Nefunkční Apache

animus

Nefunkční Apache
« kdy: 06. 04. 2012, 10:12:47 »
Stáhl jsem si pro zobrazení PHP Apache, ale když si rozkliknu soubor v prohlížeči (http://localhost/index.php) zobrazí se mi v prohlížeči klasická hláška že stránka neexistuje.
Apache mi podle všeho běží (ikonka ve spodní liště hlásí "running all apache services")
Tuší někdo co by to mohlo být??
« Poslední změna: 06. 04. 2012, 10:21:58 od Petr Krčmář »

DarkKnight

Re:Nefunkční Apache
« Odpověď #1 kdy: 06. 04. 2012, 10:28:04 »
nastaveni virtualhostu zde, nastaveni apache zde, log zde

vse nejlepe na pastebin

Pavouk106

• 2 400
    • Zobrazit profil
    • Můj blog
« Odpověď #2 kdy: 06. 04. 2012, 10:45:40 »
Asi jsi úplný začátečník, co?

Tak si musíš najít nastavení Apache (httpd.conf - možná to umí přímo nějakej prográmek, přes kterej ten Apache spouštíš) a v něm DocumentRoot a do tohohle adresáře musíš strkat svoje soubory. Pokud změníš DocumentRoot, musíš restartovat (nebo znovu načíst konfiguraci) Apache.

Taky nám napiš, jak jsi to nainstaloval? Jak se jmenuje ten balík/program, kterej sis nejspíš někde stáhnul...

To asi tak do začátku...

Pokud by ses v tom vůbec neorientoval, tak než si nechat radit přes forum, je lepší najít si nějakýho maníka v Tvym okolí, je to rychlejší a efektivnější :-)

Claudie

« Odpověď #3 kdy: 06. 04. 2012, 10:52:04 »
Tohle by mohlo trochu pomoct:
http://interval.cz/clanky/jak-prezit-apache-main-server-configuration/

A pro zobrazení php stránek musíš mít načtený příslušný modul.

animus

« Odpověď #4 kdy: 06. 04. 2012, 12:31:48 »
JJ, jsem začátečník. Instaloval jsem si Apache 2.2 a pak tuším ještě PHPTriad. Zvažuju že bych to všechno odinstaloval a
pokud bys mě poradil co si kde stáhnout, tak bych začal se vším odznova. Jinak podle návodu odjinud jsem skoušel
jednoduchý script zobrazit tak že jsem ho nahrál do souboru htdocs(když jsem script nahrál na server tak běžel jak má).
V mém okolí se v tom nikdo nevyzná proto jsem tady :-).

Pavouk106

• 2 400
    • Zobrazit profil
    • Můj blog
« Odpověď #5 kdy: 06. 04. 2012, 13:06:40 »
Já na Windows kdysi používal XAMPP, protože PHPTriad jsem nikdy nerozhýbal (taky jsem byl začátečník v tu dobu :-) ).

Odkaz na návod od Claudie bude asi dobrej start. Některý věci se Tě netýkají (jedeš na Windows), ale dost se tam dozvíš.

Zajímá Tě v první řadě DocumentRoot, podle toho se budeš orientovat, kam máš strkat svoje skripty tak, aby Ti v prohlížeči naskočily na localhost. Jinak řečeno, když vlezeš v prohlížeči na locahost, Apache se po dokumentech dívá do DocumentRootu (nejen tam, ale na to přijdeš až případně někdy mnohem dýl, pokud se budeš nastavení Apache věnovat - pokud chceš jen spouštět PHP, tak je Ti to fuk).

Pokud jsi nainstaloval Apache v rámci PHPTriad, XAMPP nebo jinýho podobnýho balíku, tak PHP by mělo v Apache makat od základu, bez načítání modulu...

Mirek

« Odpověď #6 kdy: 06. 04. 2012, 19:58:50 »

H0ax

« Odpověď #7 kdy: 07. 04. 2012, 07:03:46 »
firewall

animus

« Odpověď #8 kdy: 08. 04. 2012, 18:05:46 »
Tákže jsem si nainstaloval xampp-win32-1.7.7-VC9. Spustím ho, hlásí mi to že Apache běží.
Když zmáčknu na tlačítko "admin" naskočí mi stránka a vypíše mi obsah složky kde mám uloženy
svoje soubory. Když si kliknu na konkrétní soubor, opět mi naskočí celí skript, což je špatně.
Další věc je že když jsem instaloval xamp, hlásilo mi to že porty 80 a 443 jsou používány a že by to mohlo dělat problémy.(pokud jsem to přeložil dobře)
Skype spuštěný při ráci s Apache nemám. Ještě se mi stalo že se mě to jednou zeptalo jestli má Apache blokovat firewall,
omylem jsem se uklikl že ano a nepodařilo se mi to změnit, takže je otázka jestli tohle není celí problém.

animus

« Odpověď #9 kdy: 09. 04. 2012, 13:23:59 »
Tak jsem zrušil ICQ a zároveň nainstaloval Wamp a jede to :-).

Mareg

« Odpověď #10 kdy: 10. 04. 2012, 09:20:35 »
Myslím, že se nemušíš úplně zbavovat ICQ, mělo by stačit když ho spustíš až po startu toho Apache.