Ako vela citatelov root.cz, bojujem s tymto problemom aj ja. Uz roky. Vyskusal som vselico, ale magicke riesenie som zatial neobjavil. Zistil som, co na to nefunguje - frajerka, byvanie s frajerkou, chodenie na pivo alebo, hulenie, alebo sport. Momentalne skusam radikalnu metodu - uz niekolko mesiacov nemam doma ziadny pocitac. Nie je to uplne dokonale, ale aspon vikendy su celkom prijemne, psychicky si oddychnem a lepsie sa vyspim. Planujem to este trochu pozmenit, konkretne, ze budem mat doma pocitac, ale nebudem mat internet.
Niektore veci funguju - dolezity je napriklad zvyk. Ked som nastupil do novej prace, cielene som sa snazil necitat na nete noviny, e-maily a vobec robit vsetky cinnosti s ktorymi mam problemy. Kedze to bolo nove prostredie, rychlo som si zvykol a vobec ma ani nepadlo nieco z toho robit. Funguvalo to asi polrok, potom som zacal chodit na na nejake ine weby, ktore som predtym nepoznal a nedaval som si pred nimi pozor

Ale celkovo myslim, ze takato strategia moze pomoct. Niektori ludia napr. odporucaju 2 pocitace - jeden pracovny, jeden na n(f)etovanie. Na tom pracovnom si treba vybudovat pracovny navyk.
Podobny problem som mal este pred prichodom netu. Kupil som si noviny a 3 hodiny som ich cital, a vyhybal som sa praci. Takze si myslim, ze tieto problemy su o dost hlbsie ako sa zda. Ked pozorujem ludi, co sa ich to netyka, tito ludia su nejak "zmiereni so zivotom". Aj my si mozno musime uvedomit, co tu vlastne robime. Mozno nam iba telo dava signal, ze konkretna pracovna cinnost je strata casu a nema zmysel.
Ty, OP, skumas ruletu, forex, kryptoanarchiu. Naco? Chcel by si zarobit velke peniaze a lahko? Taki ludia samozrejme su, ale je ich minimum a vo vacsine pripadov to bola aj tak nahoda. Mozno ti mozog podvedome hovori, ze to nie je spravna cesta. Clovek vidi cely dne uspesnych, krasnych ludi, ktori zalozili v 20-tich rokoch Facebook a dnes su za vodou. Lenze rovnako su aj ludia, ktori nahodou vyhrali v loterii a dnes su uz za vodou. V mojom okoli nepoznam ziadneho cloveka, co by zazil takyto uspech. Naopak, ti ktori sa za uspesnych povazovat daju, to dosiahli uplne obycajnymi metodami - chodili pravidelne do prace, nerozhadzovali peniaze na zbytocnosti, pouzivali rozum. Hlavne ten rozum, vediet sa realne pozriet na svoj zivot a svoje prilezitosti.
Este jedna vec na odreagovanie: notch (autor hry Minecraft) programuje novu hru, a niekedy streamuje svoj desktop (
http://www.twitch.tv/notch?0x10c ). Hlavne je to zaujimave sledovat live a v HD. Vsimnite si, ze vobec pritom nepozera net, ale pracuje. Notch ma uz uspech za sebou, mohol by sediet na plazi a fajcit cigary. Ale zrejme ho bavi programovat hry, a bavi ho to tak velmi, ze je schopny cez vikendy vecer sediet u Eclipse a pisat Javu. A nepozerat pritom net.
Prokrastinacia je iba dosledkom hlbsich problemov. Najskor treba tieto identifikovat a snazit sa ich vyriesit. Treba riesit pricinu, nie nasledok.