Ubuntu nejde zapnout po aktualizaci

Marek Konečný

Re:Ubuntu nejde zapnout po aktualizaci
« Odpověď #15 kdy: 14. 09. 2012, 17:34:31 »
jj budu opatrnější ;) ale mám jiný problem.ted jsem zjístil že mi zas nejde Zvuk :o poradíš prosím co mám dělat?jesi mám napsat zas nějaký příkaz kde najdu ten terminál na zadávání příkazů na ploše ? Prosím porad :'(

Pavouk106

• 2 400
    • Zobrazit profil
    • Můj blog
« Odpověď #16 kdy: 14. 09. 2012, 17:44:18 »
Marek: Odkud jsi? Nejjednodušší by bylo najít v okolí nějakou dobrou linuxáckou duši, která by Tě lehce zasvětila ;-)

A jen pro zajímavost - S Linuxem (Ubuntu) ses doteď nesetkal? Co Tě vedlo k nákupu NTB s tímhle systémem? Ptám se, protože se málokdy setkám s někým, kdo si rovnou koupí notebook s Linuxem.

Marek Konečný

« Odpověď #17 kdy: 14. 09. 2012, 17:47:42 »
sem ze Znojma  :'( koupil sem si netbook s lynuxem protože mám notebook s Windos ale potřeboval jsem netbook na filmy na cesty adt..tak Plocha mi zas jede ale nejde mi zvuk  :'( napsal bych pro kontrolu ten příkaz sudo apt-get update ale neim ani kam se to píše na ploše... :'( mám ten lynux pár hodin..sem novej hloupej uživatel

Pooky

« Odpověď #18 kdy: 14. 09. 2012, 17:58:38 »
Podívej se jestli máš zvuk povolený na notebooku.
Podívej se jestli nemáš zvuk ztlumený.
Otevři si v pravo "nastavení systému" -> "zvuk", podívej se co to tam píše.

Marek Konečný

« Odpověď #19 kdy: 14. 09. 2012, 18:04:39 »
Pooky mám to anglicky tak sem dal v pravo nahoře System Settings/Sound a tam je ten ovladač Analog Output build-in Audio tak sem dal test a nic..žádnej zvuk to nevydává.zkoušel sem pustit i film a taky bezezvuku.vše mám zaplý.zvuk nemám ztlumený.

Pavouk106

• 2 400
    • Zobrazit profil
    • Můj blog
« Odpověď #20 kdy: 14. 09. 2012, 18:16:06 »
Hlavně to nevzdávej ;-)

Co je to za notebook? Výrobce, typ. Jestli umíš alespoň nějak anglicky, tak si přehoď systém do češtiny (bohužel s Ubuntu nemám zkušenosti, neporadím kde to najdeš).

Možná mrknout sem a doinstalovat češtinu (pokud neni součástí systému po instalaci/upgradu.

Pooky

« Odpověď #21 kdy: 14. 09. 2012, 18:16:48 »
Ok.
Otevři si terminál (dash->term  či tak nějak, případně aplikace->system->terminal)
Spusť tohle "aplay /usr/share/sounds/alsa/Front_Center.wav" - měl by jsi slyšet zvuk.
Potom ještě spusť tohle a hoď sem výsledek "sudo aplay -l"

Marek Konečný

« Odpověď #22 kdy: 14. 09. 2012, 18:21:19 »
jj celý to poupgrejduju  :) jen mi dělá starosti že mi nejde ten zvuk po té obnově systému :-/ počkám na Pookyho,třeba mě zase zachrání..

Marek Konečný

« Odpověď #23 kdy: 14. 09. 2012, 18:28:32 »
pooky omlouvám se ale nemůžu najít ten terminál Dash :'( :'( našel jsem jen Dash Home  :'( omlouvám se sem uživatel Lynuxu par hodin

Pavouk106

• 2 400
    • Zobrazit profil
    • Můj blog
« Odpověď #24 kdy: 14. 09. 2012, 18:32:08 »
Alt + F2
napsat: gnome-terminal
zmáčknout Enter

Měl by se otevřít terminál (konzole), kam lze zadávat příkazy ;-)

Pooky

« Odpověď #25 kdy: 14. 09. 2012, 18:32:25 »
pooky omlouvám se ale nemůžu najít ten terminál Dash :'( :'( našel jsem jen Dash Home  :'( omlouvám se sem uživatel Lynuxu par hodin
Předpokládám že používáš ubuntu s Unity. Stačí stisknout klávesu windows a otevře se ti takové okno, to se jmenuje DASH, pokud tam napíšeš začátek slova "terminal" mělo by ti to najít schodu a tobě stačí kliknout na ikonu terminálu.

A ten zvuk fungoval před tou pokaženou aktualizací?

Marek Konečný

« Odpověď #26 kdy: 14. 09. 2012, 18:40:25 »
Díky kozoli sem teda našel a zadal "aplay /usr/share/sounds/alsa/Front_Center.wav" a zvuk sem pořád neslišel.napsalo to Playing raw data ,stdin, : Unsigned 8 bit,Rate 8000 Hz,Mono a nic..sem neslišel pořad tak sem napsal sudo aplay -| a na tento příkaz to nereagovalo  takže nic.

Pooky

« Odpověď #27 kdy: 14. 09. 2012, 18:47:06 »
Díky kozoli sem teda našel a zadal "aplay /usr/share/sounds/alsa/Front_Center.wav" a zvuk sem pořád neslišel.napsalo to Playing raw data ,stdin, : Unsigned 8 bit,Rate 8000 Hz,Mono a nic..sem neslišel pořad tak sem napsal sudo aplay -| a na tento příkaz to nereagovalo  takže nic.
Ten příkaz je "sudo aplay -l" to za - je L

Marek Konečný

« Odpověď #28 kdy: 14. 09. 2012, 18:47:35 »
asi bych ml zkusit Zase Software start to update.možná se to spravý novýma akutalizacema

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #29 kdy: 14. 09. 2012, 18:50:06 »
Tak snad bych take spustil mixer a podival se, jestli nemam zvuk nekde stazeny na nulu. To pak byva blbe slyset.