Poraďte distro na práci

jerzy

Re:Poraďte distro na práci
« Odpověď #75 kdy: 24. 12. 2011, 21:38:10 »
no, dobra debata, ale dost sa toci okolo php/mysql.

nema niekto skusenosti s kombom DB2+webshpere 6.1 + rational developer 7.5?
ja som prechadzal na mojej tecre z win7 na  kubuntu 11.04, a aj ked po malych problemoch s instalaciou vtedy este rational developer 7.0 to ficalo nadherne (rychlost, odozva o rad lepsie ako pod win7). akurat pred 3 tyzdnami som sa ulakomil na upgrade na na 11.10 a to bola zaverecna, rational siel do ....a reinstalacia koncila divokymi chybami. A kedze som nemal cas ani chut travit tyzden hladanim riesenia (a v praci by asi nikto nadseny nebol), tak spat k win7...takze pouziva niekto taketo kombo, a na akej distribucii?

.....

« Odpověď #76 kdy: 25. 12. 2011, 13:31:33 »
No, zalezi jake chybove hlasky jsi dostal, treba jen chybela starsi knihovna (stacilo udelat symbolicke linky) atd... Nejlepsi bude, kdyz si nainstalujes zpatky ubuntu 10.04 LST nebo si pockas na 12.04 LST a zkusis si to rozjet, nasledne doporucuji NEPRECHAZET na nic jineho nez lst, jelikoz jine verze jsou delane jen pro 1,2,3 ukoly. 

Koca

« Odpověď #77 kdy: 25. 12. 2011, 22:06:04 »
Slovy web developera:
 - limitujici faktor je grafika. Pracuji ve firme a grafiku kresli grafici v photoshopu (neni nic lepsiho), takze tady je limitujici faktor photoshop, cili vyber se omezuje jen na win / mac. Zkousel jsem prejit na linux, ale nebylo to mozne. IDE neni problem, ale ostatni veci ano. Potrebujete zkouset weby na IE, takze nakonec stejne skoncite s win ve virtualu... ve kterym budete vetsinu casu.

Pokud jste zvykly na win, nema smysl zacit pouzivat neco jineho. Zvykani a reseni problemu vas bude stat spoustu casu a tim i penez. Vzdy zalezi na typu prace, ale pravdou je, ze nejflexibilnejsim systemem je windows. Zvlast pro nekoho, kdo s linuxem nema zkusenosti. Proto radim nepoustet se do pokusu s linuxem, pokud to neni vazne nezbytne nutne.

.....

« Odpověď #78 kdy: 26. 12. 2011, 10:59:34 »
Ano, na grafiku je jednoznacna volba mac, popripade windows. Ale zalezi, jakou grafiku delate, jestli upravujete snimky nebo delate 3D animace, protoze existuje mnoho programu za desitky tisic i pro operacni system linux. Pokud ale jste jen webkoder v php (grafik a koder v jednom neni nejlepsi situace), tak vam linux, popripade bsd bude vyhovovat.

« Odpověď #79 kdy: 26. 12. 2011, 12:41:20 »
Slovy web developera:
 - limitujici faktor je grafika.
To je hlupost, to su slova grafika. Programator nikdy nebude musiet robit grafiku (pretoze to nevie :)). Navyse Linux+(Windows vo virtuali) je ovela rychlejsi ako len Windows. (Pretoze limitujete Windowsu prostriedky) Uz pouzivam Linux dlhsie a neviem si predstavit prejst na nefunkcny a komplikovany Windows opat. Vdaka panu bohu tu mame este Mac na ktory si viem predstavit prejst, ak budem donuteny.

stewe

« Odpověď #80 kdy: 26. 12. 2011, 15:39:18 »
ja by som na mac presiel hned ale nemam na to prachy, mal som ho asi rok, firemny, a velmi sa mi to pacilo. k developerine ako takej mac staci velmi bohato, a ostatne veci sa daju nahradit virtualom

iwtu

« Odpověď #81 kdy: 27. 12. 2011, 00:51:15 »
K názvu témy. Arch Linux. Som s ním spokojný až tak, že žiadne iné distro som nemal.

