Nefunkční incron

asd

Nefunkční incron
« kdy: 20. 06. 2012, 15:32:04 »
Zdravim,

sice je to len taka blbost - ziadna dolezita veci (teda aspon v tomto pripade), ale aj tak to nema preco nefungovat.

Kód: [Vybrat]
$ incrontab -l

/var/log/kern.log IN_MODIFY sh /home/foo/bin/poplog.sh /var/log/kern.log

cize pri kazdej zmene suboru kern.log by sa mi mal spustit script poplog.sh s argumentom cesty k suboru z ktoreho ma ofarbit (aby napr critical logu bol vypis cervenou farbou atd...) a vypisat posledny riadok toho suboru pomocou notify-send. Toto vsetko mi pekne fungovalo az donedavna (po nejakom update). Pri zmene toho logu sa poplog.sh proste nespusti. Taktiez som skusal pridat do incron tabulky takuto vec:

Kód: [Vybrat]
/home/foo/incron IN_ALL_EVENTS echo "triggered\n" >> /home/foo/incron_trigger

co taktiez nefungovalo, cize to tym scriptom ani notify-send, ani dbus-om urcite neni.

• debian testing s mnou skompilovanym kernelom 3.4.1 (cital som, ze kernel musi byt skompilovany s inotify inak inotify nebude fungovat ale aj predtym ked mi to fungovalo som mal taktiez vlastnorucne skompilovany kernel a nepamatam si ze by som v configu musel vobec nieco s inotify zapinat. A vobec, nemyslim si ze to s kernelom bude mat nieco spolocne pretoze myslim ze mi to fungovalo este aj tu, na 3.4.1-ke....alebo nie?...neviem, nepamatam si...)
  • inotify-tools 3.13-3.1
  • incron 0.5.10-1

Vedel by mi niekto s tym pomoct?
Dakujem
« Poslední změna: 21. 06. 2012, 08:03:48 od Petr Krčmář »

Luk

Re:Nefunkční incron
« Odpověď #1 kdy: 29. 01. 2013, 04:25:58 »
Bohužel jsem na ten dotaz narazil až teď. První příklad by měl určitě fungovat, pokud má jádro zakompilovanou podporu inotify. Naopak druhý fungovat určitě nebude, protože incron zatím nepodporuje shellovou syntaxi (a tedy ani přesměrování výstupu) - toto je potřeba řešit skriptem. Co to píše do logu (pravděpodobně /var/log/cron.log)? Kdyžtak tady je "bugzilla", kam se hlásí chyby v incronu: http://bts.aiken.cz