BIOS nelze zobrazit na externím monitoru

BIOS nelze zobrazit na externím monitoru
« kdy: 04. 10. 2026, 17:59:00 »
Ahoj, snad jsem to strčil do správné sekce.
Mám notebook HP Pavilion, 3 roky starý a nyní ho chci provozovat na externím monitoru. Doteď jsem jel na 10 let starém NB Dell a tam bylo vše ok. Ale HP Pavilion (od manželky) nechce na externí monitor zobrazit cokoliv před OS. Je jedno jestli Linux nebo Windows. Ani GRUB. Až jakmile probíhá načítání OS, tak v průběhu načítání, se zobrazí obraz na externím monitoru. NB zapnu a rychle zavřu víko. Takto jsem to dělal vždycky a vždycky to fungovalo. Nechápu, co v tom HP dodrbali. Zkusil jsem i koupit kabel USB-C na USB-C (monitor to umí, posílá se tak DP) a dělalo to to samé, co přes HDMI. Monitor GRUB nezobrazí, zobrazí až OS. Máte někdo představu jestli to je prostě "vlastnost" toho HP nebo se to dá nějak vyřešit? V BIOSu byla jen položka na přepnutí USB-C (DP) na 4k. Žádné další možné nastavení. Dá se to nějak vyřešit nebo se musím smířit s tím, že v GRUB prostě externí monitor nepojede?

Brumla

• 174
    • Zobrazit profil
Re:HP notebook - BIOS nelze zobrazit na externím monitoru
« Odpověď #1 kdy: 04. 10. 2026, 22:00:37 »
  • A co bootovat s otevřeným víkem? Zobrazí se post informace na obou monitorech nebo jen na interním?
  • Máš nastavený input source na externím monitoru přímo na hdmi (při propojení hdmi <> hdmi) nebo na automatiku? Zkus přímo na hdmi.
  • Aktualizace BIOSu je? Někdy může pomoct.
  • Zkus to při odpojeném napájení a pak při zapojeném. Občas se to chová jinak.
  • Zkoušel jsi to přes dokovací stanici? Jak se to chová?
Good luck.

Re:BIOS nelze zobrazit na externím monitoru
« Odpověď #2 kdy: 04. 10. 2026, 22:24:26 »
Díky za tipy, vyzkouším všechno. Ta dokovačka by mohla pomoct, možná zkusím pořídit. Zatím teda bootuju s otevřeným víkem no, nic jiného nezbývá. Obraz se zobrazuje pouze na interním.