LyX a konverze .sty na .layout

LyX a konverze .sty na .layout
« kdy: 27. 03. 2013, 11:29:11 »
Ahoj, mám takový problém, našel jsem si na Rootu hezký článek o psaní diplomky v lyxu, který si chci už delší dobu zkusit. Nějaké základy jsem získal z článku, zkoušel jsem si s tím chvilku hrát, všechno super, ale nic není tak lehké jak vypadá.

Layout a vlastně celý styl exportu do pdf je sice super, ale škola si vymyslela jednotnou úpravu diplomek a bakalářek, tudíž mi danný layout nesedí... ze školy mi přišel mail se .sty souborem do texu. V helpu lyxu a na wiki jsem našel způsob jak konvertovat .sty do .layout. ale nedává mi smysl. Nemůžu se teď dostat do lyxu (jiné pc), ale tady to je přesně popsané, první věc, jmenuje se to "convert sty to layout" ale první co to chce cp report.layout ... nemám žádný report.layout abych ho kopíroval. Zkoušel jsem upravit ten co byl v článku jak psát diplomku, ale nefungovalo to.

Nemá někdo radu, chuť pomoct nebo odkaz/návod který mi unikl?
« Poslední změna: 27. 03. 2013, 11:33:12 od Petr Krčmář »

michal.h21

Re:LyX a konverze .sty na .layout
« Odpověď #1 kdy: 28. 03. 2013, 09:55:04 »
report.layout bude uložený v adresáři s instalací lyxu, já ho mám v adresáři /usr/share/lyx/layouts.
čili

cp /usr/share/lyx/layouts/report.layout ~/.lyx/layouts/somename.layout

naneštěstí nemám funkční instalaci lyxu po ruce, takže nemůžu poradit, jak přesně je třeba ten soubor upravit.