Gnome 3 se rozbije po instalaci ovladačů

Pavel 'TIGER' Růžička

Re:Gnome 3 se rozbije po instalaci ovladačů
« Odpověď #15 kdy: 13. 05. 2012, 15:06:05 »
[breta] Teď už Ti konečně rozumím. A nemohlo to být pouhou aktualizací jádra? Po ní je nutné zavést modul grafiky znova. S tím jsem nejčastěji bojoval na Debianu, protože tam se grafika instalovala ručně a nebylo na to žádné udělátko. Ale třeba se to u Wheezyho změnilo. Pravdou je, že na Debianu jsem se hodně naučil a komunita kolem něj nemá chybu.

« Odpověď #16 kdy: 13. 05. 2012, 15:25:24 »
mint se na mě po pár měsících používání už poněkolikátý úplně vykašlal, no co, skusil jsem openSUSE a líbí se mi víc než mint, takže u něj skusím chvíli zůstat, ale o co jde:

jelikož tu není jako u mintu sw na komerční ovladače, tak teď řeším zase problém s instalací:
zkouším to podle tohodle: http://en.opensuse.org/SDB:ATI_drivers a nevím co je třeba "boot line"(viz. citace) a co mám vlastně udělat

Citace
Preamble

Before trying to install the fglrx package disable free radeon driver.

On the boot line add : radeon.modeset=0 blacklist=radeon 3
    You will boot without xorg launched.
    Recreate an initrd without the radeon loaded. Simply launch as root mkinitrd when it is done then proceed with one of the two method GUI or command line.
dál vím co, ale tenhle odstavec nějak nechápu
Tohle fórum se mi líbí, protože jsou tu hodní ochotní lidé, kteří se namísto řešení problému nehádají a nedělají ze mě blbce, když někdo něco neví.

« Odpověď #17 kdy: 13. 05. 2012, 18:41:34 »
co sa tyka Wheezyho (testingu) tak som spokojny. A ano, po aktualizacii jadra je treba preinstalovat drivere, coz je trosku otrava ale co uz..jediny problem mam s dual monitormi (jeden 1920x1080 a druhy 1024x768)..tam to niekedy pekne blbne a nie kazdy WM si s tym rozumie (Window Maker vobec, ani Gnome shell, ani LXDE..ale xfce ano)

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #18 kdy: 13. 05. 2012, 19:14:31 »
[sham0t] a do uživatelské příručky OpenSuse ses díval? Mne nikdy OpenSuse nesedlo, bylo dost loudavé. Pak do toho ještě Novel vs. MS a měl jsem ho ještě méně rád. Takže o něm nemám žádný přehled. Ani nevím, kdo za ním stojí, nebo jestli to je komunitní distro, což by podle toho Open tak nějak odpovídalo.

« Odpověď #19 kdy: 13. 05. 2012, 20:49:09 »
openSUSE je komunitní, sponzorovaný Novellem, který zdá se spolupracuje s M$,
právě díky MS a jeho vymoženostem jež posílají informace různým korporacím jsem odešel od Win (jeden z důvodů), ale ten Novell to asi jen sponzoruje,
no ještě se uvidí, až jak to vlastně všechno bude fungovat :)

do příručky se ještě podívám
Tohle fórum se mi líbí, protože jsou tu hodní ochotní lidé, kteří se namísto řešení problému nehádají a nedělají ze mě blbce, když někdo něco neví.

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #20 kdy: 13. 05. 2012, 21:52:54 »
No vidíš a já měl za to, že Novel už není, že je prodanej a nad SuSe vysel velký otazník ... ale nějak přežilo.

« Odpověď #21 kdy: 14. 05. 2012, 22:21:28 »
nakonec se mi to povedlo nainstalovat a funguje to i bez toho odstavce, jak jsem mu nerozuměl
....uvidíme jak dlouho to bude fungovat :D

děkuju za ochotu, problém je zatím vyřešen