« Odpověď #82 kdy: 27. 12. 2011, 10:05:35 »
ja by som na mac presiel hned ale nemam na to prachy

Pres Ebay (DE,US) se daji pouzite macy kupovat za rozumne ceny.

Nomen

« Odpověď #83 kdy: 27. 12. 2011, 14:07:03 »
ja som prechadzal na mojej tecre z win7 na  kubuntu 11.04, a aj ked po malych problemoch s instalaciou vtedy este rational developer 7.0 to ficalo nadherne (rychlost, odozva o rad lepsie ako pod win7). akurat pred 3 tyzdnami som sa ulakomil na upgrade na na 11.10 a to bola zaverecna, rational siel do ....a reinstalacia koncila divokymi chybami.

A proč jsi proboha upgradoval na 11.10? Copak 11.04 končí podpora?

A kedze som nemal cas ani chut travit tyzden hladanim riesenia (a v praci by asi nikto nadseny nebol), tak spat k win7

Protože na práci se tyhle rychlokvašky nehodí. Použij 10.04 LTS. Nebo Debian Stable. Nebo některý z klonů RHEL. Nebo...

Matěj Cepl

Re: Poraďte distro na práci
« Odpověď #84 kdy: 12. 01. 2012, 17:35:56 »
Stabilita mi stačí na takové úrovni, abych se po občasné instalaci nějakých prográmků určených k usnadnění developeřiny nemusel bát, že se mi něco rozsype (v extrémním případě komplet systém). Tzn. že tam nebudu cpát tuny zbytečnýho balastu (žádný hry, různé kravinky..) ale na druhou stranu to chci na práci, takže určitě nějaké
 - PHP IDE (eclipse nebo netbeans)
 - mysql/postgre klient (? / pgAdmin)
 - grafický editor (gimp)
 - souborový manažer s možností připojení přes (s)ftp (tady s výběrem konkr. produktu váhám)
 - něco na poslech muziky :) (asi xampp, či jak se to jmenuje)

Ano, jsem zaměstnanec Red Hatu, takže jsem zaujatý, ale nic z toho nemám, takže bych doporučil CentOS 6:
Eclipse s PHPEclipse máme, *SQL pochopitelně taky, Gimp/Inkscape taky, nautilus tohle všechno umí a na poslech muziky používám Rhythmbox/Totem, audacious (nejbližší moderní ekvivalent WinAmpu) máme jenom ve Fedoře, ale asi by šlo zabalíčkovat do komunitních balíčků pro RHEL/CentOS.

To celé samozřejmě zadarmo (pokud někdo přehlédl, že jsem řekl CentOS) a podporované ještě minimálně dalších pět let.

kei.101

« Odpověď #85 kdy: 14. 02. 2012, 11:08:54 »
Ja myslim, ze tu rada lidi nechape, co je to pocitac na praci - to je pocitac, kde vse funguje a nemusim tomu venovat cas ( to lide doporucujici gentoo nechapu - imho studenti co maji casu dost a ztracena hodina nad necim co by melo fungovat a nefunguje je nestoji nic ).
Takze:
- Windows 7 ( za to me tu asi nekdo ukamenuje :-), ale verte nebo ne, s rozumnym ssh klientem a linuxem ve virtualu je to velmi dobra kombinace pro vyvoj i adminovani )
- Mac OS X
- z linuxovych distribuci po instalaci asi nejlepe bez dalsich uprav funguje Ubuntu/kubuntu apod ... doporucuji LTS verzi, upgrade celeho systemu kazdy pul rok neni na pracovnim systemu idealni.

