Jak začít programovat webovou hru?

Re:Jak začít programovat webovou hru?
« Odpověď #15 kdy: 29. 03. 2012, 07:21:10 »
Firma je subjekt, ať už fyzická nebo právnická osoba, zapsaný v Obchodním rejstříku. Pokud není zapsaný v OR, nejedná se o firmu.

Pokud se nepletu, tak fyzické osoby (OSVČ) jsou zapsány v Živnostenském rejstříku a právnické osoby (s.r.o., a.s., atd.) v Obchodním rejstříku. Kromě toho ještě existuje něco, čemu se říká "svobodné povolání". Tyhle fyzické osoby nejsou myslím ani v ŽR.

Formou OSVČ je provozováno kde co, čemu "firma" normálně říkáme, např. "stavební firma" :)

Lol Phirae

Re:Otázky a rady
« Odpověď #16 kdy: 29. 03. 2012, 07:37:48 »
Tak to vidíte holky, zarazily jsme ho ::)

Až po kořen!  8) :D

JS

« Odpověď #17 kdy: 29. 03. 2012, 08:29:05 »
No puvodne jsem si myslel, ze jsi 13-lety kluk, a ze jsou na tebe ostatni zbytecne osklivi. Ale podle tech stranek to fakt nevypada. Byt tebou (tedy spis vami), tak si na to psani web hry nekoho najdu (tedy kodu, graficky design nejspis zvladnete), protoze zadny podnikatel na svete nedela vsechno sam. Ale hlavne probuh, az to budete delat, vymyslete neco originalniho!

A taky byste si mel najit sikovnou sekretarku (nebo aspon manzelku), ktera vam opravi gramaticke chyby (stejne jako mate tady mate i na svych strankach).

Webove hry jsem nikdy nepsal, ale predpokladam, ze to je proste nejaky mensi Javascript na klientovi (zalezi na tom, co ta hra dela) plus normalni backend to znamena nejcasteji PHP/Python/Perl/Ruby+MySQL/..SQL nebo neco podobneho (muzete pouzit i framework, pokud je spis na psani obecnych aplikaci nez jen CMS). Na klienta pritom davat jenom uzivatelske rozhrani - jinak hrac modifikaci toho JS muze snadno podvadet.

« Odpověď #18 kdy: 29. 03. 2012, 08:34:27 »
A taky byste si mel najit sikovnou sekretarku (nebo aspon manzelku), ktera vam opravi gramaticke chyby (stejne jako mate tady mate i na svych strankach).

Nejenom opravil gramaticke chyby, ale radeji i cele texty napsal. Viz napr.:
Citace
Aby se zákazník cítil v internetovém obchodu zažizuje naše grafické studio při zachování snadné orientace.

(To nema byt rejpani, jenom zpetna vazba)

daemonna

« Odpověď #19 kdy: 29. 03. 2012, 09:04:18 »
http://arstechnica.com/business/news/2012/03/mozilla-launches-multiplayer-browser-adventure-to-showcase-html5-gaming.ars ...si to dobre precitaj aby si nezacal vyvijat nieco co uz bolo vytvorene, alebo nieco co nema buducnost (html4)... ;)

Zopper

• 870
    • Zobrazit profil
« Odpověď #20 kdy: 29. 03. 2012, 09:13:43 »
Jen poznámka k firmě... Firma je pouze název, pod kterým je FO/PO zapsána v rejstříku, nikoliv označení pro konkrétní subjekt. Například: Lucie Bílá je firma Hany Zaňákové. Běžně se ale, bohužel, používá firma ve významu "společnost je firma" namísto správného "společnost má firmu".

vvv

« Odpověď #21 kdy: 29. 03. 2012, 09:53:36 »
Firma je pouze název, pod kterým je FO/PO zapsána v rejstříku, nikoliv označení pro konkrétní subjekt.

Tak tak. Já jsem chtěl jen dodat Petrovi odvahu, že OSVČ nebo Svobodné povolání (to mi vypadlo z hlavy) není nic méněcenného. Kór když uvážíme, že OSVČ ručí celým svým majetkem na rozdíl od s.r.o., které v řadě případů ručí jen 200k ba dokonce jen 100k.

Končím s OT.

