Jak spustit Linpus Linux na notebooku Acer?

Lucka

Re:Jak spustit Linpus Linux na notebooku Acer?
« Odpověď #30 kdy: 08. 12. 2012, 21:31:42 »
To já právě nevím kde  :( Někd ev průběhu restarování se na disleji objevovaly postpně nějaky - no nazvala bych to kontroly - na konci řadku se ukázalo [OK]... no a v určitém místě to přestalo dál postupovat a začlo to stagnovat.
P.S. Data tam žádný zatím nemám, je to nový ntb.

Ivorne

« Odpověď #31 kdy: 08. 12. 2012, 22:03:57 »
No to se samozřejmě dá řešit mnoha způsoby. Nicméně rozhodně to neřeš v tomhle vlákně, které je už skoro rok staré a zabývá se poněkud odlišným problémem někoho jiného. Založ nové téma a popiš tam trochu blíže situaci. V první řadě jaký je to počítač, kterou verzi Ubuntu jsi tam instalovala a co přesně stojí na několika posledních řádcích výpisu. Pokud je tam nějaká řádka, která má na konci místo '[ok]' třeba '[fail]', tak to sem napiš - to by mohlo hodně pomoct.

« Odpověď #32 kdy: 09. 12. 2012, 07:24:09 »
To já právě nevím kde  :( Někd ev průběhu restarování se na disleji objevovaly postpně nějaky - no nazvala bych to kontroly - na konci řadku se ukázalo [OK]... no a v určitém místě to přestalo dál postupovat a začlo to stagnovat.
P.S. Data tam žádný zatím nemám, je to nový ntb.
Dodávaný Linpus bol úplne k ničomu: neobsahoval X a nepoznal wifi - normálny Atheros. V BIOS-e som busel zapnúť bootovanie po sieti, inak po nabenutí systému a pripojení wifi všetko padlo, Ubuntu som nahodil z USD-CDROM. Potom už všetko išlo. Ubuntu 12.04 už pozná aj bluetooth.

alfonza

« Odpověď #33 kdy: 09. 12. 2012, 07:53:58 »
Lucka:
zkus například jednotlivé obrazovky nafotit foťákem a následně je sem nahrát, možná tam bude něco užitečného, z čeho bude možné poznat příčinu problému.

jinak obvyklé řešení bude pokusit se spustit na začátku místo normálního startu RECOVERY mód >> při startu počítače drž pravý SHIFT, nebo mačkej ESCAPE, pokud již nyní při startu nevidíš výběr systému ke spuštění.
Je to taková černá tabulku blíže je popsaná zde https://help.ubuntu.com/community/Grub2 a http://wiki.ubuntu.cz/grub2

v RECOVERY módu by měl být následně možné poznat příčinu problému blíže a  případně ho i opravit.

Brano

« Odpověď #34 kdy: 09. 12. 2012, 23:08:55 »
Ak som to spravne pochopil, tak autor topicu nevie stale ani nabootovat. Navod na nastavenie bootu, odporucam moznost cez BIOS s povypinanim vsetkych ostatnych zariadeni, niekedy sa nechce nechat presvedcit...

http://www.youtube.com/watch?v=v50xgfo7ccE

Petr V

« Odpověď #35 kdy: 14. 12. 2012, 15:07:56 »
Dobrý den,

dnes jsem si koupil nový notebook (viz. výše), v němž měl být nainstalovaný Linpus Linux. Spustil jsem počítač chvíli se počítač načítal a potom se to zaseklo a vyskočilo okno s:

*The complete license terms can be found in the root directory.
*Please type "less/GPL" and "less/COPYRIGHT" to view.
*If the system does not get any action every 15 minutes, the system wil auto shutdown
*********************************************************************************************
Linpus Linux Live CD Edition v9.2 b111228
[root@localhost /]#

Dál mě to nechce pustit ani za boha :)

Zkoušel jsem tam tedy nainstalovat Windows XP, které jsem doma našel ze starého počítače.

U nich jsem pustil klasickou instalaci po zapnutí počítače, CD se načetlo a začala se spouštět instalace.
Po chvíli mi to napsalo:

Byly zjišteny potíže a systém windows byl ukončen, aby nedošlo k poškození pocitace.

Pokud je to poprve, co vidite obrazovku s chybou zastaveni počítače, restartujte počítač. Pokud se obrazovka objevi znovu, pokracujte temito kroky:
-Zkontrolujte zda v počítači nejsou viry.
-Odeberte vsechy novéě nainstalované jednotky a radice pevných disků.
Zkontrolujte zda je pevný disk spravne konfigurovan a zakoncen.
Pomocí programu chkdsk /F zkontrolujte poskozeni pevnho disku a pote restartujte počítač.

Technicke informace:
*** STOP: 0x0000007B (0xF78D2524, 0xC0000034, 0x0000000, 0x0000000)

A potom už s počítačem nic dělat nejde.

