Instalační médium s Win 7 nestartuje

Re:porblém s linuxem
« Odpověď #15 kdy: 15. 09. 2012, 16:13:48 »
tomskom ale já používám steam a ten tam nejde =( a programi na mixovaní hudby ty mám legál stáli docela dost a tyhle dvě aplikace tam nejdou a tak kvalitní náhražka není =( ale jinak mazec =) linux si dám pak sekundární, děkuji vám jinak za vaše rady =) de fakt vidět že s linuxem umí jen fanšmekři win je fakt pro hlupáky =D

http://forum.root.cz/index.php?topic=4976.msg43268#msg43268

« Odpověď #16 kdy: 15. 09. 2012, 16:17:43 »
Mám takovej pocit, že sem psal z toho stroje, kde si smazal MBR a teď se nemá jak dostat na net  ;D
hawran: Jó, to že v jednom tematu ze sebe dělá idiota a v druhym vychvaluje za pomoc mě taky fascinuje ::)

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #17 kdy: 15. 09. 2012, 16:51:26 »
Podle mne je vadná mechanika, je to to první, co u notebooku odchází. Pokud je v pořádku, tak bude špatné bootovací CD/DVD, občas je dobré se podívat, jestli mechanika podporuje i DVD, nečetljsem celé vlákna, takže nevím, co je to za notes. No a pokud tohle všechno selže, je dobré se podívat, jestli notebook umí bootovat z Flash disku. Pokud ano, tak vytvořit bootovací Flash disk ze sedmičkama a nabootovat z něj. Ono smazání boot sectoru nebyl nejlepší krok, protože člověk měl alespoň systém, ze kterého se tohle všechno dalo studovat a zkoušet. Ale to jen tak pro příště.

« Odpověď #18 kdy: 15. 09. 2012, 17:11:59 »
Podle mne je vadná mechanika, je to to první, co u notebooku odchází...

Pokud si dobře vybavuju, psal že si ho sotva koupil, tam bych zrovna nečekal že mechanika bude odcházet, ani že by tam byla nějaká co si neporadí s běžně rozšířenými typy disků... každopádně doufám že to zkoušel aspoň 5x než šel sem.

« Odpověď #19 kdy: 15. 09. 2012, 17:15:19 »
Podle mne je vadná mechanika, je to to první, co u notebooku odchází...
...že si ho sotva koupil...

aaaa, moje chyba, měl sem se napřed podívat co to je za stroj, to už se skoro neprodává... pak bych teda zkusil externí mechaniku  :)

e3k

« Odpověď #20 kdy: 17. 09. 2012, 00:13:01 »
@admin please destroy a possible troll thread

Jindra

wifi
« Odpověď #21 kdy: 03. 10. 2012, 11:44:18 »
chci se zeptat naistaloval jsem win7 ale nejdou mi tam dat ovladace k netu muzu radu ?  :)

Orlik

Re:Instalační médium s Win 7 nestartuje
« Odpověď #22 kdy: 03. 10. 2012, 12:28:17 »
Jak nejdou, ty je mas? pokud ne, tak podle desky stahnout ze stranek vyrobce ovladace k netu pro w7. A nainstalovat.
Pokud "tam" nejdou dat, potom spatna CD mechanika nebo nenacita USB.

Hellraiser

« Odpověď #23 kdy: 03. 10. 2012, 12:53:41 »
Nedavno jsem instaloval widle do notasu HP a nebylo to uplne snadny. Jestli je mechanika nastavena jako AHCI (tusim ze to znamena SATA) tak je mozne ze to bude delat potize zkus nastavit neco jako legacy nebo ide rezim.Jestlli se ti povede nabootovat tak nejspis jeste nemas vyhrano protoze vykopat suse z MBR me trvalo asi 4 hodiny nez jsem vzdal snahy o vymazani z live distra.Nakonec jsem musel spustit zachranou konzolu ve widlich a tam serii prikazu obnovit MBR.
Jinak se doporucuju pripravit a stahnout si ovladace k sitovce nez si rozhodis system.

