Chování operátora - Eri/Quadruple

Re:Chování operátora - Eri/Quadruple
« Odpověď #75 kdy: 12. 08. 2026, 21:50:57 »
Pokud někdo nepotvrzuje platnost/neplatnost OKU, myslím že je pravidlo, že se to bere, jako by to potvrdili. Chce se o tom informovat na ČTÚ a novému operátorovi to připomenout, pokud najednou neví co má dělat.

« Odpověď #76 kdy: Dnes v 00:05:15 »
Pokud někdo nepotvrzuje platnost/neplatnost OKU, myslím že je pravidlo, že se to bere, jako by to potvrdili. Chce se o tom informovat na ČTÚ a novému operátorovi to připomenout, pokud najednou neví co má dělat.
Kéž by. ČTU je v tomhle bezzubý a prakticky každému řekli jenom ty možnosti které tady jsou i odcitované v nějakém vyjádření stránku zpátky. První je přistoupit na nátlak, potvrdit smlouvu s Q-CZ, hned ji vypovědět a pak se přetahovat o poplatky, které z toho mohou vzniknout typu re-aktivace portu. Druhá je vypovědět smlouvu s ERI, odmítnout nabídku Q-CZ a čekat až to (někdy) odpojí. A pak sjednat novou službu jinde. Jinak ČTÚ nemůže nařídit nic. Ani CETIN se s nikým nechce bavit.

Můj stav je, že mám požadavek u O2, dal jsem jim OKU který jsem vyhrabal v jedné konverzaci nějaký ten rok zpátky. Zatím je to několik dní ve stavu, že se čeká na "technické šetření" po kterém bude pokračovat realizace. Bohužel detaily tam nejsou i když každých 24h je v tom požadavku aktualizace. Není pro mě viditelná.

« Odpověď #77 kdy: Dnes v 15:04:34 »
Tohle jste viděli? Odpověď na dotaz, kde vůbec Qudruple vzalo údaje a přesný výčet služeb zákazníků Eri, se kterým ale nemá vpodstatě vůbec nic společného.

https://www.q-cz.cz/assets/files/Q_Informace_o_zpracovani_OU_byvali_zakaznici_ERI_Internet_20260801.pdf

"Právním základem zpracování je oprávněný zájem správce podle čl. 6 odst. 1 písm. f) GDPR.
Tento oprávněný zájem spočívá v:
- zajištění kontinuity poskytování služeb zákazníkům společnosti ERI Internet"

Tak to potom jo. Jejich právní oddělení se zřejmě ještě zapotí.