Program na slovíčka kartičkovou metodou na Android

terka

Program na slovíčka kartičkovou metodou na Android
« kdy: 02. 06. 2012, 16:29:34 »
Dobrý den,
neznáte někdo nějaký dobrý program na slovíčka s kartičkovou metodou na android? Nejlépe aby byl zadarmo?
Děkuji

Strašidlo

Re:Program na slovíčka kartičkovou metodou na Android
« Odpověď #1 kdy: 02. 06. 2012, 16:52:26 »
ankidroid, používám ho denně

terka

« Odpověď #2 kdy: 02. 06. 2012, 16:55:42 »
a můžu si tam dát i vlastní slovíčka, jaký potřebuju?

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 02. 06. 2012, 20:40:07 »
Vzdejte to, takle se slovicka naucit prakticky nedaji. Vemte si slovnik a knizku, treba komix (Calvin and Hobbes neni na zacatek spatny a nejake PDF by se na webu nebo torrentu snad naslo). A ctete. Za tyden budete vedet vic, nez s nejakymi blbymi kartickami za rok.

Strašidlo

« Odpověď #4 kdy: 02. 06. 2012, 21:00:29 »
Na výuku angličtiny jsou lepší věci, to uznávám, ale pokud se někdo potřebuje učit vlastní věci, vlastní zkratky, je to docela dobré.

Na angličtinu používám způsob takový, že si přečtu odstavec klasickým způsobem, pokud mu rozumím a nikde se nezastavím, tak jdu dále, pokud se zastavím, zapíšu si slovo (ve vztahu k odstavci), kterému nerozumím, a pokračuji dále ve čtení, aby mi neušel kontext. Dříve jsem tak jel odstavec po odstavci, nyní už stránku po stránce, občas kapitolu po kapitole.

Strašidlo

« Odpověď #5 kdy: 02. 06. 2012, 21:01:10 »
Vlastní balíček v ankidroid lze mít.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 03. 06. 2012, 10:07:22 »
Na výuku angličtiny jsou lepší věci, to uznávám, ...

Jeste neni spatne zahodit anglicko cesky slovnik a nahradit ho slovnikem anglicko anglickym, tedy nejlepe asi Oxfordskym nebe Websterem, podle toho, jestli se clovek chce ucit anglicky nebo americky.

« Odpověď #7 kdy: 12. 11. 2014, 14:48:49 »
Cteni (koukani...) vs kartickova metoda je falesne dilema. Daji se s vyhodou kombinovat - cist, koukat a kdyz clovek na neco narazi, tak pridat do karticek.

Kindle to umi delat automaticky. Jinak taky doporucuju anki, minimalne protoze na desktopu se lepe plni karticky nez na mobilu.

x14

• 182
    • Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 12. 11. 2014, 15:42:05 »
Anki jsem zkoušel, ale vrátil jsem se k AnyMemo. Tam je perfektní možnost vytváření vstupů v obyčejném texťáku ve formátu Q[tab]A[CRLF].
P.S: Nenech se odradit od učení :-)

VK

« Odpověď #9 kdy: 12. 11. 2014, 17:35:42 »
Když jsem nedávno uvažoval, že bych se něco začal učit, narazil jsem na Anki. Ale opravdu jsem narazil, protože intuitivní to není. Zato se dají vytvářet různé druhy kartiček, kartičky s multimédii atd. Existuje Anki pro Linux, Ankidroid pro Android...

Petr

« Odpověď #10 kdy: 20. 11. 2014, 14:26:57 »
Ono to není tak jednoduché si vytvořit vlastní správné otázky.
Lepší je mít mobilní aplikaci, která už obsahuje kvalitně zpracované otázky a odpovědi s výslovností i příklady.
Člověk se může učit po lekcích, které jsou setříděny podle obtížnosti a nebo si může vyhledat slovíčko a začít se ho učit samostatně.
Opravdu nejlepší je sbírka frázových sloves doplněna o příklady pro lepší pochopení.

Aplikaci Angličtina do kapsy lze zdarma stáhnout zde:
https://play.google.com/store/apps/details?id=cz.lukas.memocards.english