Ubuntu nejde zapnout po aktualizaci

Marek Konečný

Ubuntu nejde zapnout po aktualizaci
« kdy: 14. 09. 2012, 15:34:33 »
Prosím Kdokoliv Pomozte mi,já hlupák si koupil nový netbook s Ubuntu a dělal jsem nějaký aktualizace ale vypl jsem netbook ještě dřív než se to dostahovalo a dodělalo.a ted když zapnu netbook tak mě to nepustí na plochu.nikam.jen se objeví tabulka ,,The Sysem is running in low-graphics mode Your screen,graphics card,and input device settings couldnt not be detected correctly.You will need to configure these yourself. a pak dám teda ok a objeví se tabulka What would you like do? a je tam na výběr : Run in low-graphics mode for just one session , Reconfigure graphics , Troubleshoot the error a Exit to console login.nic nejde vybrat tak jde jen zmáčknout ESC  a to mě ukáže nákej příkazovej řádek v konzoli na Login : tak se lognu do té konzole a dál nevím co...jak to vše vrátit zpět do původního aby mi zas jel netbook s ubuntu systémem.PROSIM PORADTE sem ZOUFALY!!:-( je dnes sem ho kupoval přes Alzu.a nemám peníze na servis :-(
« Poslední změna: 14. 09. 2012, 15:45:04 od Petr Krčmář »

poustevnik

Re:Nejde mi zapnout systém
« Odpověď #1 kdy: 14. 09. 2012, 15:42:18 »
zkus v tom příkazovém řádku po nalogování napsat "sudo apt-get update ; sudo apt-get upgrade" (bez uvozovek) a pak počkej, až updaty doběhnou. po doběhnutí by mělo jít rebootovat "sudo shutdown -r now" nebo možná stisknutím ctrl+alt+delete

Marek Konečný

Re:Nejde mi zapnout systém
« Odpověď #2 kdy: 14. 09. 2012, 15:46:14 »
rebootovat?jako že budu muset znovu nainstalovat OS Ubuntu potom znovu z CD nebo tak?já mám netbook a nemám ubuntu na CD.koupil sem to jen netbook a podělal to a neim jak o vrátit zpět.:-(

oh lord

Re:Ubuntu nejde zapnout po aktualizaci
« Odpověď #3 kdy: 14. 09. 2012, 15:48:42 »
ja bych zkusil jen ten "apt-get upgrade", jelikoz to vypada, ze to restartoval v dobe, kdy uz byly vsechny balicky stahnute a jiz se instalovaly. Takze bych zkusil proste nainstalovat znovu tim "apt-get upgrade".

Marek Konečný

« Odpověď #4 kdy: 14. 09. 2012, 15:56:00 »
zkusil sem napsal to ,,apt-get upgrade,, a napsalo mi to TOHLE : E:Couldnt not open lock file/var/lib/dpkg/lock - open (13:Permission denied) E : Unable to lock the aministration directory (/var/lib/dpkg/), are you root?

Marek Konečný

« Odpověď #5 kdy: 14. 09. 2012, 16:08:15 »
myslím že to chce abych byl jako nákej ROOT admin nebo co..jak to mám udělat abych měl oprávnění k tomu příkazu apt-get upgrade??prosím poradte

cleb

« Odpověď #6 kdy: 14. 09. 2012, 16:09:18 »
zkusil sem napsal to ,,apt-get upgrade,, a napsalo mi to TOHLE : E:Couldnt not open lock file/var/lib/dpkg/lock - open (13:Permission denied) E : Unable to lock the aministration directory (/var/lib/dpkg/), are you root?
sudo apt-get upgrade.

Bez toho sudo to nemá práva správce a vyhodí tě to.

Marek Konečný

« Odpověď #7 kdy: 14. 09. 2012, 16:15:40 »
Cleb napsal sem to jak si řekl a napsalo mi to(sudo) password for gabriela : tak sem napsal naše uživatelský heslo  a dal enter a napsalo mi to tohle E: dpkg was interrupted,,you must manually run " sudo dpkg --configure -a to correct the problem   co ted??:-(

Pooky

« Odpověď #8 kdy: 14. 09. 2012, 16:28:33 »
Cleb napsal sem to jak si řekl a napsalo mi to(sudo) password for gabriela : tak sem napsal naše uživatelský heslo  a dal enter a napsalo mi to tohle E: dpkg was interrupted,,you must manually run " sudo dpkg --configure -a to correct the problem   co ted??:-(

No projed to co ti píše tedy "sudo dpkg --configure -a", pokud to projde tak by to mohlo být v pořádku, pokud ne, tak se bude řešit dál.

Marek Konečný

« Odpověď #9 kdy: 14. 09. 2012, 16:59:36 »
Pooky udělal jsem to cos mi řekl a rozjelo se to a něco se tam obnovovalo asi..a zastavilo se to s řádkem ,,-bash: syntax error near unexpected token,, co ted?mám zkusit vypnout netbook a znova zapnout?nebo něco napsat ještě do toho příkazovýho řádku?

alfonza

« Odpověď #10 kdy: 14. 09. 2012, 17:01:40 »
Pooky udělal jsem to cos mi řekl a rozjelo se to a něco se tam obnovovalo asi..a zastavilo se to s řádkem ,,-bash: syntax error near unexpected token,, co ted?mám zkusit vypnout netbook a znova zapnout?nebo něco napsat ještě do toho příkazovýho řádku?

můžete nějakým způsobem opsat/překopírovat několik posledních řádek?

je potřeba vědět, kde se stal problém a zjistit jeho závažnost..

Marek Konečný

« Odpověď #11 kdy: 14. 09. 2012, 17:03:34 »
Pooky tak sem to vypl a zapl a už to jedeee!!:-D POOKY Děkujuuu Mooc!!!SI BUUH!!!i Clebovi a Poustevníkovi Děkuju za radu.Pooky ani nevíš jak sem ted štastnej !! ;D ;D ;D Strašně moc děkuju vám Všem!!STE NEjvětší Borci !!Bill Gates je lamka oproti vám  ;) Děkuju moc že ste se mi věnovali hlavně Pooky děkuju MOC si Buh! 8) ;)

alfonza

« Odpověď #12 kdy: 14. 09. 2012, 17:06:11 »
lol....

stejně by asi bylo dobré zkusit znovu spustit apt-get, jestli je v pohodě

Marek Konečný

« Odpověď #13 kdy: 14. 09. 2012, 17:06:47 »
Hlavně jsem Rád že exisuje tato stránka Pomoci kde jsou opravdu ochotní lidé pomoct !! Děkuju ještě jednou všem za pomoc a ochotu  :) i tobě Alfonzi:-) Všem ochotným Lidem ;) Sem tak štastnej že píšu jak blázen  :) Děkuju Moc!!!!!bez vás bych vyhodil těžký tisíce servisu...nejlepší Pomoc

alfonza

« Odpověď #14 kdy: 14. 09. 2012, 17:10:21 »
Marek Konečný:

doporučil bych vám na konec ještě v normálním Ubuntu - terminálu
spustit

sudo apt-get upgrade

no a pokud tento příkaz doběhne, tak je to asi dobré, ale spíše si myslím, že bude nějaký problém s některým balíkem
jinak je dobré je, že se  to takhle rychle podařilo vyřešit, příště to chce být opatrnější při aktualizaci :)