Ono taky záleží na zkušenostech.. Kdysi před lety, když jsem po základním kurzu unixu začal s gentoo, opravdu jsem nad tím strávil skoro půl roku, než jsem měl funkční systém a ještě jsem spoustu věcí dělal copy-paste z tutoriálů. Pak jsem utekl k Archu a byl jsem dlouho spokojený. Před pár týdny jsem se s mírnými obavami vrátil ke Gentoo a překvapilo mě, že s časem nabytými skušenostmi je instalace i údržba Gentoo v pohodně. Instalace sice zabere dost času (ve kterém ale může člověk dělat něco jiného nebo to prostě nechat běžet přes noc někde..), výsledek se ale alespoň mě vyplatí.. Na Archu mi nejvíc vadilo, že když jsem dělal novou instalaci, musel jsem nutně nainstalovat všechny balíky v poslední verzi.. tak mi chvilkama například fungoval tv tuner, pak zase s některými verzemi jádra moc ne, pak zase jo, pak už vůbec a nikdy znovu. Na gentoo se mi líbí mimo jiné, že je možné mít například více verzí balíku a je možné si verze vybírat z několika stabilních a několika testovacích a vyladit tak systém na míru svých i HW požadavků.

apoc9

« Odpověď #86 kdy: 14. 02. 2012, 11:37:46 »
- Windows 7 ( za to me tu asi nekdo ukamenuje :-), ale verte nebo ne, s rozumnym ssh klientem a linuxem ve virtualu je to velmi dobra kombinace pro vyvoj i adminovani )
To je moje kombi - Windows 7 a linux ve virtuálu.
Na linuxu mám bash, git, vim, LaTeX (verze pro Windows je skutečně peklo), ssh, gcc, Java, IDE a všechy krámy typu server, databáze, které by mě jinak zasvinili Windows svými service, které používám jenom při vývoji a nechci je neustále vypínat zapínat. Také všechny věci jsou pěkně pohromadě na virtuálním disku což je pár souborů a takové vývojové prostředí je i dobře přenositelné. Desktop linuxu používám minimálně, protože je bez patřičných úprav IMHO horší než Win.
Windows mám na prohlížení webu a na všechno v čem je lepší než linux: sledování filmů, hraní her a japonská klávesnice.

kei.101

« Odpověď #87 kdy: 14. 02. 2012, 12:13:53 »
Na linuxu mám bash, git, vim, LaTeX (verze pro Windows je skutečně peklo), ssh, gcc, Java, IDE a všechy krámy typu server, databáze, které by mě jinak zasvinili Windows svými service, které používám jenom při vývoji a nechci je neustále vypínat zapínat. Také všechny věci jsou pěkně pohromadě na virtuálním disku což je pár souborů a takové vývojové prostředí je i dobře přenositelné. Desktop linuxu používám minimálně, protože je bez patřičných úprav IMHO horší než Win.
Windows mám na prohlížení webu a na všechno v čem je lepší než linux: sledování filmů, hraní her a japonská klávesnice.

Taky mám windows na to, v čem je lepší: Hraní her a ..eeee.. konec :D Sledování filmů a hlavně televize je pro mě daleko pohodlnější na linuxu. Vždyť i to vlc má na linuxu více možností..

smoofy

• 1 059
    • Zobrazit profil
« Odpověď #88 kdy: 14. 02. 2012, 14:03:37 »
Taky se priklanim k modelu Win + Linux ve virtualu. Mam tablet a pro ten je podpora v linuxu ne uplne nejlepsi a pouzivam aplikace typu one note etc. Linuxove alternativi no, ehm, nejsou realnym resenim v soucasne podobe. Navic v dnesni dobe neni problem narvat linux na flashku ci memory card a v pripade nutnosti pouzit dedikovany linux bez potreby dualbootu. Ja to tak uz nejakej patek mam a jsem vice jak spokojenej. Navic se perfektne ztotoznuji ze pro kancelarskou praci vytvari Windows daleko lepsi prostredi nez linux a u te administratorske si zase myslim pravy opak.

apoc9

« Odpověď #89 kdy: 14. 02. 2012, 17:13:43 »

Taky mám windows na to, v čem je lepší: Hraní her a ..eeee.. konec :D Sledování filmů a hlavně televize je pro mě daleko pohodlnější na linuxu. Vždyť i to vlc má na linuxu více možností..
Moje osobní zkušenost s VLC je špatná - memory leaky. Já používám placený Zoom Player max a ten přehraje všechno a ovládání má o notný kus promyšlenější než VLC.