Kufr na nářádí

xunil

• 123
    • Zobrazit profil
Kufr na nářádí
« kdy: 02. 10. 2026, 15:43:09 »
Ahoj, zeptám se ti co chodíte na servis IT / síťaři jaký doporučíte kufr na nářadí? Takové ty běžné věci LSA narážeč, šroubováky, krimpovací kleště, keystony atd. Kam to všechno dát. Případně napište co tam vše máte.
Díky

Medo77

• 320
    • Zobrazit profil
Re:Kufr na nářádí
« Odpověď #1 kdy: 02. 10. 2026, 16:49:37 »
Dupla

Medo77

• 320
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 02. 10. 2026, 16:50:29 »

Kit

• 1 123
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 02. 10. 2026, 19:01:02 »
Záleží na tom, kolik toho nosíš. Mám na to plátěnou tašku na míru cross body, tedy mám volné ruce.

« Odpověď #4 kdy: 03. 10. 2026, 00:40:47 »
Já mám kufr Keter. Dnes už se neprodává. Nejblíž je mu asi tento https://www.bauhaus.cz/stanley-cantilever-kufr-na-naradi-stst83397-1-28951289.

Molex1

• 250
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 06. 10. 2026, 06:29:47 »
Jde o to co děláš... já mám nějaké věci např. v LBoxxu od Sortima resp. Bosche. Mám např. kufr s vruty a spojovacím materiálem, druhý mám s vrtačkou, vrtáky a pod. Jde to secvaknout... atd... pro jemnější práce jako PC, stolařinu atd ok... na hrubou stavbu jsou lepší např. od DeWaltu... Ta jsou takový plast / guma a je odolnější na hrubší zacházení, ale mají menší vnitřní prostor atd...

« Odpověď #6 kdy: 06. 10. 2026, 07:33:34 »
Doporučuji Keter Technician box. Mám v něm i vše k elektrikařině - kleště, šroubováky, lisovací konektory, bužírky, multimetr, pásky... Prostě vše na provedení komplet elektroinstalace v bytové výstavbě. Vše krásně vyskládané.

xunil

• 123
    • Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 06. 10. 2026, 13:54:49 »
Dík všem za tipy.

Nejvíc se mi líbí Keter a L-BOXX. L-BOXX je trochu cenově výš ale chápu to.

Prakticky tam mám patch kabel, redukce, stlačený vzduch, pásky, konektory, spojky, šroubováky, (akučku mám zvlášť) multimetr, pásky, různé kleště atd.

Buldr

• 215
    • Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 06. 10. 2026, 16:50:18 »
Myslíš-li to s nářadím a vybavením vážně, potom je tu Milwaukee Packout - kupuješ na celý život, protože takové věci se zkrátka nemění. Jedinou nevýhodou tak zůstává cena, nicméně neexistuje přímá konkurence, která by nabídla stejné možnosti a variabilitu. Levnější řešení je Dewalt T-Stack, který ani zdaleka nenabídne takovou modularitu, ale přece jen nabízí hodně a za rozumnou cenu.

Potíž tkví v tom, že tyhle systémy jsou dělané na práci, hrubé zacházení, odolnost a pro Tebe dost možná kanón na vrabce.  Své kufry mám neustále v autě, rozložené i s vozejkem a když už musím něco manuálně udělat, tak neřeším jestli mám to či ono, ale 99% toho zvládnu díky těm kufrům a brašně (třeba drážkovač a SDS Max vážně nevozím). Vrtačka, bruska, SDS, vysavač a zejména potřebné měření a tiskárnu na štítky. To všechno se do té sady kufrů s brašnou vejde, vždy po ruce a většinou prostě stačí čapnout jen brašnu. Člověk se nuceně zvedne od Solidworks a potom už je jedno, jestli musím osobně na stavbu, vyměnit v datovém centru vadnou sérii, seřvat a udělat sám, či jenom známému spravit zásuvku ... moje použití je trochu jiné, proto jiné vybavení. A jsem to já, čili nesnáším cizí (stav nejistý) nářadí, svoje a vše po ruce, ždáný ten jsem tu někde před X lety měl a nemůžu ho najít...

Vybírej tak, abys v případě rozšíření nemusel kupovat znovu. Je pěkné, že tohle, ... ale za za chvilku toho budeš třeba tahat více a ten bezvadný kufr budeš tahat, místo abys nacvakl a popotlačil.

//Edit

P.S.: Pokud to koupíš zaměstnancům (sady kufrů, organizérů, vozejk, ...), dopadne to nějak takto ...
« Poslední změna: 06. 10. 2026, 16:55:39 od Buldr »
Carpe diem

« Odpověď #9 kdy: 07. 10. 2026, 10:57:17 »
jinak ještě je Qbrick - poláci, dělají asi 4 řady, stohovatelné, s kolečky. Mám i Dewalt, je to minimálně srovnatelné a levnější. dělají k tomu i různé organizéry co jsou secvakávat s krabicemi a tak...
na doma jsem pořídil jen věci od nich, na domácí žvýkání je to luxus.. (do auta to jde tak 1x za měsíc), jinak práce kolem 3 domů...

