Takže pokud chcete po sobě něco zachovat, tak se především starejte o dobré vztahy v rodině, protože např. v tomto případě dotyčný všechny své příbuzné postupně natolik naštval, že nikdo po něm nechtěl něco zachovat
Ano, přesně tak. To je musel naštvat opravdu hodně, že nechtěly alespoň společné rodinné fotografie.
Jinak ad zálohování - ztrátu dat na pevných discích jsem viděl za život celkem 6x - 3x to byl disk z ničeho nic spálený, a 3x to byla ztráta dat z důvodu špatného odmountování disku na Macovi - encryptovaná data už nešly opravit nikterak. DiskDrill to uměl přečíst, ale chtěl 2500,- Kč výpalné.
A to jsem ještě ani neřešil ztráty dat způsobené tím, že časem "vyprchají" bity pryč. Na DVD data vypálím, projdu obtěžující verifikací, a mám hotovo - data jsou zapsána a šlus.
Rodinný příslušník dnes už důchodového věku zálohuje na DVD data pořád - ještě před pár lety jsem se tomu smál. Dneska dělám to samé - je to nejspolehlivější způsob zálohování a nemusíte dávat pořád výpadlné nadnárodním korporacím.
Dneska, kdybych mohl vrátit čas, tak místo Samsung 1TB disku za 5000,- na zálohy jsem si měl raději koupit externí Blu ray.