Označení celé tabulky v HTML

Označení celé tabulky v HTML
« kdy: 15. 01. 2012, 07:26:13 »
Dobry den

Potrebuji pri kliknuti aby se oznacilo vse co je v tabulce
Taky jestli by to slo potreboval bych tabulku zamknout aby nesla menit velikost roztazenim

<textarea rows="2" cols="20" readonly>TEXT</textarea>
« Poslední změna: 16. 01. 2012, 11:07:15 od Petr Krčmář »

Kit

Re:Oznaceni v tabulce
« Odpověď #1 kdy: 15. 01. 2012, 12:05:04 »
Ano, správně. Aby co nejvíc návštěvníků nadávalo na toho debila, který jim nedovolí zvětšit si okno, když ho zvětšit potřebují. A také který jim nedovolí označit si jen část tabulky. Ještě zakaž možnost měnit velikost písma na stránce. Tebe nerozčiluje, když ti jako návštěvníkovi hází webmasteři klacky pod nohy?

Zopper

• 754
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 15. 01. 2012, 13:59:13 »
Co se roztahování týče, souhlasím s Kitem - pije mi krev, když píšu delší text do malého formulářového políčka a layout je udělaný tak blbě, že při roztažení začne být formulář překrývaný jinými elementy - to mám chuť ten web opustit a nikdy se na něj nevrátit. Navíc k takovým omezením nevidím význam - chápu omezení délky textu, ale ne toho, že si ten kdo potřebuje roztáhne formulář (ostatně, například tady na fóru je naopak možnost vertikálního roztažení i pro prohlížeče, které standardně neumožňují snadnou změnu velikosti textarea... )

S označením tabulky jsem ale pochopil, že tazatel chce nějaké tlačítko, které by umožnilo vybrat vše - jak to ale udělat netuším, nicméně se obávám, že problematika to nebude jednoduchá (a v každém prohlížeči to bude řešené vlastním způsobem).

#

« Odpověď #3 kdy: 15. 01. 2012, 14:28:23 »
Nepises jestli to ma byt plain html/js/whatever ... pokud je js akceptovatelny, tak hned prvni odkaz najde co hledas. tak to priste zkus sam ...

http://stackoverflow.com/questions/2044616/select-a-complete-table-with-javascript-to-be-copied-to-clipboard