Bezdrôtové repro

Bezdrôtové repro
« kdy: 06. 12. 2012, 14:40:22 »
Zdravím

Mám v izbe TV, PC, notebooky, mobily, LP prehrávač a zopár ďalších potenciálnych zdrojov zvuku. Zároveň nemám dosť miesta na to, aby každá somarina mala svoje vlastné reproduktory. Ako najlogickejšie riešenie mi prišlo prepojiť to bezdrôtovo, aby som nemal po izbe ťahaných káblov ako v trafostanici. Že kvalita zvuku bude nebude dokonalá, to prežijem. Asi nebudem prvý ani posledný, kto tento problém rieši, ale google mi moc nepomohol.
Vyriešil to niekto z vás podobnú situáciu? Ako?

Pavouk106

• 2 400
    • Zobrazit profil
    • Můj blog
Re:Bezdrôtové repro
« Odpověď #1 kdy: 06. 12. 2012, 14:49:06 »
Na tyhle věci 'víc vstupních zařízení -> jen jedny repráky) slouží podle mě nejlépe AV receiver. Nevýhody? Cena zařízení, cena repráků k zařízení. Výhody? Jedna věc, která se stará o zvuk ze všeho, možnost mít kvalitní zvuk ze všeho.

Sice ses ptal na bezdrátové repráky, ale i tak jsem musel tuhle možnost napsat.

Konkrétní zkušenost s AV receiverem nemám, právě kvůli ceně.

Pavouk106

• 2 400
    • Zobrazit profil
    • Můj blog
« Odpověď #2 kdy: 06. 12. 2012, 14:51:01 »
Ještě jedna výhoda - D/A dekodér, takže konečně něc, co umí žrát zvuk (např.) 5.1 z optiky nebo z koaxiálu. Takže konečně lze využít prostorovej zvuk z PS3/Xbox360, z PC i z DVD přehrávače, aniž bys něco musel někde přepojovat -> to umí AV receiver

dobrou

« Odpověď #3 kdy: 06. 12. 2012, 18:25:26 »
Lowcost varianta bezdrátového připojení reproduktorů:
http://www.buyincoins.com/new_en/details/new-usb-bluetooth-3-5mm-stereo-audio-music-receiver-adapter-fr-speaker-iphone-3-product-21480.html

Princip: Bluetooth headset, který místo sluchátek má konektor na libovolné stereo repráky. Dají se najít i ruzné další variace (typ konektoru,napájení: baterie,usb,zásuvka...)

Tohle by mělo vyřešit všechna zařízení s výstupem zvuku přes Bluetooth (PC, mobil).

Zrovna jsem si jeden objednal a jsem zvědavý na kvalitu.
Nejspíš to nebude žádný odvaz. Vzhledem k ceně by snad měl být poměr cena/kvalita i tak dobrý. Uvidíme.