No řešil jsem něco podobného.
Nakonec vyhrál dual core AMD (TDP 45W) deska s 6ti SATA sloty, dualchannel DDR2 (stavěl jsem před 2ma roky) a notebookové HDD 3x 1TB v sw RAID5.
Celková spotřeba při maximální zátěži je 60 W. Bežná je 45. Zvládá to přenosy přes SCP protokol a má to 1Gbps síťovku
Dneska už bych dokázal postavit podobné řešení se spotřebou kolem 45W v zátěži, ale stálo by to 10 000, takže se mi to na úspoře nevrátí.
Pokud bys do toho chtěl jít, dám ti pár rad.
1) Neber ATOM - procesor jde, ale neexistuje k němu rozumný čipset.
2) Dej tam 4 disky - 1xSSD 32GB na operační systém a 3x 1TB nebo větší notebokové do raidu. Získáš uložiště a spotřeba je malá (ty notebookové mrchy, když nezapisujou mají jen 0,6W).
3) Najdi základní desku, která umožňuje snížit napětí CPU a pamětí - tím se da srazit spotřeba klidně i o 10W bez ztráty stability systému.
4) Jako napaječ si najdi picoPSU konvertor s rozumným zdrojem - má vyšší účinnost než všechny 80plus - lze tím získat účinnost přes 90 procent.
5) Dej všude pasivní chladiče, vykašli se na kupovanou bednu a udělej si vysokou bednu ze železa nebo dřeva a využij v ní komínový efekt. Takže dole umísti největší zdroj tepla - chladič CPU a tento vzduch ať proudí okolo dalších součástek. Uvnitř si udělej přepážky, ať vzduch proudí kam ty chceš. Při správném návrhu bude na výstupu teplota vzduchu do 50 stupňů a ty nebudeš potřebovat žádný větrák (úspora 2-3W a 1000Kč za bednu). Já mám vzduchové proudění - vstup - hdd(30°) - CPU(40°) - northbridge(50° - nedostatečný pasiv, není místo) - ventilátor ve zdroji a ven.