Z jakých médií instalovat CentOS?

wr

Z jakých médií instalovat CentOS?
« kdy: 09. 02. 2012, 22:04:00 »
Pokud chci nainstalovat centos na server a nechci aby to nainstalovalo xorg a podobný nesmysle, jaký obraz mám použít? V livecd nejdou instalovaný balíky nastavit. Na stránkách Centosu se píše o ServerCD, to ale na dl serverech není. Mám použít http://ftp.fi.muni.cz/pub/linux/centos/6.2/isos/x86_64/CentOS-6.2-x86_64-minimal.iso , to má jen přes 300 mega  :-[
« Poslední změna: 09. 02. 2012, 23:48:43 od Petr Krčmář »

Re:Z jakých médií instalovat CentOS?
« Odpověď #1 kdy: 10. 02. 2012, 08:32:14 »
Používám standardní DVD ("CentOS-6.2-x86_64-bin-DVD1.iso"), případně netinstall. Instalace se přímo zeptá, jestli chcete instalovat grafické rozhraní nebo ne. A po dalším kroku lze balíky ještě upřesnit.
Fedora & CentOS (RHEL) user
Blog: /dev/stderr

ET

« Odpověď #2 kdy: 10. 02. 2012, 09:49:20 »
Cau,
staci cd1 http://merlin.fit.vutbr.cz/mirrors/centos/5/isos/x86_64/ ,
pri bootu zvolit textovou instalaci "linux text", pri instalaci zvolit "custom packages set" (nebo tak nejak...) a potom odskrtnout vsechno, krome BASE - nainstaluje se basic system bez X serveru

wr

« Odpověď #3 kdy: 10. 02. 2012, 10:00:15 »
Díky moc, zkusím to.  :)

wr

« Odpověď #4 kdy: 10. 02. 2012, 10:04:09 »
Jo ja ještě, je lepší ta 5.7 nebo 6.2? Jediný co to bude poskytovat je sdílení dvou adresářů přes sambu a možná jeden malej virtuál s XP na účetnictví.

ET

« Odpověď #5 kdy: 10. 02. 2012, 10:22:53 »
tak to vem urcite tu posledni 6.x radu at to dyl vydrzi bez upgrade ;]

backup

« Odpověď #6 kdy: 10. 02. 2012, 12:31:10 »
tak to vem urcite tu posledni 6.x radu at to dyl vydrzi bez upgrade ;]

to nemohu prave kvuli sambe doporucit. tedy specielne u 6.0, mozna je to u 6.1 vyreseno, ale ja mel problem s pristupem na sdilene adresare - a pritom to bylo skoro defaultni nastaveni v smb.conf
Ta sama konfigurace fungovala na 5.7 bez problemu. Melo to co docineni s pristupovymi pravy, kdyz jsem nastartoval smbd-proces od ruky jako root, tak to fungovalo. Obvykla rada, osetrit spravne selinux v tomto priüpade nic, protoze selinux je to prvni, co pri instalaci vykopnu.

niktoos

« Odpověď #7 kdy: 10. 02. 2012, 13:16:21 »
A ak chcete vazne minimalny system, mozete kludne odskrknut aj to base a potom si doistalujete co potrebueje.

wr

« Odpověď #8 kdy: 10. 02. 2012, 18:04:12 »
Tak jsem po celym dnu zjistil, že Centos je polofunkční krám s nefungující sambou  >:( Tak jsem tam dal Mandrivu 2010.2  ;D základní instalace bez X, urpmi samba, nasdílení adresářů během minuty, restart samby a vše hned funguje. Měl jsem to tak udělat hned, ale říkal jsem si "Mandriva na server nepatří". Kecy v kleci, centos sux.  8)

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #9 kdy: 10. 02. 2012, 20:57:44 »
[wr] Já jsem dlouho jel na Mandrivě, přešel jsem však na Mageiu, přestože na některých serverech Mageiu mám, tak na server skutečně nepatří. CentOS není krám, je odzkoušen a Samba na něm funguje zcela bez problémů. Jen to není automat a některé věci se prostě musí víc nastavit. Neznalost sytému neomlouvá, za neznalost systém fakt nemůže, a klidně si nadávejte, jak chcete.

daton

« Odpověď #10 kdy: 15. 04. 2012, 18:06:50 »
Dobrý den
Prosím neporadil by mi někdo jak nainstalovat centos 6.2 na AMD 2600+ s via chipsetem? Ještě u žádného linuxu mi to nedělalo problémy až u distra cent os  konkrétně distra 6.2 protože starší verze 5.6 šla nainstalovat normálně. Problém je ten, že po první části instalace a restartu dojde k spuštění konzole, nikoli pokračování instalace a nedaří se mi v instalaci pokračovat. Máte někdo nějaký nápad (startx nefunguje).