Joomla se nespojí s databází

drax

Joomla se nespojí s databází
« kdy: 01. 10. 2012, 15:44:00 »
Zdravím všechny. Jsem začátečník v linuxovém prostředí a dal jsem si za úkol rozjet joomlu na linux serveru.

Nainstaloval jsem LAMP a stáhnul si do adresáře var/vvv joomlu + extrahoval ji.

Otevřel jsem webové rozhraní (jsem k serveru dálkově připojen z jiného PC s klasickým ubuntu přes SSH) a napsal IP adresu\index.php

Najela instalace a funguje až do kroku,kdy mám zadávat jméno, heslo atd pro databázi. Vyplním to a když dám next, hodí mi to chybovou hlášku: 1045 Není schopen se přihlásit k SQL databázi. 

Když zkouším SQL na linux serveru v consoli, tak se do něj normálně dostanu.

Neví někdo kde je chyba? Mohlo by to být způsobeno starší verzí JOOMLY?
« Poslední změna: 01. 10. 2012, 16:03:15 od Petr Krčmář »

typhoone

Re:Joomla se nespojí s databází
« Odpověď #1 kdy: 01. 10. 2012, 17:36:44 »
Na jaky host a pod jakym uzivatelem se snazis Joomlu! k DB pripojit?

Pokud do host zadavas DNS jmeno serveru a to neni spravne v hosts (nebo na DNS serveru) tak se nepripoji. Pokud ip adresu, ta musi byt uvedena v MySQL poli 'host' pro uzivatele. (Pripadne nastav % pro cokoliv)

Verze Joomli!, MySQL a distra by take nebylo od veci uvest.

Log MySQL pri pokusu o pripojeni?

Sten

« Odpověď #2 kdy: 01. 10. 2012, 18:09:59 »
Pokud je hostitel localhost, snaží se MySQL přihlásit přes pipe, což ale v LAMP nemusí být možné (záleží, jak je udělaný). Zkuste tam místo „localhost“ dát „127.0.0.1“.

Fikusir

« Odpověď #3 kdy: 02. 10. 2012, 10:49:34 »
Ahoj,

zkusil bych se přihlásit do MySql a tam uvidíš adresu serveru, kterou zadáš ve stejné tvaru.

Takhle jsem to vždy řešil já.

JSOB

« Odpověď #4 kdy: 02. 10. 2012, 19:50:21 »
Vytvor nejprve v Mysql prazdnou databazi s nejakym uzivatele a heslem. Pak tento nazev databaze a prihlasovaci udaje zadej do formulare instalatoru Joomly.

norwi

« Odpověď #5 kdy: 02. 10. 2012, 22:40:07 »
nebo si na server localhost/phpadmin nahraj phpadmin a zkus si databazi nejprve tam
jen upozorneni user nesmi byt root a v sql je potreba overit prava uzivatele na databazi
spatny napad take neni si zadatat pres konzoli tail -f /var/log/mysqld.log , za behu ti to bude vypisovat cinnost sql ( tedy pokud pouzivas mysql )
ale podle mych zkusenosti muze byt chyba i pravech do adresare kde mas joomla, takze zkus klasikuju chmod -R 770 /srv/.../joomla

Trdlo

« Odpověď #6 kdy: 03. 10. 2012, 08:01:54 »
To já bych zkusil restartovat Apache. Pokud instalujete LAMP pomocí tasksel na distribucích Debian či Ubuntu, tak se apache podle všeho konfiguruje až po jeho instalaci. Poté pokud by to nejelo, pak bych zkusil se podívat na výpis

ps ax |grep mysql
ps ax |grep apache

A zkusil se mrknout, jestli ty dvě služby běží. Pokud nainstalujete phpmyadmin, tak Vás v průběhu instalace balíku upozorní, že máte restartovat apache nebo lighttpd.

drax

« Odpověď #7 kdy: 03. 10. 2012, 11:42:32 »
Tak jsem to pořešil tak, že jsem nainstaloval novější verzi(2.5) a najednou to jede. Všem děkuji za rady a nápady.