Ubuntu zaplní RAM a zpomalí

Burisk

Re:Ubuntu zaplní RAM a zpomalí
« Odpověď #30 kdy: 31. 03. 2012, 14:54:13 »
Nejde o virtual. To sekanie som dal iba BTW. to znamená, že to seká pretože pod virtualom bez I/O MMU virtualizacia alebo aspon nainstalovanym driverom grafickym to bez sekania nepojde. To nejde o to. Ide teraz o to, ze linux nainstalovany na ext4 alebo na Wubi, robi to, ze ram sice cachuje (co je dobre samozrejme) ALE! nevie sa pamat uvolnit asi ked ju niekto potrebuje. (Prikladom je spomaleny PC (presuvanie okien, compiz, ...) + Padanie video playerou, a podobne chyby.

Lol Phirae

« Odpověď #31 kdy: 31. 03. 2012, 16:00:43 »
Možná bys měl zkusit srozumitelně popsat problém v novém dotazu s tím, že se bude jednat o normální instalaci Linuxu na fyzickém HW a ne o hovadiny typu přehrávání HD videa na virtuálu, instalaci na NTFS apod.

P.S. A nerad to říkám, ale nedávné verze Blbuntu s experimenty typu Unity asi taky nebudou to pravé ořechové.

Burisk

« Odpověď #32 kdy: 31. 03. 2012, 16:09:24 »
Možná bys měl zkusit srozumitelně popsat problém v novém dotazu s tím, že se bude jednat o normální instalaci Linuxu na fyzickém HW a ne o hovadiny typu přehrávání HD videa na virtuálu, instalaci na NTFS apod.

P.S. A nerad to říkám, ale nedávné verze Blbuntu s experimenty typu Unity asi taky nebudou to pravé ořechové.

Hej mne sa tiez zdá byť Unity trocha.. mimo ale preto práve skúšam Ubuntu 10.04 ktorý má staré dobré gnome2 (aspoň pre mňa).
A hovorím, že neskúšam žiadne virtuály. to som iba skúsil ako to tam ide. Či to nie je Ubuntu samotným. Ten problém čo opisujem, sa deje aj na Ubuntu 11.10 ktoré je klasicky pod ext4 a má grub - všetko klasicky. A potom Ubuntu 10.04 ktoré mi síce beží pod Wubi (cez mbr) ale chová sa to úplne rovnako. Ale viete čo, keď tu už omielame stále to Unity a NTFS, tak skúsim dať normálne do kompu ten Ubuntu 10.04 na ext4 a keď nepomôže, napíšem a hodím si Debiana a skúsim to rozbehať do "pre mňa funkčnej zostavy" :D

Vdaka zatial.

alfonz

« Odpověď #33 kdy: 31. 03. 2012, 17:59:17 »
hm.... no nevím...

používám ubuntu už hodně dlouho (téměř od začátku ubuntu) a tohle chování je pro mě nové. V současnosti mám pod palcem několik sestav od 8.04 až po betu 12.04 a nikde se podobné projevy nevyskytují. Unity to určitě nedělá, když se to projevuje i na 10.04.

Bylo by dobré získat výpis ze spuštěných procesů a výstup z nestat případně i lsof a pak opět tu ram.
Dále ovladače vs HW a odhadem zjistit jak rychle se paměť zaplní a jaký příkaz následně způsobí, že je systém zpomalený.

Burisk

« Odpověď #34 kdy: 31. 03. 2012, 20:08:26 »
hm.... no nevím...

používám ubuntu už hodně dlouho (téměř od začátku ubuntu) a tohle chování je pro mě nové. V současnosti mám pod palcem několik sestav od 8.04 až po betu 12.04 a nikde se podobné projevy nevyskytují. Unity to určitě nedělá, když se to projevuje i na 10.04.

Bylo by dobré získat výpis ze spuštěných procesů a výstup z nestat případně i lsof a pak opět tu ram.
Dále ovladače vs HW a odhadem zjistit jak rychle se paměť zaplní a jaký příkaz následně způsobí, že je systém zpomalený.

Veď práve preto mi to je divné. Nikdy mi takéto niečo nerobilo aj na starších PC.

Inak skúsil som ten Ubuntu 10.04 na osobitnej particii ext4 + 6 gb swap (aj ked.. to netreba - nevyuzival sa),
ale pustil som tam full hd, film, skype, empathy im, firefox s flashplayerom (youtube), ardiuno ide + nejake veci este a..
do 30 minut sa nacachovala mem na 80% (20% programy cca)
a potom zacali zamrzat programy. vyzadovali Force Quit a potom zasa odmrzli, a zasa zamrzli.
Potom sekol aj kurzor, potom zasa cely system, tak musel nasledovat hard reset..

Waseihou

« Odpověď #35 kdy: 01. 04. 2012, 11:31:53 »
Testni jiné distro, t řeba linux mint který je na ubuntu založený a nebo rovnou zkus nějakou tu rolling distribuci jako je arch linux, nese to sice své problémy a nejednou se nasereš, ale zase budeš mít u některých klíčových aplikací jistotu že dostateš tu nejnovější verzi brzy po té, co se oběví.

Neví někdo jestli existuje nějaké distro které umožní aby mnou vybrané klíčové aplikace měly vždy nejnovější release a u zbytku se neřešil zbytečný upgrade? Třeba takové vlc a přehrávače obecně jsou nutnost vzhledem k tomu že některé scény začly přecházet na 10bit enkódy...

Burisk

« Odpověď #36 kdy: 01. 04. 2012, 17:30:08 »
Testni jiné distro, t řeba linux mint který je na ubuntu založený a nebo rovnou zkus nějakou tu rolling distribuci jako je arch linux, nese to sice své problémy a nejednou se nasereš, ale zase budeš mít u některých klíčových aplikací jistotu že dostateš tu nejnovější verzi brzy po té, co se oběví.

Neví někdo jestli existuje nějaké distro které umožní aby mnou vybrané klíčové aplikace měly vždy nejnovější release a u zbytku se neřešil zbytečný upgrade? Třeba takové vlc a přehrávače obecně jsou nutnost vzhledem k tomu že některé scény začly přecházet na 10bit enkódy...

Vieš čo, skúsim tam najprv dať DEBIAN s jadrom <3 a potom to skúsim hodiť na >3 a uvidím čo to spraví pretože mám pocit, že debian so starším jadrom toto nerobil ale nie som si istý vôbec.

Waseihou

« Odpověď #37 kdy: 01. 04. 2012, 18:44:03 »
OpenSUSE 11.3 Kernel bug after memory fills to 100% with cache.

http://forums.opensuse.org/english/get-technical-help-here/install-boot-login/442187-opensuse-11-3-kernel-bug-after-memory-fills-100-cache.html

That is a kernel bug in the i915 code.

Nevím jestli bude užitečné...