Aurduino a Atmega32

Host

Aurduino a Atmega32
« kdy: 25. 03. 2013, 14:44:05 »
V jiném topicu jsem řešil rozchození Atmega32 a Wiznetu. Původní plán byl rozchodit vzorový příklad v Bascomu, který bohužel nefunguje.
Dnes jsem zkoušel během dne rozchodit vzorový příklad z Aurdina, ten se mi bohužel taky nepodařil.
Aurdino nepodporuje Atmega32 a tak jsem stáhl knihovny z adresy http://www.avr-developers.com/cputable.html .
Dokud knihovny nejsou nahrány, tak kompilace projde. Jak je nahraji tak dostanu v průběhu kompilace tyto hlášky:

Kód: [Vybrat]
In file included from C:\Users\A\Desktop\0\libraries\Ethernet/EthernetClient.h:5,
                 from C:\Users\A\Desktop\0\libraries\Ethernet/Ethernet.h:7,
                 from WebClient.ino:17:
C:\Users\A\Desktop\0\hardware\arduino\cores\arduino/Client.h:12: error: conflicting return type specified for 'virtual size_t Client::write(uint8_t)'
C:\Users\A\Desktop\0\hardware\arduino\cores\arduino/Print.h:49: error:   overriding 'virtual void Print::write(uint8_t)'
C:\Users\A\Desktop\0\hardware\arduino\cores\arduino/Client.h:13: error: conflicting return type specified for 'virtual size_t Client::write(const uint8_t*, size_t)'
C:\Users\A\Desktop\0\hardware\arduino\cores\arduino/Print.h:51: error:   overriding 'virtual void Print::write(const uint8_t*, size_t)'
In file included from C:\Users\A\Desktop\0\libraries\Ethernet/Ethernet.h:8,
C:\Users\A\Desktop\0\libraries\Ethernet/EthernetServer.h:17: error: conflicting return type specified for 'virtual size_t EthernetServer::write(uint8_t)'
C:\Users\A\Desktop\0\hardware\arduino\cores\arduino/Print.h:49: error:   overriding 'virtual void Print::write(uint8_t)'
C:\Users\A\Desktop\0\libraries\Ethernet/EthernetServer.h:18: error: conflicting return type specified for 'virtual size_t EthernetServer::write(const uint8_t*, size_t)'
C:\Users\A\Desktop\0\hardware\arduino\cores\arduino/Print.h:51: error:   overriding 'virtual void Print::write(const uint8_t*, size_t)'
In file included from C:\Users\A\Desktop\0\libraries\Ethernet/EthernetUdp.h:40,
                 from C:\Users\A\Desktop\0\libraries\Ethernet/Dhcp.h:7,
                 from C:\Users\A\Desktop\0\libraries\Ethernet/Ethernet.h:9,
C:\Users\A\Desktop\0\hardware\arduino\cores\arduino/Udp.h:59: error: conflicting return type specified for 'virtual size_t UDP::write(uint8_t)'
C:\Users\A\Desktop\0\hardware\arduino\cores\arduino/Udp.h:61: error: conflicting return type specified for 'virtual size_t UDP::write(const uint8_t*, size_t)'
WebClient.ino: In function 'void setup()':
WebClient:32: error: no match for 'operator!' in '!Serial'
WebClient.ino:32: note: candidates are: operator!(bool) <built-in>

Nemá s tím někdo zkušenosti?

Host

Re:Aurduino a Atmega32
« Odpověď #1 kdy: 25. 03. 2013, 15:11:05 »
Tak se povedlo. Kdyby to někdy někdo řešil tak já postupoval tak, že jsem ty původní knihovny smazal, nahrál tam ty z toho linku co jsem postnul výše a pak dohrál jenom 3 soubory, které scházely během kompilace z orig. souborů.

Jenom teď řeším

Kód: [Vybrat]
#include <Ethernet.h>
byte mac[] = { 0xDE, 0xAD, 0xBE, 0xEF, 0xFE, 0xED };
byte ip[] = { 192, 168, 0, 88 };
void setup()
{
  Ethernet.begin(mac, ip);
}
void loop ()
{
  ;
}

Dostanu při kompilaci hlášku: invalid conversion from byte to int

robin martinez

• 1 103
  • Have you hugged your toilet today?
    • Zobrazit profil
    • Null Storage
« Odpověď #2 kdy: 25. 03. 2013, 15:47:00 »
byte ip[] = { 192, 168, 0, 88 };
->
IPAddress ip(192,168,0 , 88);
One machine can do the work of fifty ordinary men. No machine can do the work of one extraordinary man.

I do Linux, Hardware and spaghetti code in PHP, Python and JavaScript

Host

« Odpověď #3 kdy: 25. 03. 2013, 16:10:24 »
s IPAddress ip(192,168,0 , 88);
dostanu chybu: IPAddress does not name a type

Host

« Odpověď #4 kdy: 26. 03. 2013, 07:56:21 »
Netušíte někdo co s tím?

robin martinez

• 1 103
  • Have you hugged your toilet today?
    • Zobrazit profil
    • Null Storage
« Odpověď #5 kdy: 26. 03. 2013, 08:06:08 »
no, pokud ti nejdou oficialni tutorial kody, tak je tam neco spatne. Co si odkud presne kam kopiroval?  Pokud tam mas nejaky veci origo z arduina a pulku odjinud, tak se treba neco prepsalo.
One machine can do the work of fifty ordinary men. No machine can do the work of one extraordinary man.

I do Linux, Hardware and spaghetti code in PHP, Python and JavaScript