Znechutenost z IT

Re:Znechutenost z IT
« Odpověď #165 kdy: 25. 08. 2012, 14:20:59 »
A evidentně mají i smysl pro humor http://www.rozhlas.cz/zpravy/hudba/_zprava/1045881 :)

KapitánRUM

« Odpověď #166 kdy: 25. 08. 2012, 16:31:45 »
Nojo, nadanejch lidí je jako sraček, ale těch, co to umí prodat, těch je sakra málo.
Říká se, že každý člověk může být v něčem VELMI dobrý, někdo říká, že každý je v něčem výjimečný, ale to není pravda, většina lidí může být v něčem VELMI dobrá, nicméně ne každý pátrá po tom, co to je a ještě podstatně méně lidí se tím pak opravdu pokusí živit. VIZ ty různé televizní soutěže "hledá se někdo, kdo je VELMI dobrý ...zpěvák... třeba", stejně tak by mohli hledat malíře obrazů, malíře pokojů, nájemné zabijáky, budoucí chirurgy, programátory, prostitutky, řidiče a pod. No řekněme že ti, co se dostanou do první desítky, jsou VELMI dobří. Ale i když tu soutěží typu SUPERSTÁR tu bylo hodně a určitě to neznamená, že všichni, co se dostali do finále a jsou VELMI dobří, se tím mohou živit. A s programováním je to podobné, být VELMI dobrý neznamená, že tě to uživí a že na to máš, abys to dělal i ostatní předpoklady. V hospodě, kam jsem chodil, hrál jeden týpek na klavír a byl docela dobrý, přesto si tím vydělal víc peněz, než někteří finalisté soutěží SUPERSTÁR, kteří byli VELMI dobří. Já bych daleko raději tvrdil, že NEJSEM VELMI dobrý programátor, ale že mě to VELMI dobře uživí. Být VELMI dobrý programátor, když tě to nedokáže uživit, je asi jako mít VELMI dobrý motorový člun uprostřed Sahary. Takže FU-OFF.

Lenin POWER!

• 434
  • Nekecat a delat!
    • Zobrazit profil
    • Tribut Leninovi
« Odpověď #167 kdy: 25. 08. 2012, 23:07:14 »
Například kamarád je VELMI dobrý ve hře na housle. Bohužel, jak má veřejně vystoupit, rozklepe se a hraje, asi jako kdybych si vzal housle do ruky já.
Tohle nic neznamena, proste to musis opakovat az te to pusti. S pilotama mas to samy. Litat se nauci i ten nejvetsi srab kdyz chce. Moc jsi toho v zivote nedokazal, kdyz jsi jeste neprisel ani na tohle.

Být v něčem VELMI dobrý =/= vydělávat těžký prachy.
Vysoky platy se davaji protoze nic neumis, co? Sem rad zes mi to vysvetlil.

Naopak, čím průměrnější člověk je a čím dokáže podávat vyrovnanější výkony, tím má větší šanci.
Tim snadneji je nahraditelny, ma nulovou cenu pro management. Zachazi se s nim jak s ovci, protoze lusknutim prstu muzes mit druhej den takovych lidi 10. Vsichni maji ego jak papez a iq tykve.

KapitánRUM

« Odpověď #168 kdy: 25. 08. 2012, 23:45:04 »
Lenin je "ideologista", ne idealista, ale "ideologista", muž držící se nějaké "jakékoliv" ideologie, kdy všichni, kteří se chovají jinak než jeho "evangelium hlásá", nemají šanci na úspěch.

A) Ano, opakování je matka moudrosti, ale zbytek je snůška keců. Jsou lidi, co mají strach z létání, několik z nich to překoná a pak dokáže létat letadlem, ale nejspíš nikdo z nich si nenajde práci jako letuška.