Buldr

• 215
    • Zobrazit profil
« Odpověď #10 kdy: 07. 10. 2026, 12:39:03 »
Podobné snad, srovnatelné nikoliv a to platí pro všechny výrobce úložných systémů bez vlastních sérií nářadí. V tom je ta potíž, protože to nehodnotíte dle možností a funkcí. Chápu, že v tomto případě jde o plýtvání energie, ale srovnatelné to zkrátka není.

Ať už výše zmíněný Bosch, nebo Dewalt … vyrábí i nářadí, tedy zavedené značky, kde se kupuje nářadí v sériích např.: pro 18V máte 100+ typů nářadí a k tomu jsou plně kompatibilní kufry, tedy jen nacvaknete dle potřeby a jdete. Ruku v ruce s tím jdou dílenské zástavby např.: Wurth pro VW Caddy v kompatibilitě pro T-Stack/Toughsystem, tedy jednoduše nacvaknete, zajistíte a tím je hotovo. Ryobi s LINK, Bosch s LBOX … a nakonec král Milwaukee, kde jen v 18V sérii mají téměř 300 typů nářadí a Packout nabízí od držáku na hrnek po kufry na buldozer.

Systémů je hodně, některé nestojí za nic, jindy jde o hurá akce a za 2 roky neexistuje, nicméně většina systémů se objektivně vybírá tak, aby pokrývala potřeby a kompatibilitu s nářadím (z rozumu se vybere jeden výrobce v jedné sérii a toho se pak držíte jako klíště).

Vložky se dají koupit a upravit snad u všech výrobců, čili není to o „kam uložit vrtačku“, ale jestli nacvaknu třeba vysavač, neuletí ten „adaptér kompatibility“ apod. Může vadit, ale také nemusí, jen tvrzení o srovnatelnosti kulhá.
Carpe diem

« Odpověď #11 kdy: 08. 10. 2026, 08:56:26 »
právě naopak.. tohle je blábol teoretika.. obvykle do kufrů chceš dát věci, co nejsou od výrobce - další nářadí atd.. když mi po 4 letech umře vrtačka (umře i milwakue..) tak vyhodím kufr který to má úplně přesně?

třeba ten qbrick je pro domácí žvýkání naprosto v pohodě (a vím o lidech co ho používají nonstop profi).. mají dost věcí k tomu.. mají úpravy pro ruční nářadí atd.. boxy na drobnosti.

ani Packout neprokreje všechno a stejně skončím u vyřezávání držáků atd... a za ty peníze to smysl nedává, pro hobíka...

Buldr

• 215
    • Zobrazit profil
« Odpověď #12 kdy: 08. 10. 2026, 12:41:52 »
Tupě sledujete jen to své, nebo prostě jen nechcete číst a mlet pantem to svoje? Výmluvy neberu, popsáno výše.

Jak přesně nasadíte vysavač Dewalt, nebo třeba Milwaukee na kufrový systém třetí strany? Místo prostého nacvaknutí prostě budete shánět adaptér a zbytek je loterie. Proto se to dělá, koupí se např.: Dewalt a veškeré nářadí i úložný systém je od Dewalt, nebo kompatibilní (to platí pro dílenské zástavby v autech, kde se ukládají kufry, které si na místě nacvaká podle potřeby). Stejné je to Milwaukee, Bosch, Hilti, Ryobi, …. takže ano, jsem podle Vás velkého Guru jen teoretik, který tohle řeší dlouhé roky pro více aut (Caddy, Crafter…) a více lidí.

Celkem dost dlouhodobých zkušeností mám s Tough od Dewaltu (zástavby Wurth), Packout (opět Wurth) zatím jen ve 4 sadách a jak jsem ukazoval na fotce, je lepší se o „kvalitu uložení v praxi“ nezajímat. Ušetří to nervy a kam zmizely všechny pěnové vložky (nechal jsem extra dělat pro každou sadu), … čert ví. Nervy mám jedny.

Přesně to totiž nechápete a melete pantem to své, protože je jedno jestli do kufru dáte vložku, organizér, krabičky, … pointa je v tom, že prostě máte kufry a nářadí kompatibilní, to jest jdete na zásuvky a na vozík si vyndáte vrtačku, korunky, krabičky, … nacvaknete vysavač a dotlačíte na místo. Hotovo, naložíte do zástavby a jede se dál … třeba tahat síť (CCTV apod) … tak si vyndáte co potřebujete (sadu na krimpování, měřící a testovací vybavení) … a jede se. A protože vozík umí fungovat i jako rudlík (nosnost se liší dle systému), naložíte krabice s vodiči, kabelem apod.

A že je to moc, tedy otázka využitelnosti, … to jsem mj. psal také. Pořád mi chcete tvrdit, že jsou stejné? Nejsou a nikdy nebudou, právě proto, že k tomu nemáte ono nářadí na konkrétní systém. Čert vem boční závěsy (koš, baterky, nabíječka, prodlužovák, ...), jde o to nářadí jako vysavač - cvak a je to, nic z toho QB nemá.

P.S.: Nic není dokonalé a hádám, že najdete jeden příklad, na který se budete fixovat.
Carpe diem