Alternativa za Redmine?

Re:Alternativa na Redmine?
« Odpověď #15 kdy: 09. 03. 2013, 10:13:25 »
- program: sice nebudu mit aktualizace programu, ale pro me tak moc dulezita data mi nikdo nevezme
1. u spousty krabicového softwaru jsou data ve formátu, který nejsi schopen snadno (nebo třeba vůbec) využít. Stačí úplně to, že data jsou sice na standardním úložišti (třeba SQL), ale nemáš k dispozici dokumentaci datového modelu. Pokud jsou to jenom trochu složitější data, budeš ten datový model rekonstruovat z dat nebo jak? Roky? S nejistým výsledkem?

2. riziko, že bezpečnost dat na svém vlastním úložišti ošéfuješ hůř než profesionální dodavatel, minimálně existuje.

3. celému problému můžeš předejít velice snadno: budeš vybírat mezi službami, které export dat v rozumném formátu nabízí od začátku.

Podle mě je to jako obvykle: SaaS coby pojem je klasický buzzword - na jedné straně jsou nekritičtí zastánci, lační novot, na druhé straně nekritičtí kritici ;) A rozumný přístup je jako obvykle uprostřed: promyslet si rizika a pragmaticky s nimi pracovat.

« Odpověď #16 kdy: 09. 03. 2013, 10:14:54 »
Tim spis pokud se jedna o Pepu z Horni Dolni kterej si na to vzal VPS za kilo na Wedosu.
To ovšem není chyba SaaS. Pokud by ti Pepa z Horní Dolní dodával coby klíčovou aplikaci klasický desktop software, měl bys úplně stejný problém.

« Odpověď #17 kdy: 09. 03. 2013, 10:23:59 »
- program: sice nebudu mit aktualizace programu, ale pro me tak moc dulezita data mi nikdo nevezme
1. u spousty krabicového softwaru jsou data ve formátu, který nejsi schopen snadno (nebo třeba vůbec) využít. Stačí úplně to, že data jsou sice na standardním úložišti (třeba SQL), ale nemáš k dispozici dokumentaci datového modelu. Pokud jsou to jenom trochu složitější data, budeš ten datový model rekonstruovat z dat nebo jak? Roky? S nejistým výsledkem?
Nebudu nic rekonstruovat. Proste zapnu ten program v posledni verzi kterou mam a v nem si ty stare faktury vytisknu. Je pravda, ze SW ktery pouziva licencni servery a jinak se nespusti(tusim ze tak ted funguje adobe) je stejny hnuj. Byt svazany s jedinym moznym dodavatelem neceho nezbytneho pro byznys je podle meho manazerske selhani.
Děkuji za možnost editace příspěvku.

« Odpověď #18 kdy: 09. 03. 2013, 10:29:03 »
Nebudu nic rekonstruovat. Proste zapnu ten program v posledni verzi kterou mam a v nem si ty stare faktury vytisknu.
Tak pokud ti jde jenom o tohle, mám pro tebe obecné řešení, které funguje na každém SaaS: vytiskni si ty faktury hned ;)

« Odpověď #19 kdy: 09. 03. 2013, 11:37:04 »
to je rada jak tram.
1) ne vzdy vystavuju faktury tam kde mam tiskarnu
2) nemam rad papiry. to uz bych ty faktury mohl zrovna psat propiskou

TomasP

« Odpověď #20 kdy: 09. 03. 2013, 13:20:45 »
Pánové, tak se to zvrhlo v něco co jsem nechtěl... Hledám OPEN SOURCE, je to jen na evidenci asi 4 projektů není to žádnej business! Nejraději bych Redmine na PHP (redmine-ci) ale ten nevím jak nasadit jsem zvyklý na instalace typu Joomla, Drupal... :-D

Re:Alternativa za Redmine?
« Odpověď #21 kdy: 09. 03. 2013, 15:51:15 »
a proc ten drupal nepiouzijes?

TomasP

« Odpověď #22 kdy: 09. 03. 2013, 23:02:40 »
eGroupWare - vypadá pěkně, ale je též placený :( http://www.linuxsoft.cz/article.php?id_article=1802 to od té doby zpoplatnili, nebo jen blbě koukám????

Dejv92

« Odpověď #23 kdy: 02. 02. 2016, 11:15:05 »
asi s křížkem po funuse, ale nestačilo by něco jako http://www.workwatch.cz/ ? vyvíjí se nová verze