B) Vysoký platy se zásadně dávají těm, co nic neumí. Jsi nejspíš takový malý omezený červíček-komunista, který posledních 20 let strávil s Marxem a Englsem. Ten, kdo něco opravdu umí, tomu se musí srazit hřebínek, je z něj potřeba udělat vola, aby si o sobě moc nemyslel a aby makal jako zvíře, takovýho člověka je potřeba dřít a mučit! Naopak ten, kterej nic neumí, to je ideální kandidát na vedoucího! A vždy platilo, platí a platit bude, že opravdu velký prachy berou ti, na který někdo maká. Pokud na takovýho neschopnýho vedoucího maká 10-15 schopnejch hajzlíků, který je potřeba pořádně tejrat, pak je to takzvaná přirozená spravedlnost. Umíš=pracuj a dři, neumíš=řiď!
Jistě, občas se najde výjimka, ale to ve všem. Ostatně občas prý prší ryby.

C) Podávat vyrovnané výkony za všech okolností = spolehlivost a u programátorů velmi ceněná vlastnost.

Jinak končím debatu s Leninem, protože mi evidentně nemá co říct.

« Odpověď #169 kdy: 26. 08. 2012, 00:15:26 »
A vždy platilo, platí a platit bude, že opravdu velký prachy berou ti, na který někdo maká.
No a proto tady Lenin to rádobyheadhunterství dělá, ne? ;)

Lenin POWER!

• 434
  • Nekecat a delat!
    • Zobrazit profil
    • Tribut Leninovi
« Odpověď #170 kdy: 26. 08. 2012, 12:20:07 »
Lenin je "ideologista", ne idealista, ale "ideologista", muž držící se nějaké "jakékoliv" ideologie, kdy všichni, kteří se chovají jinak než jeho "evangelium hlásá", nemají šanci na úspěch.
Ja vim jak jsem sveho uspechu dokazal a jak dopadli ti, co si mysleli: Bejt dobrej to dokaze kazdej, ale bejt pijavice - jo to umi malokdo. Tak misto aby se snazili nejakou hodnotu vytvorit, tak se snazili ostatni obrat. Zkouseli vysat ostatni, ale vysali jen sami sebe. Stali se z nich neschopni a zbabeli lide. Kdyz jsem se v 17ti loucil se svyma kamosema z gymplu tak jsem jim presne tohleto rikal.

Naopak ten, kterej nic neumí, to je ideální kandidát na vedoucího! Pokud na takovýho neschopnýho vedoucího maká 10-15 schopnejch hajzlíků, který je potřeba pořádně tejrat, pak je to takzvaná přirozená spravedlnost.
Neschopnej manager potopi jakykoliv projekt. Az budes mit svoji firmu, tak si tam dosad neschopny hovado a uvidis jak ti to pujde. Jinak s tou spravedlnosti souhlasim. kdyz ses posera tak za to zaplatis tim ze te budou vysavat ruzne pijavky. Bez odvahy se neda niceho dosahnout.

Jinak končím debatu s Leninem, protože mi evidentně nemá co říct.
Jo. Bez dal vysavat lidi ty pijavko. Az budes mit svoji firmu a budes mit jako vedouciho neschopne hovado tak mi napis, rad se prijedu podivat.

Lol Phirae

« Odpověď #171 kdy: 26. 08. 2012, 12:37:11 »

« Odpověď #172 kdy: 26. 08. 2012, 12:38:15 »
Bez dal vysavat lidi ty pijavko. Az budes mit svoji firmu a budes mit jako vedouciho neschopne hovado tak mi napis, rad se prijedu podivat.
Já bych zase ve firmě chtěl mít za manažera arogantní hovado, který je sprostý na lidi, který vůbec nezná, a ještě se při tom zašťiťuje Biblí.

Lenin POWER!

• 434
  • Nekecat a delat!
    • Zobrazit profil
    • Tribut Leninovi
« Odpověď #173 kdy: 26. 08. 2012, 12:45:45 »
No a proto tady Lenin to rádobyheadhunterství dělá, ne? ;)
Odkdy je nabizeni nekomu at si zalozi firmu ze mu tam nacpu prachy a dodam zakazniky s prachama headhunterstvi? To je ten nejlepsi darek co ti kdo muze dat.

Ona to neni ani otazka znalosti, ty si muzes doplnit. Je to o osobnich vlastnostech ktery musis mit abys byl uspesny. Kdyz je nemas tak ti nepomuze nic, protoze kdyz ti rikam jak se to dela tak mi neuveris.

