Záložní zdroj pro HP N40L

zalozak

Záložní zdroj pro HP N40L
« kdy: 06. 12. 2012, 20:54:10 »
Dobry vecer,

riesim takuto dilemu. Mam server N40L od HP ku ktoremu by som potreboval zalozny zdroj. Co by ste poradili Smart-UPS alebo Back-UPS? Uvazujem o Back-UPS 1500VA nakolko je tam mozne v pripade potreby pripojit bateriovy pack, okrem tohto servera bude nan napojene aj NAS (DLINK NS-320) a switch. NAS je osadeny 2xSATA diskom a server 3xSATA, ich spotrebu nepoznam, vydrz by som potreboval na urovni aspon jednej hodiny a viac. Na druhej strane SMART-UPS je asi lepsou volbou ale aj drahsou. Ake mate skusenosti? Oplati sa investovat alebo staci BACK-UPS?

Dakujem
« Poslední změna: 06. 12. 2012, 22:43:09 od Petr Krčmář »

RDa

• 2 893
    • Zobrazit profil
Re:Záložní zdroj pro HP N40L
« Odpověď #1 kdy: 07. 12. 2012, 23:50:35 »
Mam tu BackUPS 1500VA a premyslim o upgradu na Smart-UPS (a zrejme zaroven navyseni vykonu na 2000-3000VA). Duvody jsou:

- chci seriovy port nebo ethernet, ne USB, neni to spolehlive a neminim delat power-cycle kvuli tomu ze se to po rebootu nechytlo (pouzit RJ11 na usb je taky napad hodny blazna)

- chci skutecne rackove provedeni, ne krabici ktera pri polozeni na polici na bok vypada proste divne

- nechci plastak, ale poradne zelezo

Konektor ne ext. baterii to sice ma, ale kdyz je clovek kutil, muze jakoukoliv UPS napojit na autobaterii (jen se musi zajistit poradne chlazeni, pokud se vyuziva realna zatez).

zalozak

Re:Záložní zdroj pro HP N40L
« Odpověď #2 kdy: 09. 12. 2012, 22:22:06 »
Dakujem to je presne to co som potreboval vediet nakolko som sa nevedel rozhodnut, tak asi predsa radsej pojdem do smart ups :)

Ak to nebude stacit tu bateriu si napojit viem, navyse mam to na dobrom chladnom mieste so stabilnou teplotou, takze ani chladenie by nemalo byt az takym problemom a k tomu zelezu vs plastak suhlasim s tym, ze zelezo je zelezo.