Jak dlouho trvá obnovení/zrušení e-mailu?

neni

Jak dlouho trvá obnovení/zrušení e-mailu?
« kdy: 01. 01. 2012, 22:40:15 »
Jak získat zpět svůj e-mail na seznam . cz, někdo mi změnil heslo a kontrolní otázka je asi také jistě změněná.
Je mezi vámi někdo komu se už podařilo ukradený e-mail získat zpět? Změnil jsem kontrolní otázku na těžko odhadnutelnou a stejně někdo musel změnit heslo. Otevření e-mailu v ověřovacím formuláři doporučené technickou podporou je zdlouhavé téměř nemožné, několik odesílaných e-mailů bych si musel někam psát a při vyžádání jejich zaslání mi ještě žádné nezaslali.

Podařilo se už někomu získat e-mail umístěný u tohoto poskytovatele zpět? Je také důležité jak dlouho by znovuzískání trvalo. Technická podpora trvá pouze na jediné možnosti přes formulář pro zapomenuté heslo. Při vyzvání k ověření se nezdařilo, heslo už někdo změnil. 

E-mail nemohu nechat a spoléhat že se někdy po čase zruší navíc je někým neoprávněně používán.

neni

Re:Jak dlouho trvá obnovení/zrušení e-mailu?
« Odpověď #1 kdy: 02. 01. 2012, 00:20:54 »
Nejprve jsem chtěl položit dotaz kam hlásit že mi ukradli e-mail.cz a jak je možné trochu pokročit alespoň k zablokování e-mailu. Vím o více místech kam asi krádež nahlásit, ale potřebuji trochu nasměrovat a vědět o podobných dalších zkušenostech. Zkusil jsem už mnoho jak e-mail nějak obnovit nebo alespoň zablokovat.
Víte o někom nebo osvědčeném postupu jak e-mail získat zpět?

Napsal bych sem trochu více, navíc už vidím několik desítek schlédnutí a zatím bez odpovědi.

Zdeněk

« Odpověď #2 kdy: 02. 01. 2012, 01:25:37 »
Proč se ptáš tady a neřešíš to s podporou poskytovatele služby?

neni

« Odpověď #3 kdy: 02. 01. 2012, 04:11:17 »
Celý příspěvek je o tom proč nepíšu technické podpoře. Znovu si to přečti.

Už jsi s nimi něco řešil? 

Vyplnil jsem správně i odpověď na kontrolní otázku. K čemu mě je platný nějaký formulář pro získání zapomenutého hesla když všechno heslo někdo velmi lehce změnil, kontaktní e-mail (zaslání zapomenutého hesla) jsem při registraci nezadal a vše zadal tak aby nemohl nikdo odhadem odpovědět na trapně lehké a navíc velice citlivé otázky.

Technické podpoře mohu napsat snad jen už dotaz jestli vědí o někom komu se takto "ztracený" e-mail podařilo zpět získat.

Zdůrazňuji že jsem s podporou "nedostupnost" e-mailu řešil a vše zkončilo u jimi jediné možné cesty přes formulář pro získání zapomenutého hesla. Na ověřené heslo jsem se jednou přihlásil, další den už nešlo a změnil jsem také kontrolní otázku na trochu přijatelnější.

Prosím odpovídejte pouze komu se něco podobného s e-mailem stalo, děkuji. V diskusním fóru tento nedostatek hlásilo více lidí a nevím že by někomu pomohli.

Ptám se protože by už mohl být tento nedostatek od poskytovatele známý, v diskusi více lidí popisuje že jim byl stejně ukraden e-mail. Přihlašuji se zabezpečeně.   
Bez dlouhého vysvětlování by mi tu mohl poradit někdo kdo o tomto nedostatku ví.

« Odpověď #4 kdy: 02. 01. 2012, 07:53:38 »
Technickou podporu Seznamu je nutné kontaktovat online, přímo přes jejích online-chat.

Pokud používáte schránku denně, nemůže vám ji nikdo ukrást. Mají to tuším nastavené tak, že i když změníte heslo, můžete se pak stejně po nějakou dobu (pár dní) přihlásit starým heslem a systém požadavek na změnu hesla storunje. Nemám vyzkoušený, bylo mi to řečeno.

Kontrolní otázky jsou dobré pro technickou podporu, která sama usoudí, zda je schránka vaše nebo ne. Technici by snad měli mít přístup i k logům a změnám, takže takovéto "změnili mi všechny údaje a já se teď do schránky nedostanu..." neobstojí, protože není podle mě problém vyhrabat údaje před změnou.

Schránka neaktivní půl roku není ukradená, ale smazaná.

Všechny problémy je třeba řešit hned, a né až za pár měsíců.

« Odpověď #5 kdy: 02. 01. 2012, 07:59:13 »
Podle mě nejlepší způsob, jak používat služby Seznamu, je služby Seznamu nepoužívat :)

nikdo

« Odpověď #6 kdy: 02. 01. 2012, 09:54:16 »
Podle mě je docela dost možné, že člověk z technické podpory neporozuměl vašemu problému. Píšete totiž velmi zmateně. Já například z vašeho popisu jen matně tuším, co máte za problém, jak jste se ho pokoušel řešit a proč to nevyšlo.

Doporučil bych při komunikaci s technickou podporou:
 * Používat krátké a jednoduché věty.
 * Polopaticky v bodech popsat, co jste dělal a jak na to systém reagoval.
 * Vyvarovat se vlastních myšlenek (Člověka z technické podpory vaše úvahy mohou jedině zmást, určitě ničemu nepomohou)

Na seznamu mají jistě takových problémů s účty stovky denně. Pokud vám z vašeho popisu neporozumí, pravděpodobně pošlou nějakou předpřipravenou šablonu "použijte formulář pro změnu hesla".

