Jaký linuxový telefon mi doporučíte?

Dragon

Jaký linuxový telefon mi doporučíte?
« kdy: 23. 04. 2010, 13:56:20 »
Rozhodl jsem se, že si koupím nový telefon. Svého starého Ericssona bych chtěl nahradit něčím chytřejším a užitečnějším. Uvažuju nad linuxovým telefonem. V současné době dává smysl asi jen Android. Ale jaký hardware je nejlepší? Nevím ani jestli bych si zvykl na virtuální klávesnici na displeji. Co si o tom myslíte?

Re: Jaký linuxový telefon mi doporučíte?
« Odpověď #1 kdy: 23. 04. 2010, 14:00:20 »
Ja si o tom myslim, ze kasli na Android a skoc do MeeGo a Nokia N900  ;D

Dragon

« Odpověď #2 kdy: 23. 04. 2010, 14:03:53 »
Aha, to mě nenapadlo. Proč je MeeGo lepší než Android? Fakt je, že ta N900 jak koukám má hardwarovou klávesnici.

« Odpověď #3 kdy: 23. 04. 2010, 14:08:06 »
I android i MeeGo jsou jenom odvar z linuxu. Meego je akorat o trochu silnejsi odvar takze ma toho z linuxem spolecneho trochu vic. Umi to pracovat s .deb a podobne

Sten

« Odpověď #4 kdy: 23. 04. 2010, 15:56:31 »
Na virtuální klávesnici, co je na Androidu, se dá zvyknout docela snadno, je to v podstatě kopie klávesnice z iPhonu, takže to je dost vychytané. Na druhou stranu spousta lidí preferuje HW klávesnici, přeci jen se na tom lépe píše v obtížnějších situacích

Ono se takhle těžko radí, protože možností je mnoho a nevím, jaké máš nároky a potřeby. Ale doporučil bych Nokii N900 (Maemo, Debian-based systém), HTC Legend (to mám, nemá HW klávesnici) nebo HTC Dream (Android s HW klávesnicí)

PCnity

• 691
    • Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 23. 04. 2010, 18:07:07 »
Jednoznacne N900.

Dr. Eddy

« Odpověď #7 kdy: 24. 04. 2010, 22:14:09 »
Mam Androida (na T-Mobile Pulse) a po asi 4 mesicich pouzivani bych to radeji vymenil za MeeGo, ikdyz jsem Meego nikdy nevidel na vlastni oci. Duvod? MeeGo mi prijde jako skutecnej Linuxovej system, Android je jen takova polivka, v zakladu nemas rootovsky prava, je to postavene na Jave nebo cem, je to pomale a nelibi se mi, jak je to uzavrene... A v shellu se pise fakt debilne!