Jaká linuxová distribuce na starý šrot?

cleb

Re:Jaká linuxová distribuce na starý šrot?
« Odpověď #15 kdy: 14. 09. 2012, 16:07:57 »
Nedávno jsem na staré P4@1.7GHz instaloval nejnovější Ubuntu s Unity.. v plynulosti prostředí žádný problém, ale flash video na celou obrazovku to přehrávalo rychlostí tak 3fps..
To už se bohužel ale distrem nezachrání. Pokud to video není v HD (je-li do 480p), funguje u mě ještě plynule
A jakou máš konfiguraci?

1,6 GB Celeron
1,5 GB RAM
Intel GMA 950

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #16 kdy: 14. 09. 2012, 16:42:09 »
diky za odpovedi..  ;)

zkousel jsem Debian LXDE a XFCE ale nejde me tam usb wifi (d-link ani belkin)

V Belkinu bude asi nejaky strasny chipset od Broadcomu, ktery muze byt nepodporovany nebo bude vyzadovat, aby mu tam byly nejak natlaceny drivery, ktere mozna i jsou v repu, ale nebudou v defaultni instalaci. A pokud tam jsou, tak problem muze byt take v tom, ze neni nainstalovan balicek s firmwary pro WiFi karty, ktery se standardne neinstaluje. Me takle na Debianu zacal chodit Zydas 1211, stacilo pridat balicek s firmware.

e3k

« Odpověď #17 kdy: 14. 09. 2012, 16:54:13 »
jo distro si nechaj a rozchod wifi.

Pavouk106

• 2 400
    • Zobrazit profil
    • Můj blog
« Odpověď #18 kdy: 14. 09. 2012, 17:39:57 »
Já chci jen do soutěže přihlásit mojí šunku.

Intel ... Celeron ... začíná to být zajímavé, viďte ... Mendocino (znalci už tuší) ... 366MHz
3x 64MB RAM
Šunky disky (asi 2x4 a 2x20 GB)

Jelo na tom Gentoo v textovym.

A aby se neřeklo, tak ještě jedno, tentokrát s grafickym
2x Intel Celeron 366MHz (v desce Abit BP6)
384MB RAM
Stejný disky
NVidia GeForce 256 (asi SDR)

Na tom už jel Fluxbox, bylo to připojený k 22" FullHD LCD a docela to šlo. Opět Gentoo. Jen samotnej Conky aktualizovanej 1x za 0,5 sekundy tomu nakládal na 0,5 Load Average :-D Opera se škubala, když jsem točil kolečkem na myši. Flash byl zbytečnost, OpenOffice jsem na tom taky komiloval, ale mrzí mě, že si nepamatuju čas :-(

Na tý "šunce", na kterou se tazatel ptá, pojede víceméně všechno. Táta na lehce silnější konfiguraci (nejlevnější dvoujádro před dvěma lety, 2GB RAM, Intel integrovaná grafika na desce) má OpenSUSE 11.4 s KDE a v pohodě. Pokud Ti v něčem jelo všechno (i wifi), tak si v repozitáři najdi LXDE a nainstaluj si místo KDE/Gnome LXDE a jsi v pohodě...

Xjmeno363dec

jen tak mimo...
« Odpověď #19 kdy: 14. 09. 2012, 20:32:24 »
...Na tý "šunce", na kterou se tazatel ptá, pojede víceméně všechno. Táta na lehce silnější konfiguraci (nejlevnější dvoujádro před dvěma lety, 2GB RAM, Intel integrovaná grafika na desce...

tak si tak řikám, že jsem asi úplně mimo. Jak asi vypadá nešunka? Já mám jeden atom s 2G RAM a jeden 5 let starej dualcore noťas s 1,5G RAM a plná spokojenost
mám na tom matlab, avr studio, eagle, pads, eclipse i autocad prostě všechno co potřebuju v práci a nestěžuju si. Co na těch superstrojích proboha děláte, že vám to nestačí?

Nové PC rozhodně není to, do čeho bych teď utrácel prachy...

« Odpověď #20 kdy: 14. 09. 2012, 21:17:59 »
tak si tak řikám, že jsem asi úplně mimo. Jak asi vypadá nešunka? Já mám jeden atom s 2G RAM a jeden 5 let starej dualcore noťas s 1,5G RAM a plná spokojenost
Aj ja mám notebook starý niečo cez 4 roky. Tiež je tam Intel dualcore a 3GB RAM. Stále som s ním spokojný, dokonca baterka vydrží približne hodinu.
Môj desktop nepovažujem za šunku. O chvíľu bude mať 2 roky, je v ňom AMD Phenom II X6, 16GB RAM(donedávna 8 ), 3xHDD(raidz1)+SSD ako cache, 24'' DELL 1920x1200 IPS + 19''Samsung 1440x900. Výkon proti notebooku sa vôbec nedá porovnať, prirodzene aj preto, lebo to je celkom iná kategória.
Niekedy si napríklad potrebujem vyskúšať sieťovú komunikáciu v Jave na 3-4 počítačoch. K môjmu Gentoo amd64 si pridám 3 virtuálne stroje (Ubuntu, PC-BSD, prípadne widle) a všetko si vyskúšam na jednom mieste.
Netbeans je mi tiež vďačný za túto zostavu, "Please wait..." už vlastne nepoznám, snáď jedine vtedy, keď chcem niečo upraviť na notebooku.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
Re:jen tak mimo...
« Odpověď #21 kdy: 14. 09. 2012, 22:13:00 »
Táta na lehce silnější konfiguraci (nejlevnější dvoujádro před dvěma lety, 2GB RAM, Intel integrovaná grafika na desce...

Panove, jdete se s vasimi vicejadry zahrabat. Ja mam v desktopu P 4 nekde okolo 2 GHz, 2 GB pameti a NV 4 grafiku.

Pavel Tisnovsky

Re:jen tak mimo...
« Odpověď #22 kdy: 15. 09. 2012, 12:52:47 »
Táta na lehce silnější konfiguraci (nejlevnější dvoujádro před dvěma lety, 2GB RAM, Intel integrovaná grafika na desce...

Panove, jdete se s vasimi vicejadry zahrabat. Ja mam v desktopu P 4 nekde okolo 2 GHz, 2 GB pameti a NV 4 grafiku.

To by melo na desktop bohate stacit. Chapu ze darovany pocitac s Athlonem @ 800 MHz, 512 MB RAM a Nvidii Vantou neni zadny delo, ale jako domaci desktop funguje k spokojenosti cele rodiny (darovany == firma se ho zbavovala za odvoz). Pro vyvoj v Jave trosku pomalejsi sestava, ale aspon si dava clovek pozor na to, jak vykonne pise algoritmy :)