Mega.co.nz a bezpečnost

Re:Mega.co.nz a bezpečnost
« Odpověď #45 kdy: 13. 03. 2013, 03:31:59 »
No ale to jsme se dostali dost off topic :)

jeste prihodim: neni to tak davno co jsem, tusim, na abclinuxu postrehl, pokus neco takoveho zrealizovat v chrootu i z forwardem displaye. A uspesne. Takze jeste zapojit cgroups, selinux a poradne si posvitit na zradnej chroot a umime to taky.. : )  [no flame]

Ne vazne. Zony!, na to opravdu vyplati podivat.

fotka

• 216
    • Zobrazit profil
    • Linux forum
Re:Mega.co.nz a bezpečnost
« Odpověď #46 kdy: 07. 02. 2014, 19:02:37 »
Má to dobře udělané. Až si pro něho přijdou, tak všechny hodí přes palubu. Totiž jako Linuxák jsem vyšetřil pár věcí. Aby to fungovalo, tak je optimální sestava bonzácké widle, bonzácký chrome, bonzácký adobe flash player. Tyto tři softy dělají americké firmy a jsou vázány zákonem aby se kdokoli mohl šťoutrat ve vašich datech. Takže na tomto softu se generuje pár klíčů, jehož privátní část ani nedostane, však na co, když je generovaný a uložený v tomto softu.

Chrome bonzácký asi je a windows asi také, avšak spoustu se toho dá vypnout a deaktivovat v nastaveních, pochybuji, že při počtu jejich uživatelů by autoři implementovali nějakou funkci, která by posílala soukromá data jim a ty by se daly následně sdílet s někým jiným a zneužít..
To samé s flash playerem, aby posílal závažná citlivá data mimo PC, myslím že by se to zjistilo? mluvit o trojce windows, chrome, flash jako o bonzácké mi přijde trochu nepřiměřené a paranoidní.

Jinak pokud k Mega.co.nz přistupuji přes socks proxy a jsem řadový občan který nikoho nezajímá, myslím že nikdo nezjistí (české úřady) jaký vlastně mám na mega účet, natož ještě zajišťovat součinnost s megou, která tvrdí že o ničem neví a je na Novém Zélandu..

(mnou uvedené informace na této stránce mohou být nesmysly a netvrdím že je to pravda)
Linux nováček - CeskeForum.com