Ubiquity mění velikost existující partition

Art

Ubiquity mění velikost existující partition
« kdy: 21. 03. 2013, 23:47:03 »
Chtěl bych nainstalovat Linux Mint 14 na hard disk s předem připravenými partition. Partition pro Mint má velikost 20480,95 MB (40001850 sectors, 2490 cylinders). Pomocí originálního DVD s Mintem 14 to není problém, ale vyrobil jsem si verzi na CD pro procesory non-PAE a při aktualizaci balíků se instalátor Ubiquity upgradoval z verze 2.10 na verzi 2.12. Ta vypadá graficky trochu jinak a provádí jednu novou nepříjemnost. Při instalaci pomocí Ubiquity vyberu "Installation type: Something else", pak v partition editoru označím existující partition pro Mint a kliknu na "Change", protože ji chci použít jako root mount point "/" (jinou možnost, jak ji označit jako mount point, jsem tam nenašel). Ale když to provedu, editor pak není schopný nechat partition nezměněnou a musím vybrat novou velikost v celých MB, takže nejbližší hodnoty k mé velikosti jsou 20480 MB nebo 20481 MB. Pokud vyberu menší hodnotu, vznikne zbytečná díra, při větší hodnotě mi zničí následující připravenou partition. S Ubiquity až do verze 2.10 jsem tento problém neměl, bylo možné bez problémů zvolit mount point a zbytek nechat s původními parametry. Rád bych věděl, jestli je v Ubiquity 2.12 možné vybrat mount point beze změny velikosti partition, nebo jestli je to nová chyba v Ubiquity (a jestli se o ní ví), nebo nová vlastnost (a proč to bylo takto změněno).