Nejde mi korektně kopírovat texty z PDF - ve vybarvovaném poli se objevují nepatřičná písmena či slova, barva přebíhá na sousední sloupce textu aniž by vyčkala na dobarvení prvního sloupce atd. - výsledný přenesený text je nesourodý, nesmyslný. Myslím si, že prapůvod problému je v tom, že jsem si v ubuntu 9.10 při úklidu vymazal několik balíčků, které mi byly nabídnuty jako nepoužívané. To se vzápětí projevilo tím, že nešel otevřít PDF (šel otevřít pouze jako obrázek v gimp). Doufal jsem, že problém odstraní upgrade na 10.04. Nyní se již po přechodu na lynx PDF otevírá bezproblémově, ale je zde výše popisovaný problém s kopírováním textu. Zkusil jsem si nahrát z diskety staré ubuntu 9.04 (ale neinstaloval) přesto problém s kopírováním se nezměnil,a to ani u PDF, ze kterého jsem před tím nešťastným úklidem v pohodě kopíroval texty v prostředí 9.04 nebo 9.10. Jak to elegantně vyřešit? Myslíte, že by pomohlo, kdybych znova z diskety nainstaloval 9.04 a pak jej znovu upgradoval downloadem iz internetu na lynx?