kdybys byl i jiného googlu, nebo měl jinou definici slova nedotknout se, tak je to hodně slabé, abys tady tučně psal o nepokrytém lhaní.

Re:Vlastní webmail
« Odpověď #17 kdy: 28. 03. 2013, 21:27:23 »
a kolik jich tedy ted muzes vytvaret? ja jsem to sice nepocital, ale muzu jich vytvorit vic nez mam ted. takze asi tak.

OMG

« Odpověď #18 kdy: 28. 03. 2013, 21:49:28 »
Pokud jsi měl více než 50 účtů v době, kdy udělali změnu z 50 na 100, tak nešlo vytvářet nové (bez upgradu na placenou verzi).
Jsem si dost jistý, že po změně 50 na 10 to funguje stejně pro uživatele, kteří mají více než 10 účtů, ale nevyzkouším to, takovou doménu tady nemám.
Domény pod 10 účtů mohou nové účty vytvářet.

Poslední změna - nemožnost zřízení google apps zdarma na nové doméně - se stávajících zákazníků opravdu přímo nijak nedotýká. To zařizují předchozí změny.

lojzik

« Odpověď #19 kdy: 29. 03. 2013, 12:52:20 »
Jo nedotklo. Aha. Takže když jsem měl dříve 100 účtů zdarma, tak můžu pořád rušit a zakládat účty do té stovky a mám to pořád zadarmo? Tak to jsi asi u jiného google a u jiných google apps.

Každopádně i kdybys byl i jiného googlu, nebo měl jinou definici slova nedotknout se, tak je to hodně slabé, abys tady tučně psal o nepokrytém lhaní.
Nevim jak ostatnim, ale mně gapps tvrdí, že mám pořád bezplatno ulicenci na 100 lidí (obsazeno 6)

« Odpověď #20 kdy: 29. 03. 2013, 13:25:51 »
me google tvrdi
Uživatelé:5
Licence: 50

takze pokud nejak nedokaze opak tak proste lhal a jeste se vztekal kdyz mu to nekdo oznamil.

OMG

« Odpověď #21 kdy: 29. 03. 2013, 14:14:19 »
me google tvrdi
Uživatelé:5
Licence: 50

takze pokud nejak nedokaze opak tak proste lhal a jeste se vztekal kdyz mu to nekdo oznamil.

Milý "to je jedno" - psal jsem, že při změně 100->50 nemohly domény nad 50 účtů vytvářet nové uživatele. To jsem osobně zažil a to mi jako omezení existující služby rozhodně připadá.
Pro jistotu se právě dívám na doménu v google apps, která byla založena v době, kdy bylo zdarma 100 účtů a mám tam 50 licencí.
Díval jsem se tam jenom pro jistotu, jesli to není nějaká novinka, že by mi obnovili službu v původním rozsahu 100 účtů a opravdu ne.

To, že podobně postupoval google u změny 50->10 jsem nepsal, že vím na 100%, ale že jsem si tím dost jistý, a také jsem psal že to rychle neověřím. Zdá se, že v tomto případě google stávající zákazníky neomezil - tak jako je omezil při té předchozí změně.

Takže možná nejsi u jiného google. Možná nemáš jinou definici slova nedotknout. Možná jsi prostě jenom člověk, který si myslí, že když jeho v jeho konkrétní situaci opravdu nedošlo k omezení stávající služby, tak to muselo být stejné u všech. Ale nic si z toho nedělej, že jsi takový. Já na tom nejsem lépe, že se s takovým člověkem bavím...

« Odpověď #22 kdy: 29. 03. 2013, 14:24:23 »

Kdo z nas mel pravdu? proste jsi nemel pravdu. kazdopadne to nijak neovlinilo tebou pouzivane sluzby, tedy existujici ucty. nevidim sebemensi duvod ted jen tak "pro jistotu" ty sluzby prestat pouzivat natoz nekoho strasit tim ze mu gmail jeho schranky snad i zrusi nekdy...

OMG

« Odpověď #23 kdy: 29. 03. 2013, 14:44:53 »

Kdo z nas mel pravdu? proste jsi nemel pravdu. kazdopadne to nijak neovlinilo tebou pouzivane sluzby, tedy existujici ucty. nevidim sebemensi duvod ted jen tak "pro jistotu" ty sluzby prestat pouzivat natoz nekoho strasit tim ze mu gmail jeho schranky snad i zrusi nekdy...

