mam program, ktory potrebujem spustit az ked sa v systeme objavi usb disk. Je to specialny disk, ktory sa objavi v systeme az po zhruba minute po jeho zapojeni do usb portu. Potrebujem disiahnut to aby skript kontroloval, ci uz sa v systeme dany disk objavil. Ak nie, vypisat hlasku "prosim cakajte..." a tak dookola kontrolovat kym sa dany disk v systeme neobjavi. Ak sa objavi spust program alebo iny prikaz.
Nemam skusenosti so skriptovanim a zatial mi vychadza pouzitie cyklu while alebo until ale neviem ako donho zapracovat aby napriklad kontroloval vystup z prikazu lsscsi (alebo inac kontroloval, ci sa v systeme objavil). Pokial je vystup prazdny, tak vypis text, ak sa nieco na vystupe objavilo spust program.
Staci ma nasmerovat, nemam problem si to nastudovat. Na internete som zatial nenasiel ako by bolo toto riesitelne. V prikladoch pri while su skoro vzdy uvadadze priklady, ktore riesia uplne ine veci. Zaujima ako do while zakomponovat lsscsi alebo iny prikaz, ktory mi zisti pritomnost usb kluca.
udev a ine veci neprichadzaju v uvahu. Vecsinou potrebujem aby sa ten skript spustil po prihlaseni uzivatela na konzolu.
nieco taketo:
#!/bin/sh
while ( lsscsi ) ; do
echo "Prosim cakajte ...."
sleep 2
done
echo "funguje to"