IP kamera + síť na chalupě pro rodiče

mirek

Re:IP kamera + síť na chalupě pro rodiče
« Odpověď #15 kdy: 04. 09. 2012, 13:59:36 »
...stačí připojit myš, k myši kočku...
Ale vážně: já mám zkušenost s tím ASUSem (viz výše), ale myslím, že obdobné routey s linuxovým firmware odvedou stejně dobrou práci.
Zadání bylo podobné (sledování prostoru před rekreačním objektem - hlavně stav sněhu apod.) a zatím to funguje - modem to umělo, webkamery tam jsou už dvě (ethernetová a wi-fi), obě nakonfigurované i na detekci pohybu, ukládání snímků/videí na usb flashku plus pravidelné kopírování (cron) tunelem (OpenVPN) do domácí sítě... Prakticky jediným problémem bylo napájení - nesmí se vypínat elektrika v jednom okruhu, protože UPSka to dýl než půlden neudrží.

Zatim jsem se rozhodl pro tuto cestu, protoze to vyresi i WiFi sit pro celou chalupu:) OpenVPN, cron, ukladani na USB - to presne hodlam udelat...

Jeste bych se rad optal na tu kameru... Staci nam staticky pohled na cca 8 metru pres den.  Jsou nejake levne moznosti? Na alza koukam, ze tam jsou od 1800Kc, nedokazu si predstavit jaky maji obraz atd... Budou dostacujici?

Kazdopadne dekuji vsem za minule i budouci nazory.

Adam

Re:IP kamera + síť na chalupě pro rodiče
« Odpověď #16 kdy: 04. 09. 2012, 21:04:19 »
Ta Edimax IC-3030 je celkem slušná a funkční. Jen komprese občas s obrazem udělá divy... Jinak jedna z mnou použitých je Edimax IC-3030iWn (wi-fi, noční vidění, ale dražší).
Pokud budete zkoušet toho ASUSe, tak doporučuji před nákupem kamery trošku zagooglit - umí některé USB kamery a pak se cena dostane o pěkných pár stovek níž... (Ale to už nemám vyzkoušené.)