Začátečník prosí o radu s Ubuntu

Re:Začátečník prosí o radu s Ubuntu
« Odpověď #15 kdy: 23. 09. 2012, 22:48:37 »
Ne, to je klasická lidská reakce, tzn. popírání.
To jsem právě myslel tou druhou možností. Možná jsem to napsal nesrozumitelně.

Jirka

« Odpověď #16 kdy: 24. 09. 2012, 00:09:41 »
Co se týče té grafiky předpokládám, že máš grafiku  NVIDIA GeForce GT540M .V nabídce se podívej po možnosti nainstalovat podporu pro nvidii (alespoň něco). Otevři si stránky www.nvidia.com. Tam podle jazyka (předpokládám že umíš anglicky) vybereš ovladač pro Linux 32bit . Ovladač si nakopíruj třeba na plochu.Zkontroluj, zda máš povoleno spuštění ve vlastnostech souboru. Při opětovném startu vyber servisní start. pokud jsi se dostal do příkazového řádku, je to dobře. Určitě znáš heslo pro superuživatele pokud ne, tak další řádky ti moc nepomůžou. Po zadání hesla pomocí příkazu cd /home/ (tvého adresáře) / (Desktop nebo Plocha) přesuneš do správného adresáře. Pokud zadáš ls (bez parametrů) vypíše se ti aktuální adresář pokud jsi se trefil soubor tam uvidíš (pozor v Linux rozlišuje velká a malá písmena). Zadej ./(název souboru) a ovladač by měl jít nainstalovat.
Wow nejspíše nespustíš, nebo zkus spustit instalátor společně s wine, ale moc šancí tomu nedávám. V linuxu je už pěkných pár her. Ovšem většinou jiné, než znáš.
Hodně štestí.

DgBd

• 283
    • Zobrazit profil
« Odpověď #17 kdy: 24. 09. 2012, 00:30:32 »
KapitáneRume a Miroslave Prýmku - co kdybyste šli příkladem a něco pro ten Linux udělali?  ;)

KapitánRUMFree

« Odpověď #18 kdy: 24. 09. 2012, 01:21:20 »
KapitáneRume a Miroslave Prýmku - co kdybyste šli příkladem a něco pro ten Linux udělali?  ;)

Dělám, dělám, Linux aktivně podporuji, všude na serverech mi běží Linux a představa, že bych tam dával Widle, je komická.
Jenže to nic nemění na tom, že Linux na Desktopu je vhodný, jen pro velice specifickou skupinu uživatelů.

KapitánRUMFree

« Odpověď #19 kdy: 24. 09. 2012, 01:24:28 »
Linux na desktopu je vhodný pro každého: http://www.youtube.com/watch?v=fU3qT05Q-is

xxx

« Odpověď #20 kdy: 24. 09. 2012, 05:12:54 »
Citace
podvědomá touha po rozšířenosti zakrývaná údajným nezájmem.

Dík za psychologický rozbor, ale jsi úplně mimo. Tohle třeba píšu zrovna z Windows. Kdyby celý Linux a Windows skončil, tak budu používat Mac OS nebo cokoliv dalšího. Je to prostě jenom blbej operační systém - to je pravý důvod, proč je mi jedno, kolik dalších lidí ho používá. U vás ta touha ale působí přímo zoufale, asi byste pro to místo nadávání opravdu měli spíš něco dělat.

« Odpověď #21 kdy: 24. 09. 2012, 07:09:29 »
U vás ta touha ale působí přímo zoufale, asi byste pro to místo nadávání opravdu měli spíš něco dělat.
Ale já nejsem zoufalý z toho, že má Linux malé rozšíření. Používám v drtivé většině FreeBSD, které má rozšíření ještě podstatně menší :) Přál bych si diverzitu operačních systémů - jaké by to byly, je celkem jedno.

Zoufalá mi přijde spíš ta neschopnost zdejších lidí přiznat si realitu: Linux je na desktopech sice daleko rozšířenější než před deseti lety, ale pořád je to slabota. A má to naprosto konkrétní příčiny, které by šly pomocí současných zdrojů odstranit: přestat donekonečna vymýšlet kolo, přestat inovovat pro inovaci, zaměřit se na stabilitu, předvídatelnost a kvalitu. Protože to je to, co ve finále lidi zajímá. Můj soukromý odhad je, že by byl Linux daleko rozšířenější s vychytaným, odladěným, superstabilním Gnome 2* nebo KDE 3 než když se už pár let plácá v totální zpětné nekompatibilitě, překotném vývoji, nestabilitě atd.

* KDYBY takové bylo

P.S. jak jsi přišel na to, že pro Linux/opensource nic neděláme?