Arduino a základy programování ve WIRE

kutilak

Arduino a základy programování ve WIRE
« kdy: 23. 12. 2012, 22:29:50 »
Dobrý den , chci se zeptat jestli by byl někdo ochotný mi vysvětlit několik základů a zotpovědět mi několik otázek .. Arduino již vlastním , ale programování stále moc nechápu , hlavně struktury , logický a matematický operace .... nevím jak se používaj . Rozhodně bych se nebránil nějáký komunikaci po Skype , myslim že by to bylo i časově míň náročný a lepší. díky za jakou koliv pomoc :)
« Poslední změna: 23. 12. 2012, 23:42:45 od Petr Krčmář »

lojza

Re:Arduino a pomoc se základy programování v jazyku WIRE
« Odpověď #1 kdy: 23. 12. 2012, 22:53:19 »
Co se týče základních jazykových konstrukcí programování pro Arduino, tak se jedná o obyčejné C(++). Akorát že se neprogramuje vstupní bod main, protože ten už je v knihovně a místo něj se vytváří funkce setup (počáteční inicializace) a loop (volá se v cyklu), které se z toho knihovního main volají.

kutilak

« Odpověď #2 kdy: 23. 12. 2012, 23:16:33 »
tak nějak vím že to má být akorát trochu modifikované "Céčko" , ale já neumím ani v v jazyku C .. třeba bych rád věděů , když mám napsaný program na obyčejné blykání ledky , jak mam program upravit tak , aby se blykání zrychlovalo , vůbec nevím jak na to .. nevím prostě základní logiku , ale myslím si že kdyby mi ji někdo vysvětlil a dal pár rad , že ji rychle pochopím a pak už si nějak poradim .. potřebuju vědět jak používat jednotlivý funkce , o nic víc nejde .. jinak mimochodem děkuju za snahu :)

Rudej

kutilak

« Odpověď #4 kdy: 23. 12. 2012, 23:32:57 »
díky , ale protože strýček google mě našel samý anglický stránky , který po překladu byly ještě víc nesrozumitelný než pro začátečníka jsou , tak tu právě proto píšu :) .. ovšem dík za snahu

Jenda

« Odpověď #5 kdy: 24. 12. 2012, 07:10:00 »
třeba bych rád věděů , když mám napsaný program na obyčejné blykání ledky , jak mam program upravit tak , aby se blykání zrychlovalo , vůbec nevím jak na to .. nevím prostě základní logiku , ale myslím si že kdyby mi ji někdo vysvětlil a dal pár rad , že ji rychle pochopím a pak už si nějak poradim .. potřebuju vědět jak používat jednotlivý funkce , o nic víc nejde .. jinak mimochodem děkuju za snahu :)
Obávám se, že jestli v tom examplu na blikání tohle nevidíš, tak ti „pár rad“ stačit nebude a budeš potřebovat se naučit programovat a anglicky.

(hint: funkci delay dáš jako parametr dobu v milisekundách - http://www.arduino.cc/en/Reference/delay - pokud neumíš anglicky na té úrovni, aby jsi pochopil odkazovanou manuálovou stránku, tak se ti bude programovat dost špatně)

Re:Arduino a základy programování ve WIRE
« Odpověď #6 kdy: 24. 12. 2012, 08:25:57 »
Dobrý den , chci se zeptat jestli by byl někdo ochotný mi vysvětlit několik základů a zotpovědět mi několik otázek .. Arduino již vlastním , ale programování stále moc nechápu , hlavně struktury , logický a matematický operace .... nevím jak se používaj . Rozhodně bych se nebránil nějáký komunikaci po Skype , myslim že by to bylo i časově míň náročný a lepší. díky za jakou koliv pomoc :)
Pokud jsi někde z okolí Brna, tak bych pro tebe měl řešení.