Rozdíl je v tom, jestli se mi chce obíhat všechny zařízení připojené v síti a na nich konfigurovat všechny protokoly které používají broadcast nebo ne. Některé protokoly jsou dokonce tak debilní že se u nich broadcastu vyhnout nejde.
No proto jsem se ptal, o jake broadcasty jde, kdo je produkuje a proč tomu nejde zamezit.
ARP cache není všemocná. Když jsou počítačů v jednom síťovém segmentu tisíce, je to problém.
Ano, to jsem říkal. Vy teda máte na jednom segmentu tisíce počítačů a chcete to řešit vlanama? V situaci, kdy tam máte broadcastery, které neumíte/nechcete umlčet? Tak teda hodně štěstí
Pletete se v tom že se rozparcelováním sítě zvýší počet broadcast paketů. Možná se zvýší v součtu, ale v každém segmentu se počet broadcastů naopak sníží. Takže přestanete broadcasty otravovat spoustu koncových zařízení (tedy průměrný počet přijatých broadcast packetů na každém síťovém sozhraní se sníží) a sníží se zahlcování kapacity toho L2 segmentu - to vše je veskrze pozitivní.
Ano, to jsem taky říkal - počet paketů "putujících sítí" (tj. na fyzické vrstvě) se zvýší. Počet paketů, které dojdou na konkrétní rozhranní, se může snížit.
Čeho se má dosáhnout tím možným snížením počtu paketů, které doputují na některá konkrétní rozhranní?
To este niekto potrebuje NetBios (na nieco)? Na co sa to dnes vlastne pouziva???
Možná ještě na nějaké domácí sítě pro autodiscovery je to potřeba ne? Nebo už ani tam ne?