Vzdálené vypínání/zapínání serveru

Re:Vzdálené vypínání/zapínání serveru
« Odpověď #60 kdy: 29. 05. 2012, 11:10:35 »
Jde o to kdy je to drazsi a kdy ne, pro nase ucely se to porad vyplati vic, nez vyjezd i kdyby 4/rok a to pocitam, ze to mate vyjezd ve stejnem meste ci kraji, pokud to mate roztrouseno ruzne po "svete" k nezaplaceni ;-)
Jo, to urcite, ale jak uz jsem tady psal, chtel bych vyresit ovladani x levnych switchu, roztrousenych po budove. Nez tam kupovat tohle, to uz muzu mit za tu cenu manageovatelny switch :)

Trident

« Odpověď #61 kdy: 29. 05. 2012, 22:27:16 »
Jde o to kdy je to drazsi a kdy ne, pro nase ucely se to porad vyplati vic, nez vyjezd i kdyby 4/rok a to pocitam, ze to mate vyjezd ve stejnem meste ci kraji, pokud to mate roztrouseno ruzne po "svete" k nezaplaceni ;-)
Jo, to urcite, ale jak uz jsem tady psal, chtel bych vyresit ovladani x levnych switchu, roztrousenych po budove. Nez tam kupovat tohle, to uz muzu mit za tu cenu manageovatelny switch :)

A bylo to tak slozite spocitat? Nenaznacil jsem neco v mem predeslem prispevku?
Pokud mate zarizeni ruzne po svete a mate je v takovem stavu ze ani management desky nepomuzou( ja tam byl, ja to videl, seklo se to a neslo nic:), tak jeste je tu lidska obsluha onsite. I hlidac od sekuritaku se da vyskolit kdyz je nouze nejvetsi. Jsou zeme, kde je lidska obsluha levnejsi nez elektronicke reseni.

« Odpověď #62 kdy: 29. 05. 2012, 23:09:09 »
A bylo to tak slozite spocitat? Nenaznacil jsem neco v mem predeslem prispevku?
Já jsem taky naznačil: že jsem tu síť neprojektoval, není moje, nechci zvyšovat náklady, jenom se se situací jak je chci co nejelegantněji poprat. Rady typu "buď si teda oni koupí jiné zařízení, nebo jim zvedni cenu" jsou nošením dříví do lesa. To pochopitelně všichni víme.

Ono nakonec bude vůbec nejjednodušší použít buď PoE nebo aspoň relé ovládané přes volné UTP ze serverovny. To se mi jeví jako nejjednodušší, nejlogičtější a nejlevnější řešení pro tuhle konkrétní situaci.

JenP.

« Odpověď #63 kdy: 30. 05. 2012, 12:00:55 »
tak jen abych to uzavrel...

konecne jsem mel dneska moznost si to kratce a naostro vyzkouset (ruzne druhy vypinani a zapinani) a reknu vam, je to basta ... jsem doopravdy unesen jak to krasne funguje.. k radosti mi asi staci malo ;-)
sice mi treba nefunguje povel  'power soft' ale to nejspis tim ze se jedna o starsi verzi
diky vsem, J.