Doručování do Seznam.cz

Josef Liška

Doručování do Seznam.cz
« kdy: 03. 03. 2012, 09:19:17 »
Ahoj,

v poslední době se stává lidem, kteří posílají přes moje smtp, že jim nejde doručit maily do seznamu. Seznam náhodně vrací
550 5.4.4 Unroutable email address., ale stejný mail za pár minut projde. Zatím jsem na mém smtp-out nastavil soft_bounce, ale tohle řešení se mi nelíbí.

Kontaktoval jsem podporu seznamu a ti se vymlouvají na to, že mi údajně neodpovídají nameservery. Na to jsem jim odpověděl,
že mám nameservery 3 a každý je v jiném datacentru, takže pravděpodobnost totální nedostupnosti je malá. Dále jsem jim napsal, že si myslím, že by měl pro tuto třídu chby vracet kód 4xx a ne 5xx.

Neřešil jste někdo něco podobného?
« Poslední změna: 07. 03. 2012, 10:02:04 od Petr Krčmář »

Lol Phirae

Re:Doručování do seznam.cz
« Odpověď #1 kdy: 03. 03. 2012, 09:54:16 »
Řešili. Stejně jako v případě Yahoo sdělením, že pokud chtějí lidi spolehlivě dostávat poštu, tak ať si zřídí email jinde. Nervy má každej jenom jedny.

Petr B.

« Odpověď #2 kdy: 03. 03. 2012, 10:37:46 »
A znate nekdo servr, kde se da zridit e-mail, ale servr ktery podporuje https a neni mit potreba zapnuty javascript?

« Odpověď #3 kdy: 03. 03. 2012, 10:48:14 »
A znate nekdo servr, kde se da zridit e-mail, ale servr ktery podporuje https a neni mit potreba zapnuty javascript?

Gmail umi jet i v cistem html, ne?

brk

« Odpověď #4 kdy: 03. 03. 2012, 10:59:24 »
Co vím, tak Seznam.cz používá proti spamu i greylisting a tomu by docela odpovídalo i chování, které tady popisuješ. Mail odmítnou a za nějaký čas jsou ten samý mail ochotni přijmout. Spamer potřebuje odeslat mraky mailu v co nejkratším čas a když do neprojde, tak se na to vykašle. Legitimní mailserver to zkusí za nějaký čas znovu a mail dojde, akorát se zpožděním.

Lol Phirae

« Odpověď #5 kdy: 03. 03. 2012, 11:11:37 »
Gmail umi jet i v cistem html, ne?

Jo, umí. Docela často se ta nabídka k přepnutí do HTML objevuje při používání zaFUPovaného "internetu" od našich mobilních operátorů, když se asi po minutě stránka nemá k načtení.

« Odpověď #6 kdy: 03. 03. 2012, 12:17:46 »
Co vím, tak Seznam.cz používá proti spamu i greylisting a tomu by docela odpovídalo i chování, které tady popisuješ. Mail odmítnou a za nějaký čas jsou ten samý mail ochotni přijmout. Spamer potřebuje odeslat mraky mailu v co nejkratším čas a když do neprojde, tak se na to vykašle. Legitimní mailserver to zkusí za nějaký čas znovu a mail dojde, akorát se zpožděním.

Nie, to by nemal vracať chybu 5xx, ale 4xx.

VPS

« Odpověď #7 kdy: 03. 03. 2012, 20:22:59 »
Dobry den Jozefe, nedelate nahodou u VirtualMaster? :)...

Josef Liška

« Odpověď #8 kdy: 04. 03. 2012, 19:24:36 »
Dobry den Jozefe, nedelate nahodou u VirtualMaster? :)...
Ano  ;)

Re:Doručování do Seznam.cz
« Odpověď #9 kdy: 17. 03. 2012, 07:51:40 »
nejsem si jisty jestli seznam.cz pouziva greylisting ale mam pocit ze server v tom pripade vraci odesilateli
Kód: [Vybrat]
450 4.7.1   Recipient address rejected: Policy Rejection- Please try later
ale nedivil bych se kdyby to meli nastavene schvalne aby to vracelo tady ten nesmysl