Ping MDNS bez suffixu .local

Pali

Ping MDNS bez suffixu .local
« kdy: 19. 01. 2012, 13:27:30 »
Je mozne nastavit mdns (alebo nsswitch) aby resolvoval hostname bez domeny/suffixu .local?

Teda ak je v sieti pocitac ABC (so zapnutym avahi daemonom), tak ho viem pingnut ako:
$ ping ABC.local
Je nejak mozne nastavit aby som vedel lubololny pocitac pingnut bez domeny/suffixu local? (nemyslim teraz staticku databazu /etc/hosts, ale resolvovanie cez mdsn):
$ ping ABC
« Poslední změna: 19. 01. 2012, 14:01:15 od Petr Krčmář »

Re:Ping MDNS bez suffixu .local
« Odpověď #1 kdy: 20. 01. 2012, 12:14:06 »

Pali

« Odpověď #2 kdy: 20. 01. 2012, 23:55:50 »
a ako mi resolv.conf pomoze s mDNS?

Lol Phirae

« Odpověď #3 kdy: 21. 01. 2012, 15:21:04 »
a ako mi resolv.conf pomoze s mDNS?

http://0pointer.de/lennart/projects/nss-mdns/

Please note as well that this release does not honour /etc/resolv.conf domain search lists by default anymore. It created a lot of problems and was never recommended anyway. You may reenable this functionality by passing --enable-search-domains.

Pali

« Odpověď #4 kdy: 22. 01. 2012, 20:35:41 »
myslim ze nutit nss-mdns aby cital data z /etc/resolv.conf nie je dobre. naviac /etc/resolv.conf generuje nejaky sietovy manager (napr. NetworkManager daemon) a ten by mi riadok "domain local" vzdy prepisal.

Lol Phirae

« Odpověď #5 kdy: 22. 01. 2012, 20:41:43 »
myslim ze nutit nss-mdns aby cital data z /etc/resolv.conf nie je dobre. naviac /etc/resolv.conf generuje nejaky sietovy manager (napr. NetworkManager daemon) a ten by mi riadok "domain local" vzdy prepisal.

No, tak se neptej, jak to udělat, protože jinak to prostě udělat nejde. Zdar.  ::)