Mohu Vás poprosit o radu? Předem děkuji za odpovědi!!!

alfonza

« Odpověď #36 kdy: 14. 12. 2012, 16:10:01 »
myslím, že takhle se ten limpus linux chová normálně > pouze nabídne terminál (existuje asi i grafická verze, ale je pouze někde)

buď můžete tedy celý disk smazat > a následně se pokusit nainstalovat win nebo jiný linux, pokud linux tak  viz dál..

no a xpčka jsou **možná** na ten počítač už moc stará / nebo se jim nelíbí např. rozdělení disku >>> zkuste na jiném počítači stáhnout z www.ubuntu.com / www.ubuntu.cz  [ubuntu 12.04 LTS] a buď vypálit na CD nebo nahrát na usb disk podle návodu, který je tam také.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #37 kdy: 14. 12. 2012, 19:45:57 »
Widle si kolikrat moc nerozumi s disky s neznamymi FS. Cili bych zkusil zacatek disky prevalcovat pomoci dd z nejakeho live distra a zkusil to znovu. Ovsem pozor, pokud na tom disku je treba EFI oddil, tak ten pujde do kopru take. Ja sice bez nej ziji celkem spokojene, ale nekomu by treba mohlo vadit, ze pocitac bootuje o 3 vteriny dele.

Brano

« Odpověď #38 kdy: 15. 12. 2012, 00:29:55 »
Este je moznost, ze to medium s Windows XP je ozaj velmi stare, pre novsi hardver je potrebne mat verziu s najnovsim service packom, teda SP3. Presne takto sa to prejavuje. Nemyslim, ze by kvoli nejakemu FS nevedel instalator ani len detekovat harddisk.

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #39 kdy: 15. 12. 2012, 17:53:03 »
U XP jde o to, že asi nemá v databázi ovladačů vhodný řadič. SP3 to z větší části minimalizuje, ale i instalační médium XP SP3 je dost staré a tak některé řadiče neobsahje. Pokud člověk pořád trvá na XP, nezbývá nic jiného, než tvorba vlastního instalačního média. Ubuntu už bych ani nezkoušel. Na spuštění z média je ideální třeba Slax a pro instalaci na pevný disk je mnoho lepších distribucí, než *buntu based.

Milda

« Odpověď #40 kdy: 20. 07. 2013, 11:07:11 »
Nevím moc, co se řeší, ale ať prostě stáhne nějaké ISO ubuntu

Pak ať to dostane na flashku z Windows přes toto http://www.pendrivelinux.com/universal-usb-installer-easy-as-1-2-3/

Pak ať to nabootuje a nainstaluje

Pak ať to používá

PS: Znovu opakuju, že to anti-spam ověření je naprosto kruto-debilně-imbecilní

Díky za návod !!

Aplikováno na včera zakoupený ACER Aspire One756 s Linpus Linuxem.

--> Jednoduché, rychlé, FUNGUJE :D !

Juraj

« Odpověď #41 kdy: 26. 11. 2015, 12:14:36 »
Dobrý den nejde mi spustit Linpus Linux len mi ukáže čiernu obrazovku potom pár pod sebou nejaké zelené OK a potom mi napíše že ma prepísať ''less /GPL'' and ''less /COPYRIGHT'' a ked to prepíšem tak mi ukáže takú čiernú obrazovku znova a potom že môžem crollovat dole a úplne dole mi vypíše [END] : next v takom bielom označení a nejde mi na to kliknut ani miškou a ani mi nejde dat ENTER a mam počítač Acer Aspire E15 mignight black
Dakujem za odpoved

Tuxik

• 1 473
    • Zobrazit profil
« Odpověď #42 kdy: 26. 11. 2015, 13:28:11 »
Dobrý den nejde mi spustit Linpus Linux len mi ukáže čiernu obrazovku potom pár pod sebou nejaké zelené OK a potom mi napíše že ma prepísať ''less /GPL'' and ''less /COPYRIGHT'' a ked to prepíšem tak mi ukáže takú čiernú obrazovku znova a potom že môžem crollovat dole a úplne dole mi vypíše [END] : next v takom bielom označení a nejde mi na to kliknut ani miškou a ani mi nejde dat ENTER a mam počítač Acer Aspire E15 mignight black
Dakujem za odpoved

Linpus neznám, ale hrubý odhad... zkoušel jsi napsat
Kód: [Vybrat]
:qa odentrovat? :)

Tuxik

• 1 473
    • Zobrazit profil
« Odpověď #43 kdy: 26. 11. 2015, 13:45:42 »
nebo jenom zmáčknout q

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #44 kdy: 26. 11. 2015, 14:31:45 »
Prestante resit, jak spustit Linhnis, ten se nespousti, ten se maze a instaluje se normalni distro.