VŠ je na hovno? Hmm ... To je těžký, ale já bych to neřekl ... Na každé VŠ se učí věci, které někoho nebaví a nikdy bavit nebudou. Ale to je dáno tím, že není možné každému vyjít vstříc. Za mě VŠ rozhodně ano. A to ne ani tak kvůli znalostem, ale kvůli tomu, že se tam člověk naučí jakous takous disciplínu a získá velmi cenné kontakty do budoucna. Ne zřídka se mi stává, že na různých schůzkách potkávám spolustudující a ty jednání jsou potom o poznání jednodušší. Není to o vyčůranosti, ale to je fakt.
Kombinovat VŠ, těžkou, s prací? Takhle ... Já mám tři VŠ, u všech jsem pracoval a poslední dvě jsem dělal naráz. Jde to, ale je to záhul a občas ti profesoři musí vyjít vstříc, jinak se z toho zblázníš. A kdybych to měl udělat znovu? Tak do toho nejdu a budu si užívat studentského života a maximálně zajdu na nějakou brigádu. Ale už ne full time job a VŠ.
Ono se nedá moc dobře sedět na dvou židlích a něco to vždycky odnese. Bohužel.
Půjdeš do práce, tam se naučíš nějaké zlozvyky, určité věci ze školy budeš ignorovat, protože pro praxi nejsou potřeba, atd. Naučíš se nějak programovat třeba, ale ... Bude z tebe něco co vidám kolem sebe každý den. Programovat lidi nějak dejme tomu umí, ale jakmile dojde k problému a je potřeba ladit, 99% lidí umí tak maximálně pustit LLDB a stepovat. Ale číst instrukce, vědět jak se to chová, co to přesně má dělat, ... to už bohužel neví. A to jenom proto, že si myslí, že předměty typu architektura CPU, ... jsou k ničemu a tak jdou raději makat. Ten čas co člověk má u VŠ by měl využít k tomu aby se zdokonalil a ne se zabil někde v nějaké práci.
Jenže dneska jde každýmu o prachy, aby měl co nejlepší komp na kolejích, ... Zvrácená doba ...