Instalace Debianu 6 na šifrované LVM

Newbie

Instalace Debianu 6 na šifrované LVM
« kdy: 22. 09. 2012, 18:15:53 »
Zdravim,

mam takovy problem, pokud by mi nekdo mohl pomoct, predem dekuji za radu.

Mam jen jeden disk, na kterem mam jednu partition, ktera je cela crypted, krome /boot a na ni LVM, kde pak je uz osobitne /, /var, /tmp, /usr, /swap a /home.

Nastal problem s diskem, zlousim jej obnovit s e2fsck, ale moc se nedari :-(

Muze mi nekdo step-by-step poradit, jestli to jde a jak nainstalovat s instalac. dvd Debian 6 squeeze, aby se mi dala otevrit ta crypted partition, a pak zvolit reinstalaci debianu s pouzitim existujiciho rozdeleni, jen /home aby zustal /home bez zasahu, ostatni se muze naformatovat.

Pamatuji si, ze pri drivejsich pokusech hned po instalaci se dalo dostat do 1 konzoly a tam pres CLI zadat prikaz pro cryptsetup luksOpen atd.
aby instalacni wizard uz videl rozdeleni a vubec videl disk. Bez tohoto to videl jako cely disk a pokracovani takove instalace by komplet smazala vse, co je na disku.
Nevim, jestli nova aktualizace na servru Debianu uz to opravila, protoze praveze kdysi nebylo mozne pouzit cryptsetup lukOpen, protoze to nebylo zahrnuto na tom disku 1 a roto se mi to nepodarilo pouzit.
Nechci opet instalovat "nanovo" a prijit o vse, tedy o /home.
Je uz na tom aktualizovanem disk 1 cryptopen zahrnuto ?
Nebo jak by se to dalo udelat.
Bohuzel nemam jiny disk a nyni si jej nemohu poridit, coz by bylo optimalni.

Kdyz nabootuju jine distro s dvd mechaniky, cryptopen otevre partition i LVM, na /home se pak take dostanu, jenze nemam dalsi disk, nemohu si to zalohovat. Proto zkousim ten e2fsck, protoze pri beznem bootu mi to hazi chyby na disku a Debian se nenabootuje :-(

Dik za radu, jak se to da udelat.
« Poslední změna: 23. 09. 2012, 23:11:48 od Petr Krčmář »

Newbie

Re:Jak pre/na-instalovat Debian 6 na crypted LVM
« Odpověď #1 kdy: 22. 09. 2012, 18:30:12 »
Jeste dodam, ze s tim prvnim (pred roekm) mediem Debian 6 sice bylo mozne pouzit prikaz cryptsetup... z prvni konzoly, ale fyzicky (?) to nebylo mozne stinout tak, aby GUI wizard instalator "uz videl" to LVM rozdeleni, proto GUI instalator mi pak vzdy nabizel instalaci na novy disk, nevidel uz otverenou crypted partition.
Tak nevim, jestli to uz nejak vyresene v aktualizovanem dvd disk1 mediu, ale predtim to neslo :-(

A sorry za preklepy  :(