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #7 kdy: 02. 01. 2012, 11:44:53 »
Hodně dávno jsem přístup do seznamovské schránky řešil, ale nemá cenu mé zkušenosti psát, protože v té době byla služba na jiné úrovni a měla i jinou politiku, takže by to bylo k ničemu. Nejlepší je zaplatit si svůj hosting, za těch pár korun se to vyplatí.

neni

« Odpověď #8 kdy: 02. 01. 2012, 13:32:53 »
Ondřeji tak jak říkáte asi e-mail funguje. Díky za velice přínosnou odpověď.

Dával jsem si záležet abych se tady na rootu dobře zeptal.

Že mi někdo ukradl e-mail je více než jasné. Ihned den po přihlášení novým ověřeným heslem e-mail píše Neexistující uživatel nebo chybné heslo! Technická podpora mi odpověděla i že e-mail není zablokovaný.
Doplňuji že teď není jasné nic ani jestli mě e-mail někdo ukradl:) Někdy jsem se přihlašoval a e-mail byl už přihlášený, v prohlížeči jsem si ověřil že jsem se jako vždy po ukončení práce s e-mailem odhlásil.

Díky! Po týdnu zoufalých pokusů o přihlášení jsem zadal staré heslo. Změnili mi heslo na staré nebo se nějak nepovedla změna na nové. Kontrolní otazka se změnila? Zvlástní je že si prohlížeč pamatuje novou odpověď na kontrolní otázku jako kdyby se změna hesla a otázky povedla. Pamatování hesel v prohlížeči jsem vypnul.

A ještě zajímavější je že jsem jim změnu na staré přihlašovací údaje sám navrhoval.

Pavouk106

• 2 400
    • Zobrazit profil
    • Můj blog
« Odpověď #9 kdy: 06. 01. 2012, 15:35:13 »
Manželka měla možná podobný problém. Nešlo jí přihlášení, vyžádala si heslo formulářem (s ověřením otázkou atd., to asi známe všichni, jak to probíhá), ale ničeho jsme nedosáhli. Nakonec jsme se nějak dostali do kontaktu s někým přímo na Seznamu a zjistili, že účet byl v polozrušeném stavu (nepoužíván) a nakonce t obnovili atd. Jen chtěli víc podrobností, jako například jaký emaily jsou ve schránce, od koho, kam se něco posílalo a kdy, jestli je někdo zadanej v adresáři atd.

Zkus si sehnat kontakt na technickou na Seznamu a řekni jim jednoduše:
- že se nemůžeš přihlásit
- že obnova hesla jeden den šla a druhej už ses nepřihlásil
- přibal k tomu informaci o Tebou anstavený bezpečnostní otázce a odpovědi
- vzpomeň si, kdo Ti kdy něco poslal a Ty jsi to nesmazal (zeptej se toho někoho), bude to mít v odeslaný poště
- nebo komu jsi psal Ty a kdy
- jakej jsi měl nastavenej vzhled stránky (pokud jinej než standard Seznam)

Určitě se s tím pak pohne, minimálně si třeba sami řeknou o nějakou konkrétní informaci.

Hlavně JEDNODUŠE - tady to vysvětluješ tak složitě, že já osobně se moc neorientuju...

Pavouk106

• 2 400
    • Zobrazit profil
    • Můj blog
« Odpověď #10 kdy: 06. 01. 2012, 15:36:28 »
Ehm, tak takhle to dopadne, když se nedočte vlákno do konce :-D Alespoň to může pomoct v budoucnu někomu jinýmu, takovej krátkej seznam v bodech...

anabel

« Odpověď #11 kdy: 01. 02. 2012, 18:32:42 »
také se mi to stalo. Nedokázala jsem se přihlásit a kontrolní otázka také neprošla. Ale naštěstí jsem si pamatovala pár email adres na které jsem psala a to jak vypadá moje stránka a heslo mi poslali nové. Každopádně mi přijde lepší mít schránku na atlasu. Tam si můžu zkontrolovat, kdy jsem se naposled přihlásila a z jaký ip adresy. Zrovna dneska jsem zjistila, že se mi tam někdo 15min přede mnou přihlásil. Na seznamu jsem tohle teda nenašla.
A.

neni

« Odpověď #12 kdy: 02. 02. 2012, 17:47:38 »

Pokud používáte schránku denně, nemůže vám ji nikdo ukrást. Mají to tuším nastavené tak, že i když změníte heslo, můžete se pak stejně po nějakou dobu (pár dní) přihlásit starým heslem a systém požadavek na změnu hesla storunje. Nemám vyzkoušený, bylo mi to řečeno.

Přihlášení jsem dávno vyřešil. Čtěte pečlivěji, řešení tady máte:) Vtip byl jen v tom, že mi to neřekla technická podpora a předtím jsem navrhoval ověření přes staré heslo:D
S technickou podporou jsem si domluvil, že se může nastavit dlouhá odpověď ktou nikdo neuhodne.

Přechod k atlasu stojí za zvážení.

neni

« Odpověď #13 kdy: 02. 02. 2012, 18:18:17 »
Předchozí příspěvek měl být odpovědí všem, pokusil jsem se zdůraznit důležitou odpověď které se mi dostalo. Trochu špatně se mi s fórem pracuje, zatím nahlédnu na doporučení jak sem psát.

Yvona Slezakova

« Odpověď #14 kdy: 15. 10. 2018, 12:38:09 »
Chci zpět obnovit email