No pravdu jsem měl já - moje služba s max .100 účty zdarma byla omezena na max. 50 účtů zdarma. Co na tom přesně nechápeš?
Google za svoji existenci zrušil už hodně služeb. Jak dlouho vydrží tahle služba existujícím uživatelům, když to pro nové už zavřeli - to je otázka pro spekulanty.

« Odpověď #24 kdy: 29. 03. 2013, 15:16:02 »

tady jsem ti to ztucnil

OMG

« Odpověď #25 kdy: 29. 03. 2013, 15:37:57 »

tady jsem ti to ztucnil

Tak to vždy tam nepatřilo. To jsem udělal chybu, když jsem tam napsal vždy. Kdybys mi rovnou napsal, že ti jde o to vždy, tak jsem se mohl opravit rovnou. Ale když jsi začal rovnou nekonkrétně o nepokrytém lhaní, tak jsme si zase užili spoustu legrace :-)

OMG

« Odpověď #26 kdy: 29. 03. 2013, 15:46:50 »

Nevim jak ostatnim, ale mně gapps tvrdí, že mám pořád bezplatno ulicenci na 100 lidí (obsazeno 6)

Sorry vás jsem nějak přehlédl.
Zvláštní. Já mám jeden účet, který měl 100 licencí a teď jich má 50. A totéž řešili v minulé práci, tedy původně měli maximálně 100 a pak se jim to snížilo na 50.
Můžu jenom hádat, že jsme si to i já i admin v minulé práci "snížili sami", tím, že jsme na té doméně aktivovali něco nového, co bylo podmíněno novou licencí.
Před časem se ve všech google apps přijímaly nové podmínky kvůli nové privacy policy - ale to už v té firemní doméně měli tutově jenom 50 licencí, takže tím to nebude.

V mé doméně nikdy víc než 50 účtů nebylo, v té pracovní bylo. Kde je mých 50 licencí?! :-) Já se směji, ale firemní admin se tehdy fakt nesmál...

Martin

« Odpověď #27 kdy: 04. 04. 2013, 14:45:02 »
Jsme se dostali ponekud mimo v diskusi..
Mezitim jsem zkusim nekolik web reseni, AtMail open uz neexistuje, Roundcube neumim pop, Horde se silena mlaticka ale taky asi neumi (nepodarilo se mi) ukladat maily lokalne.

Pokud by jste nekdo vedel o "Thunderbirdu" - tzn mailovemu clientovi pres webove rozhrani s podporou POP3 a lokalnim ukladanim mailu (tak jak klasicke aplikace).. ?

Dik
Martin

Tonda

• 694
    • Zobrazit profil
« Odpověď #28 kdy: 04. 04. 2013, 15:44:55 »
Jak už tu padlo, stahuješ kalhoty příliš brzy. Pokud by se Google rozhodl omezit/zrušit současné bezplatné apps účty, tak to pravděpodobně dá vědět dost dlouho dopředu. A i kdyby nedal, tak nevidím problém si v nejhorším zaplatit měsíc nebo dva a řešit problém až skutečně nastane. Tedy pokud nemáš ještě jiný důvod proč od GMailu odejít tak jako tak.

Dále směšuješ dvě věci. Typické použití webmailové aplikace bude pro větší množství uživatelů a tak jsou takové aplikace často navrhovány, že běží nad nějakým mailserverem - lokálním úložištěm případně imapem. Tím, že požaduješ aby webmail aplikace řešila zároveň POP3 klienta a vlastní úložiště si zbytečně zužuješ výběr.

Martin

« Odpověď #29 kdy: 05. 04. 2013, 13:21:00 »
Pochopil jsem ze klasicke webmail aplikace jsou jenom prohlizece - gui udelatka a jsou (co jsem vyzkousel) stavena opravdu aby bezela nad mail servrem, nikoli aby maily stahovaly a ukladaly.
Reseni: fetchmail v cronu => dovecot => roundcube lokalne pres imap. Zatim funguje.
Jeste musim vyresit odesilani posty.

Prechod z gmailu potom jenom znamena v configu zmeni pop.gmail.com na novy pop server a bezim dale :)

Diky
Martin