« Odpověď #174 kdy: 26. 08. 2012, 12:52:41 »
protoze kdyz ti rikam jak se to dela tak mi neuveris.
Víš o mně kulový, zejména o tom, čemu věřím a čemu ne, takže těmahle moudrama zkus jako tradičně oblbovat spíš čerstvý absolventy, co ještě nevědí, co s načatým životem. Na mě to jaksi neúčinkuje.

« Odpověď #175 kdy: 26. 08. 2012, 12:58:30 »
Jinak v USA máte právě tak nějak 4 hodiny ráno, ne? To asi bude nejvyšší čas jít spát :)

Lenin POWER!

• 434
  • Nekecat a delat!
    • Zobrazit profil
    • Tribut Leninovi
« Odpověď #176 kdy: 26. 08. 2012, 13:06:00 »
hovado, který je sprostý na lidi, který vůbec nezná, a ještě se při tom zašťiťuje Biblí.

Bible a ani proroci nikdy na politickou korektnost nehrali. Jsou v ni stovky pribehu na toto tema. Za domaci ukol si jako krestan nejake vyhledej a seznam s tim diskutujici na rootu.

Dokazes to nebo si okamzite najdes duvody proc tohle nedelat abys zakryl svoji zbabelost?

Lenin POWER!

• 434
  • Nekecat a delat!
    • Zobrazit profil
    • Tribut Leninovi
« Odpověď #177 kdy: 26. 08. 2012, 13:06:52 »
Jinak v USA máte právě tak nějak 4 hodiny ráno, ne? To asi bude nejvyšší čas jít spát :)
Jsem na dovoleny, je tu ted podvecer.

« Odpověď #178 kdy: 26. 08. 2012, 14:08:13 »
Bible a ani proroci nikdy na politickou korektnost nehrali.
Urážet lidi, který jsi nikdy neviděl a nic o nich nevíš, to není žádná politická nekorektnost, ale úplně normální hovadismus, kterýho si každej může dosytosti užít v libovolné nádražní restauraci.

Čímž se dostáváme zpět k mojí předchozí otázce: proč se tady za celý ty roky, co tady tajtrlíkuješ, neobjevil nikdo, kdo by napsal "tak jsem to s Leninem zkusil a je to fakt jízda"?

PJ

« Odpověď #179 kdy: 26. 08. 2012, 18:38:39 »
Být v něčem VELMI dobrý =/= vydělávat těžký prachy.
Vysoky platy se davaji protoze nic neumis, co? Sem rad zes mi to vysvetlil.
Nepisal som to ja, ale prepisane do implikacii
Byt v necem VELMI dobry => vydelavat tezky prachy - toto neplati. Treba aj mat niekoho, kto za to dokaze cloveka zaplatit. Keby som chcel len tak zarobit na tom, ze viem VELMI dobre hrat na hreben, tak by sa mi asi kazdy vysmial. A aj keby nie, tak by na ten zarobok bolo treba kopec znamosti, ktore by ma vedeli odporucit spravnym ludom.

Vydelavat tezky prachy => byt v necem VELMI dobry. Tu tiez nesuhlasim. U niektorych ludi staci mat 1 znameho, co cloveku dohodi statnu zakazku alebo ho dosadi do managerskej pozicie a "privrie oci" nad potopenymi projektami. Konkretne tento pripad by som nenazval tak, ze je clovek v niecom VELMI dobry.

Ked neplati ani 1 implikacia, tak neplati ani ekvivalencia, co sa mohlo mysliet tym ==.

Tim snadneji je nahraditelny, ma nulovou cenu pro management. Zachazi se s nim jak s ovci, protoze lusknutim prstu muzes mit druhej den takovych lidi 10. Vsichni maji ego jak papez a iq tykve.
Nenahraditelneho cloveka si rozumny management tiez nezamestna. Ide o to, ze tu nikto nie je naveky a naviac je tu moznost, ze sa ten "nenahraditelny" zamestna inde (ku kazdemu platu existuje vyssi plat, podobne to plati aj pre vyhody). A stratou nenahraditelneho cloveka nutne padne to, kde je nenahraditelny.