Dobry den,pred casom som zalozil temu ohladom bezpecnejsieho internetu, ale siel som na to moc komplikovane a detailne.
Podmne na to este raz a zosiroka:
PROBLEM:Internet je nebezpecne miesto, nie je regulovany, moze tam ist hocikto, hocikedy a od hocikadial hocijaku lokalitu napadnut. Neriadi sa pravidlami a je plny rozdnych nastrah.
MOZNOSTI:Dajme tomu ze financne neobmedzene. Povedzme ze ste STAT, ktory sa rozhodol spravovat internetove pripojenia ludi nejakymi STANDARDAMI - ako napriklad elektricke zastrcky. Ak chcete doma internet musite sa riadit pravidlami.
AKO:Ake pravidla by to mali byt? Co vas napada? Ako by ste to riesili?
CIEL:Chceme internet, siet, alebo VPN - proste hocico, s hocijakymi pravidlami - kde budu ale len "dobre pakety", virus free a ak nie tak sa vyvodi zodpovednost.
PODMIENKY:- musi to vediet fungovat paralelne s "dnesnym" internetom, nove kable sa tahat nebudu

Proste si predstavte ze to chcete mat pod kontrolou....
Povedzme preco to robim:Moj profesor tvrdi, ze podla jeho nazoru dnesny internet nemoze fungovat tak ako doteraz, minimalne nie rovnakej, neriadenej forme - prirovnal to k cestnemu poriadku - ze tam su tiez obmedzenia na rychlost, semafory, pravidla, a kazde auto je overene, a pripustene na cesty s tym ze ma aj znacku - a tak vieme kto je vodic...
Mojou ulohou je diskutovat a najst moznost podobneho modelu v inteternete - pozmote mi prosim a napiste mi co vas napada...
P.S.: Moje predstavy som zhrnul v dlhom poste:
http://forum.root.cz/index.php?action=post;topic=4004.0;last_msg=33637 - ktory je neaktivny a dam ho lockut adminom, sprvaim to radsej malou brainstorming diskusiou
DAKUJEM
Oliver