tadeas

« Odpověď #24 kdy: 03. 10. 2012, 12:57:30 »
Jestlli se ti povede nabootovat tak nejspis jeste nemas vyhrano protoze vykopat suse z MBR me trvalo asi 4 hodiny nez jsem vzdal snahy o vymazani z live distra.Nakonec jsem musel spustit zachranou konzolu ve widlich a tam serii prikazu obnovit MBR.
To by Windows měly při instalaci přepsat, ne? Aspoň mně to vždycky dělaly.

Zopper

• 920
    • Zobrazit profil
« Odpověď #25 kdy: 03. 10. 2012, 14:50:40 »
vykopat suse z MBR me trvalo asi 4 hodiny nez jsem vzdal snahy o vymazani z live distra.Nakonec jsem musel spustit zachranou konzolu ve widlich a tam serii prikazu obnovit MBR.
MBR se mi při instalaci windows vždy přepsala - proto se taky při dualbootu nejdřív instalují windows a až pak linux s grubem, aby se nemusel grub znovu obnovovat. A na smazání MBR i s tabulkou oddílů stačí na pár vteřin "dd if=/dev/zero of=/dev/sda" (případně nastavit přesný počet bajtů, pokud chcete oddíly ponechat). Opravdu netuším, co je na tom práce na 4 hodiny....

Zopper

• 920
    • Zobrazit profil
« Odpověď #26 kdy: 03. 10. 2012, 14:58:38 »
Co se AHCI týče, windows 7 by s tím už problém mít neměly, instalace Windows XP ale bez ovladačů na disketě/přímo na instalačním cd ani nenaběhne.

Problém v tomto případě vidím v mechanice/médiu, možná je i kombinace (nekvalitně vypálené médium, které jiná mechanika přečte, ale tahle ne...) Takže fakt zkusit jinou mechaniku/jiné DVD (z jiného zdroje!).

norwi

« Odpověď #27 kdy: 04. 10. 2012, 09:36:45 »
Jedna z možnosti s CD je že jsi to vypaloval maximální rychlostí.
Doporučená rychlost pro čtení na všech mechanikách je max 24x speed.

Hellraiser

« Odpověď #28 kdy: 04. 10. 2012, 12:36:45 »
MBR se mi při instalaci windows vždy přepsala - proto se taky při dualbootu nejdřív instalují windows a až pak linux s grubem, aby se nemusel grub znovu obnovovat. A na smazání MBR i s tabulkou oddílů stačí na pár vteřin "dd if=/dev/zero of=/dev/sda" (případně nastavit přesný počet bajtů, pokud chcete oddíly ponechat). Opravdu netuším, co je na tom práce na 4 hodiny....
No me se taky MBR vzdy prepsala az tohoto pripadu.Jestli jsem to dobre pochopil tak to bylo tim ze grub byl v MBR a ne ve slozce /boot . Hmm prikaz "dd if=bla bla bla" jsem z live distra Puppy zkousel mnohokrat a v ruznejch obmenach bez sebemensi zmeny a ani syslinux mi nepomohl. Dokonce jsem zacal podezrivat nejakou ochranu MBR v biosu ze brani zapisu ale nic jsem nenasel. Ftipny bylo taky to ze widle 7 na flashce z nejakyho duvodu neumely zachranou konzolu a az po 4 hodinach co jsem vzdal linuxovy pokusy a prekladani obskurnich nazvu v biosu jsem si vzpomenul ze se tu nekde vali cd s win 2008 a ze by konzole mohla bejt kompaktibilni. A taky jo.

Králík

« Odpověď #29 kdy: 25. 07. 2013, 17:32:05 »
Mámdojem, že problém je v nastavení BIOSU HP. Je tam ochrana proti instalaci widlí.