Bootovatelné USB disky s antivirem

trubicoid2

Bootovatelné USB disky s antivirem
« kdy: 18. 05. 2012, 18:01:08 »
Panove, co pouzivate k odcerveni kamaradu s windowsy? Ja uz to nejakou dobu nedelal a ted me to znovu ceka. Naposledy jsem stahnul nejake bezplatne bootovatelne CD od avastu nebo avg, uz si nepamatuji. Byl tam linux, namountoval ntfs z windowsu a pustil na nem aktualizovany antivirus.
« Poslední změna: 18. 05. 2012, 23:27:27 od Petr Krčmář »

WinOS

Re:bootovatelne usb s antivirusem
« Odpověď #1 kdy: 18. 05. 2012, 19:03:13 »
"Microsoft Security Essentials" má bratříčka "Microsoft Windows Defender Offline". Je to WinPE 3 prostředí s aplikací Windows Defender Offline, který jde po síti i aktualizovat. Existuje jak USB verze tak verze ISO. Musíš použít správnou bitovou verzi. Pravděpodobně proběhne kontrola legálnosti systému Windows.

http://windows.microsoft.com/cs-CZ/windows/what-is-windows-defender-offline

lsdage

« Odpověď #2 kdy: 18. 05. 2012, 19:21:34 »
Unetbootin a bud system rescue cd (clamav) nebo ubuntu (cokoliv z repozitaru).
Pouzivam toto, protoze s temito umim. Unetbootin samozrejme zvladne udelat live usb z kde ceho...

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #3 kdy: 18. 05. 2012, 19:24:13 »
Já používám CD od Aviry je linux based ... teda lespon bylo, delší čas jsem to nepoužíval. http://www.avira.com/en/download/product/avira-antivir-rescue-system

WinOS

« Odpověď #4 kdy: 18. 05. 2012, 19:45:24 »
lsdage & ClamAV: Clam, přinejmenším v systému Windows, už není použitelný. Už rok vůbec nic nenašel.

Když zašleš zavirovaný soubor, chápej nemáš jen podezření, ale jistotu a výš o jaký virus jde, tak často žádná reakce. Podepsané, viruprosté soubory označuje jako zavirované (třeba soubory Office), ale jen proto že detekuje podpis (značně chabý důvod) tak upozorní na to že jde zřejmě o false positive a požádá o zaslání vzorku, když ho zašleš (klidně i opakovaně) opět se nic neděje (déle než 3/4 roku),...

Už jsem neměl trpělivost používat ho ani jako ondemand scanner pro strýčka příhodu, a pohřbil jsem ho.

WinOS

« Odpověď #5 kdy: 18. 05. 2012, 19:52:57 »
Díky že ignorujete mé případné hrubky. Opravdu, většinou, nechápu jak je páchám...