Wi-Fi: nelze pingnout některá zařízení

Pali

Re:Wi-Fi: nelze pingnout některá zařízení
« Odpověď #15 kdy: 13. 07. 2012, 09:37:50 »
Router je Linksys WRP400. Rozmyslal som dlho kde moze byt problem ale nic ma nenapadlo. Najviac ma zaraza, ze aj ked nic nepingujem, tak notebook ked je vo vacsej vzdialenosti nema s internetom ziadny problem. Problem je jedine, ze nikto z vnutra (aj vonku) siete nevie zahajit nove spojenie (napr. poslat ping ci pripojit sa cez ssh), ale z toho notebooku von to ide bez problemov. Naviac na notebook neprichadzaju ani broadcastove packety. Ak by bol problem so vzdialenostou ci ack tak by som sa predsa nevedel nikam pripojit, s tym ale problem nie je...

Dano

« Odpověď #16 kdy: 13. 07. 2012, 17:19:06 »
Skontroluj este nastavenie QoS na routri aj na karte, pripadne ho vypni.
Tiez by som prepol wireless mode na 802.11b/g, kde neexistuje BA (blokove ACK).
Ak to bude ok, preskumaj nastavenia 802.11n minimalne BA WinSize a HT protect.
Ak to nebude ok, doporucujem dat nejaky NB do monitor modu a snifovat, co robi ten zahadny NB ked sa mu posielaju ramce a ono sa zda ako keby sa ciastocne odmlcal na prijme.

Da sa to aj jednoduchie ak mas moznost na wifi karte v NB pozerat ramce oznacene ako PhyErr. Problem s prijmom na NB je mozne pozriet aj z druhej strany od AP, kde PhyErr na karte v NB sa hlasi ako ACK fail.

Dano

« Odpověď #17 kdy: 13. 07. 2012, 17:38:16 »
Jo, Linksys WRP400 je este geckovsky router, tak si prosim nevsimaj cast o 802.11n a Block Ack.