KapitánRUM

« Odpověď #22 kdy: 29. 03. 2012, 10:59:23 »
GroniaIjLa o zpróvnó joísnienka jzav přežitek!
Hloz joro KojoilómiRUMa!  ;D ;D

« Odpověď #23 kdy: 29. 03. 2012, 11:30:04 »
Tak nevím zda má smysl tu něco psát rozebírá se gramatika a to co jsem se chtěl dozvědět stále nevím. Někdo psal, že jestli dokáži psát web ve wordu, odkazy na stránky měla být ukázka toho, že dokáži psát web. To že se tu rozebírá zda je to firma legitimní to je vedlejší. Stránky nikde nepublikuji, a kdyby se přece jen někdo ozval a chtěl by něco udělat. Upozornil bych ho, že našel stránku kde si člověk který rád dělá weby a zkouší různé věci, si něco připravil co možná někdy použije. Toliko ve zkratce.

« Odpověď #24 kdy: 29. 03. 2012, 11:41:13 »
Ještě jsem zapomněl poznamenat. Neříkám, že umím vše (kdybych uměl nepsal bych sem) jsem v programování samouk a protloukám se jak to jde je mi 38 let a pořád se mám co učit (vím dokonce i o své gramatice, ale je to těžké být 12 hodin v německu a pak zas v Čechách trochu s tím problémy mám). Vše co umím jsem se naučil sám ve škole to nikdo neučil v té době a na to konto si myslím že umím poměrně dost. Navíc se podílím na budováni open source cms made simple kde když člověk pochopí proč to cms je a proč vzniklo nejde to nepomoct. Nikdy do nikoho nerejpu a jsem slušný a to samé očekávám. Jak říkám No body is perfect.

Pavouk106

• 2 400
    • Zobrazit profil
    • Můj blog
« Odpověď #25 kdy: 29. 03. 2012, 11:44:05 »
S tím Flashem to beru zpět. Dej od něj radši hned ruce pryč, ode mě to byl jen odhad.

Něco jako Travian? Představoval bych si objektový PHP na věci na pozadí a AJAX na všechno, co je na stránce "pro uživatele dynamický" (odpočet, natahování nový části stránky pod odběhnutí odpočtu, nápovědy v boxu po přejetí myši apod.). Samozřejmě formát webu pomocí CSS a na pozadí nějaká databáze.

To je jen taková představa, jak yb to asi mělo jít udělat, nikdy jsem nic takovýho nedělal.

Bude to moře práce a jestli nejsi cílevědomej a tvrdohlavej, možná to ani nedoděláš. Pokud bys to dodělal, dej si čas na betu, aby Ti testeři vychytali chyby (včetně SQL injection a podobných spíše bezpečnostních věcí). Neni to nereálný, ale chtělo by to rozložit na víc lidí (třeba PHP, AJAX, grafika/CSS), zvlášť, pokud některou z těch věcí moc neovládáš...

« Odpověď #26 kdy: 29. 03. 2012, 11:51:46 »
Super odpověď, děkuji moc první vlašťovka.
No z hrou jako takovou nějaké zkušenosti mám viz ta stránka na server holidayro co se týče bezpečnosti jsem to zvládl z dopomocí tam tak snad to zvládnu i na webu. Tvrdohlaví jsem poměrně dost když chci to taky dokladuji serverem na Ragnarok online (kdybys znal poměry na scéně Ragnaroku v Čechách chtělo to poměrně dost práce a úsilí a hlavně se nenechat odradit. Ještě jednou Díky za tvou odpověď.

Roman Vasicek

« Odpověď #27 kdy: 29. 03. 2012, 12:22:08 »
Na klienta pritom davat jenom uzivatelske rozhrani - jinak hrac modifikaci toho JS muze snadno podvadet.
Pokud pouzijete najaky minimalizacni nastroj / kompilator jako je napriklad Closure Compiler (https://developers.google.com/closure/compiler/) ci YUI Compressor (http://developer.yahoo.com/yui/compressor/), je modifikace takovehoto JavaScriptoveho zdojaku dosti obtizna, takze bych se v tomto pripade podvadeni prilis nebal. Navic tim i dost zmensite objem prenasenych dat pri nacitani stranky.

El Pais

« Odpověď #28 kdy: 29. 03. 2012, 13:16:23 »
Roman Vasicek: security by obscurity?

korCZis-anonymous

« Odpověď #29 kdy: 29. 03. 2012, 13:20:39 »